kunde just tror det..

Nu har jag blivoit sjuk också..kände mig jätte konstig på jobbet idag och när jag var in till Falun och hämtade passet så började lederna värka och det är för mig ett tydligt tecken på feber.. Mycket riktigt..då jag kom hem så hade jag en temp på 38.4 samt huvudvärk pch slemmig hals.. Blir tokig! Jonas är inte hemma och barnen är såklart busiga. Skulle egentligen iväg på inventering med fotbollslaget nu på kvällen och mamma skulle sitta barnvakt. Nu fick hon komma hit ändå så att jag kan gå och lägga mig och se till att bli frisk till imorgon. Gaahhh!!

så typiskt!

Var ju som sagt in på kirurgmottagningen med G idag. Läkaren tittade i ungefär två sekunder på snoppen innan hon säger "det här blir operation så snart som möjligt" Jaha! Jasså det blir det..när då tror du? någon dag nästa vecka.. Det kunde man ju ge sig f-n på. Självklart är jag ju otroligt glad för G:s skull, men jag känner mig som världens sämsta mamma som åker till Spanien då och som inte kan vara med sin son då han ska sövas och opereras..:( Håller mina tummar hårt nu att operationen redan sker på måndag eller tisdag, men sån tur kan man väl inte ha!? Är iallafall lättad över att detta stora problem för G. är på väg att få ett slut. DEt skulle även kolla rumpan på honom som han haft/har problem med..typ sårig jämt och ont då han ska göra nummer två..det har dock kommit i skymundan nu då snoppen gjort mycket ondare.

Det där med snoppen var iallafall inget stort ingrepp och normalt brukar problem med förhuden lösa sig av sig självt men eftersom det hela tiden bli inflammationer och han har så ont när han kissar så fick det bli så här. Efter att allt är klart ska han iallafall inte ha några problem med för trång förhud mer..Tycker så synd om honom. Tänk dig att gråta varje gång du ska kissa och att svedan gör att du helst väntar med att kissa tills du får så ont i magen att det inte går att hålla sig längre..så har G. haft det den senaste tiden..Stackars älskling!

Tillbaka på jobbet. Onsdagar är verkligen ...

Tillbaka på jobbet. Onsdagar är verkligen som måndagar för mig.. Just nu har jag rast och sitter med en god? kopp kaffe i handen! Ska snart gå och jobba lite igen innan jag ska hämta G. och åka med honom till kirurgmottagningen. Hoppas så att det blir nån lösning på hans problem. Imorse grät han då han skulle kissa..vilket har skett många gånger de senaste dagarna. Jag lider så med honom, önskar det fanns något jag kunde göra. Men nu snart kanske det blir bra! Håller tummarna hårt!

...


comfortably numb


nu vet jag precis var vi står, du och jag.
Efter förra veckan känns det ganska klart.
Många har frågorna varit i mitt huvud..men nu är det klarare.
Många gånger har jag gråtit, så många tårar. Överallt.
Tårar i soffan, i duschen, vid köksbordet, i ensamhet och tillsammans med någon annan som fått lyssnat till mig, i telefonen med min bror, som jag alltför sällan pratar med, men som ringde då han förstod att allt inte stod rätt till och gav mig några väl valda ord.
Men jag är klar med gråtandet nu.
Någonstans lågt därinne finns tårarna fortfarande kvar det vet jag,
men jag har accepterat detta faktum nu och det är dags att gå vidare.

Vad jag gjorde var att jag för en gångskull stod upp för mig själv,
satte ner foten och sa stopp.
Jag vet att det var rätt beslut trots utgången och kanske borde jag ha gjort det tidigare..

Vad är respekt, var finns förståelse för att det finns fler människor runtomkring som också bär på tankar och åsikter som också kan vara rätt och riktiga?
Jag har av respekt för att inte såra andra människor lärt mig att man ibland måste vara tyst..
för om jag yttrar det jag tänker så kan det såra och till vilken nytta är det?
ingen mår väl bra av att bli sårad, finkänslighet vad är det?
Kommentarer svider.

Månader har gått, det är också ett faktum...vad är det som händer? Varför?
Jag har så många gånger svalt stoltheten framför vänskapen, men nu är det någon annans tur..
jag vet nu vad som inte betyder mest i allafall.
Men vad beror det på stolthet eller feghet?
Jag var inte längre bort än några hundrameters gångavstånd..

Jag står fast, orubblig. Jag går vidare, accepterar det som är och ser framåt,
dock med ett ledset hjärta.
...

träningsläger!! :)

Det blev ingen dator..:( men väl ett träningsläger i Spanien:))! 03.30 den 6/4 åker jag med fotbollslaget ner till Spanien för att där under 5 dagar tok-träna fotboll och försöka suga åt mig energi av solens strålar, för att sedan fara hemåt tidigt på morgonen den 11/4. Detta är alltså om drygt en vecka!

Var iväg och fixade pass idag och min kära lagkamrat Jessica såg till att efterboka mig på resan! Kanske kan tyckas att jag är ute i sista stund och det kan jag väl hålla med om..men när resan bokades hade jag inte tänkt börja med fotbollen igen och när jag väl beslutat mig för att köra igång så var ju allt redan bokat och klart och jag tog förgivet att det inte gick att följa med och mina lagkamrater trodde att jag inte kunde så de ifrågasatte aldrig om jag ville vara med..miss i komunikationen helt enkelt!

Igår lade jag en kommentar på FB typ om att om någon skulle bli sjuk eller så så ställer jag gärna upp och tar den platsen..varpå jag får frågan om jag vara med och om man skulle kolla om det gick att boka in mig..JA såklart! Enda kruxet var att jag saknade pass så idag blev det ilfart till Borlänge för att skaffa pass och det skulle komma inom 5 arbetsdagar, alltså senast månag så då funkar det! Jag är så glad!! J. är inte lika imponerad men han hanterar det bra ändå tycker jag ;)

Fråga mig inte var vi ska i Spanien för sån koll har jag inte..jag har ju raderat all info om resan eftersom jag inte trott att jag skulle med.. Jag får väl uppdatera senare om det! Men nu vet ni allafall vad det jag skrev om igår handlade om!

stiltje

Dålig uppdatering under helgen..känns som om jag från fredag morgon haft fullt upp, fast nu när jag sitter här söndag kväll och försöker tänka på vad som gjorts kommer jag knappt på nåt..
försöker dock för mitt eget minnes skull sammantfatta med lösa ord helgen..

bakning,
misslyckad bakning,
fullt hus,
bytesmarknad,
J:s tånaglar,
press över måndagkväll,
cider,
djupa funderingar,
bytesmarknad igen,
hårfärgning,
farmor Annie och farfar Tore,
tv-sport:(,
matlagning,
vaken natt,
klåda,
bytesmarknad en gång till
gymnastik,
kalas,
lek,
inställd match,
vila,
plugg,
jobbförberedelser.

Ja det blev ju dock en hel del det där! Snart är det måndag igen och då får jag reda på något som jag önskar går vägen nu! :) Tell you later!

E. laddar upp inför stundande kalas!

img_4837 (MMS)

E. laddar upp inför stundande kalas!

E. rattar bilen mot fikat i bjurs! ;-) Änt...

img_2275 (MMS)

E. rattar bilen mot fikat i bjurs! ;-) Äntligen dags för ett besök hos Sofia! Det känns som om det gått väldigt lång tid sen sist...för lång tid!

uträknande sambo?

Alltså den där sambon jag har skrattar jag gott åt ibland. Ni vet jag har ju länge pratat om att jag behöver en ny dator för den jag har idag är på väg att driva mig till vansinne, men en ny dator är inte gratis så det har liksom inte varit aktuellt just nu..Förrens till idag?! J. ringer hem och säger åt mig att kolla upp siba-reklamen och frågar vad jag tycker om en viss dator där.. Jo den verkar väl bra, men vi har väl inte råd just nu? Jo men jag stannar till efter jobbet idag och köper en sån om det finns nån kvar! Kan ni se frågetecknet i mitt ansikte? Jaha säger jag, ja anser du att vi har de pengarna så gör gärna det!

Samtalet går vidare och strax innan det avslutas säger han i en snabb mening "du jag och pappa ska köpa en ny häst och sälja den gamla". Nu kanske ni förstår varför jag ska få en ny dator? Jag förstod det iallafall..Dessa hästar kostar bara en massa pengar och ger inget tillbaka för de hästar som J. är andelsägare på har en tendens att skada sig.. Han är rolig han..han vet precis vad jag anser om hästarna och genom att nu ge mig en dator så kan han, tror han iallafall, rättfärdiga sitt nya hästköp? Ja, vad ska jag säga jag behöver ju en ny dator! :D

blowing in the wind

Härliga sol och vind! Det är 10+ ute och det blåser rätt rejält vilket betyder att snön smälter bort i en hiskelig fart! Me like bigtime! Är mer än nöjd med den här vintern nu så våren får gärna dundra in med stormsteg! Första natten med plusgrader har det varit nu..så nog är det på gång allt!

Sitter just nu och har seminarium över datorn och väntar på att få min slutuppgift opponerad, just nu är det dock bara att sitta och lyssna på de andra..Inte överdrivet roligt.

Jag har också hunnit med att titta i reklam som kommit och det jag inser då jag ser billiga odlingslådor är att det börjar krypa i mina fingrar på att få börja odla lite. Tror bestämt jag måste iväg och köpa lite frön snart så jag kan stilla det begäret! :D opps nu är det min tur! Ciao!

euforisk

Har idag gått omkring med ett konstigt glädjerus i kroppen! Allt känns bara så underbart! Jag försöker härleda var känslan kommer ifrån och ja, jag vet nog vad det beror på. Igår spelade jag nämligen min första fotbollsmatch på väldigt länge och den känslan har jag verkligen saknat.. Att jag sen också gjorde mål gjorde nog sitt till denna härliga känslan idag. Ett simpelt mål kan tyckas, men satan vad det är skönt då den lilla bollen rullar in i mål. Jag har aldrig hört till dem som ofta gör mål så just att jag igår fick göra det första kändes såklart lite extra!

Nog om det, dagen har ju flutit på som om inga problem i världen fanns trots att så inte är fallet.. trots denna euforiska känslan så finns där dock också en gnagande känsla av otrygghet...

Idag har jag iallafall fått en del gjort. Började med plugg som vanligt efter det dags för hämtning av barn som skjutasdes raka vägen till mamma då jag fick lov att åka in till jobbet på möte. Hemma vid halv sju igen, stoppa barn i säng, fundera på vad jag ska stoppa imagen då barnen fått mat av mormor. Jag ch J bestämde oss för att dela på en pizza. Sagt och gjort då klockan var halv 8 var den uppäten och jag uppkrupen i soffan...DÅ börjar det dåliga samvetet krypa sig på..pizza en måndag...träning (hurtgympa) kl.8 som jag bestämt mig för att inte åka på idag då kroppen efter gårdagens match kändes lite sliten....tjugo i åtta tog samvetet över, jag slängde på mig träningskläder, hoppade in i bilen och gasade iväg till träningen. Ett är då säkert; Äta en pizza innan träning tänker jag aldrig göra igen. Jag hade otäck håll merparten av den där suuuuperlånga timmen.. Tänker där står jag still och tittar på alla andra som hurtigt hopar omkring och gör allt som ska göras och jag kan inget göra för då spricker magen så jag blir ståendes där blickstilla, svettandes och undrar vad fan jag på med. Det dåliga samvetet stillades något, men kroppen skrek IDIOT!

Jaja nu sitter jag iallafall i soffan igen och känner den där härliga känslan ta överhanden, jag gjorde rätt som åkte även om det var apdrygt. Nu tänker jag dock sitta kvar här tills sängen kallar. Imorgon blir en häktisk dag så en god natts sömn önskas också tack!

Lek i snön!

img_7514 (MMS)

Lek i snön! Medan jag satt och myste i solen lekte E. i snön! Hon pulsade ända bort till tallen, förbi stubben, innan hon ropar: bajsnödig! Så jag fick allt pulsa i snön jag med för då är det bråttom..:) G. ville inte var med ute för han har sin bästa kompis här och inget kan slå lite tv-spels spelande med A.

Njuter i solen! Och laddar batterierna inf...

img_2109 (MMS)

Njuter i solen! Och laddar batterierna inför stundande träningsmatch! Längtar verkligen, men vi får allt se hur det går... Har ju inte spelat match på år och dar känns det som!

Jag kan läsa och skriva mamma! E:s komment...

img_0110 (MMS)

Jag kan läsa och skriva mamma! E:s kommentar då hon hittar ett block. Det ni!, det är det inte många 2 1/2-åringar som kan! ;-)

Hoppade av vid bommen och tog mig en prome...

img_3431 (MMS)

Hoppade av vid bommen och tog mig en promenad! Älskar verkligen det här stället. Så tyst, lugnt och stilla. Endast fåglarnas vårkvitter hörs!

Sitter i bilen på väg mot stugan i strålan...

img_2570 (MMS)

Sitter i bilen på väg mot stugan i strålande SOLSKEN! Vilken underbar dag!!!

sov gott

Säger godnatt med två fina vaggvisor.. 

 

orsak och verkan?

Är detta anledningen till allt hemskt som händer i Japan?? Läs på aftonbladet om Supermånen som kommer den 19 mars här. Jag tror absolut att det har ett samband!Hittade också detta om supermånen sompublicerades några dagar senare, vad tror ni kan det förödelsen i Japan bero på detta?

vilket skämt

DEt känns som ett ordentligt skämt det här..Snöfallet alltså!!! Det som varit så underbart väder ett par dagar och snön börjat smälta bort! Men det är väl inte så mycket att göra åt, men jag och J. har gett oss fan på att det ska bli fint väder imorgon så den snö som fallit idag får allt ligga kvar och vänta på solens obarmhärtiga strålar!

Helgen är helt oplanerad, vilket känns skönt. Ta dagarna som de kommer bara! Gymnastik dock för barnen på söndag fm, om det är friska...det är ngot jag inte är helt säker på..för dessa månader efter jul har mest inneburit olika sjukdomar för de älskade små liven! Är såååå sjukt trött på det nu! Nej helt allvarligt så behövs solen nu, tror allt kommer vända då! Trevlig helg!

pinsam hemlighet

Jag måste ju erkänna för er vad jag inte kan låta bli att kolla på...Big Brother! Jag vet, jag nästan skäms lite över det, men jag facineras så över människan som varelse och att se på detta sociala experimentet som handlar om att stänga in 15 personer i ett hus under 100 dagar är underhållande. Det är ju både spännande, sjukt och komiskt. Det är fascinerande på riktigt, helt ärligt!

Jag vet inte vad det är som gör det men att se hur dessa människor är och beter sig, hur de blir i vissa situationer, hur de baktalar varandra för att i nästa sekund vara bästa vänner är roligt. Jag undrar hur det skulle kännas att sitta instängd sådär helt utestängd från verkligheten? Vilka strategier skulle man ta till för att klara det? Tar man till strategier eller blir det bara som det blir? Visst många gör allt för att bli sedd och spelar enbart ett spel, men jag tror inte helt på det heller? Ni får gärna kalla mig knasig, men jag kan inte låta bli att kolla, gotta mig i andra människors förehavanden, skratta, förvånas och förfäras, allt på samma gång!

Och ja jag skulle kunna sitta på ett cafe en hel dag och bara kolla på människor, fundera över vad som försiggår sig i deras huvuden, hur deras liv ser ut, ect, ect. Jag är nyfiken på livet helt enkelt!

Snälla sig att ni är några fler som tittar! Skulle kännas lite bättre då, men jag skulle inte sluta titta om så inte vore fallet heller! :D

hittade precis detta, det är frågor i ansökan till big brother.. Hur skulle ni svara på dessa? *nyfiken*
Namn:
Ålder:
Civilstånd:
Sexuell läggning:
Yrke:
Bild:
Videoklipp:
Berätta om dig själv:
Hur uppfattar andra dig:
När var du senast i en konflikt och hur hanterade du den:
Vad har du för framtidsdrömmar:
Beskriv din sociala situation:
Har du medverkat i andra tv-sammanhang:
Vad får dig att skratta:
Vad är pinsamt för dig:
Fobier:
Berätta om din farligaste utmaning:
Har du några hemligheter:
Berätta något om dig som sticker ut:
Berätta om din senaste relation:
Varför vill du vara med i Big Brother:
Varför ska vi välja just dig:
Vad ska du göra för att hålla dig kvar i BB:
Vad förväntar du dig av din vistelse i huset :
Varför kommer du att vinna:
Är det något vi behöver veta om dig, för din egen skull:


Tokunge! Stoppade E. i säng kvart i sju so...

img_9492 (MMS)

Tokunge! Stoppade E. i säng kvart i sju som vanligt.. Det har varit tyst en lång stund så nu kl. fem i åtta tänkte jag gå in och släcka lampan.. Tänk så fel jag hade för istället möttes jag av denna syn. Rummet var städat då hon lades i säng. I högen längst bort låg också alla hennes byxor och strumpor från garderoben... Nu förstår jag varför hon ville ha stängd dörr ikväll! Hon var väldigt nöjd med sitt verk och sa med len röst -vi städar imorgon mamma! Dockorna därunder sover!

vad tycker ni?

Igår fick jag min facktidning "Förskolan", nr 3 2011 i brevlådan och fann där en insändare ,av en Erik C, som jag tänkte dela med mig av. (Blev inspirerad av min vän Hanna som gjort detsamma på hennes blogg) Jag har under ett längre tag funderat på att bli mer fackligt engagerad och bli fackombud på arbetsplatsen eftersom vi inte har någon..kanske, kanske är det dags nu.. mycket håller jag med om, men inte allt. Läs och döm själva, vad tycker ni?

"Acceptera inte usla arbetsförhållanden!

Jag har hört förskollärare klaga. Privat. Ofta. Men inte på jobbet, verkar det som. Förskollärare begriper visst inte hur en fackförening fungerar och vad man kan kräva för medlemsavgiften. Hur kommer det sig att förskollärarna snällt fortsätter att jobba i allt för stora barngrupper i usla lokaler och med chefer som inte vågar eller orkar ta strid uppåt? hur kommer det sig att vuxna normalbegåvade människor går med på att barnen sitter på små låga stolar vid små låga bort när de leker och äter? Att kröka rygg är inte bara ergonomiskt förkastligt - det anses som förnedrande också.

Vad gör förskolläraren om ljudnivån är för hög? Klagar? Kanske det, och då delar ledningen ut skumgummiproppar att stoppa i öronen. Får barnen också skumgummiproppar?

Lösningen borde naturligtvis vara mindre barngrupper, fler rum, akustikåtgärder och kanske rent utav lite tuffare pedagogik. Barn kan faktiskt lära sig ett hänsynsfullare och stillsammare beteende. Ledarskap - vad är det? Kan det handla om att arbeta för medarbetarnas bästa? Eller handlar det bara om att producera billigast möjliga barnförvaring?

God arbetsmiljö kostar pengar men det är billigare att slita på personalen. På de flesta förskolor så finns det pinsamt nog inga fackombud. Och nu ska regeringen tillsätta en utredning om arbetsmiljön i förskolor och fritidshem samtidigt som de hävdar att man inte kan tillämpa hela arbetsskyddslagen.

Ja, ni tjejer och killar, ni är en ömklig skara. Varför kräver ni inte åtminstone era grundläggande rättigheter? Det handlar inte om att göra revolution. Det handlar om att kunderna, det vill säga, samhället och föräldrarna måste betala vad det kostar för att förskolepersonalen ska få drägliga arbetsförhållanden. Gå inte med på några utdragna förbättringsprocesser, sådana blir aldrig klara. Fort ska det gå! Men det blir inget av om det inte görs kollektivt. Vem eller vilka sätter i gång?"


Done!

Äntligen!! Nu är slutuppgiften inlämnad och även skickad till den som ska opponera! Kan inte beskriva med ord hur skönt det känns! Nu är det bara att vänta på opponentens åsikter in den slutligen ska lämnas in den 25/3. Nästa delkurs ska jag lägga en planering för redan nu så jag inte behöver slita som ett djur de sista dagarna..men om jag känner mig själv rätt så kommer det sluta så ändå..;D

Ikväll ska jag bara njuta i soffan och känslan av att inte behöva sitt upp till småtimmarna och skriva känns underbar!
Nu är jag åter kontaktbar igen, så är någon fikasugen nån efttrmiddag så säg bara till!

"En vårdag i solen"

img_2791 (MMS)

"En vårdag i solen" Det godaste te jag smakat, ever! Och bara namnet inger njutning..:) Dricker nu en stor kopp denna härliga vårdagsmorgon! Är hemma med E. idag som fortfarande är förkyld..

Måste ju visa vilka utslag E. fick på kind...

img_8790 (MMS)

Måste ju visa vilka utslag E. fick på kinderna i söndags då vi var och åt mat på McDonalds efter barnens skidspel. Det började som en prick på hennes vänstra kind och bredde sen ut sig över hela kinden samtidigt som det även började på den andra kinden. Utslagen som såg ut som nässelutslag men kliade inte. De kom snabbt men försvann efter ca två timmar. Hon är vad vi vet inte allergiskt mot något men kanske vi får vara lite mer observanta. Nån annan förklaring har jag inte mer än att det möjligtvis kan hänga ihop med hennes långdragna förkylning...

gårdagen

J:s födelsedag blev en lugn sådan...Inget främmande då släkten ligger sjuka och våra barn inte varit jättepigga och födelsedagsbarnet själv vaknade upp med lite feber och har gått på alvedon idag, så vi sköt upp firandet. Förmiddagen blev alltså väldigt lugn, mest soffhäng och lugn lek som uppladdningen för den efterlängtade eftermiddagen innehållandes Barnens Skidspel.

Iår hade vi sällskap av familjen Gunnarsson och pojkarna satsade på mellanfilen! De tog det varvet (600m.) tre gånger, så nästa år blir det långfilen. :)

Tog lite bilder under loppet och hade svårt att välja så jag lägger upp en hel massa! :D


Bästa vänner


Redo för start..fullt koncentrerade!


fokuserad på vinst!


hoppsan...


nu kör vi igen!


vätskepaus med "uppfriskande" mjölk!


full fart framåt..


här går det undan..så pass att man nästan måste ligga i kurvan.


med tungan rätt i mun kan det gå vägen!


hänger du med mamma?


mål i sikte!


A. var först men nu är det nära..


äntligen..


..nu sitter den efterlängtade medaljen runt halsen!


nöjda killar efter målgång!


redo för ett varv till!..


tjejerna då?..jo de passade på att fika lite i väntan på brorsorna!Grattis♥Idag fyller mitt hjärta år!
DU är min trygghet, min glädje.
DU ger mitt liv mening!
DU är mitt allt och tillsammans har vi två underbara barn!
VI älskar dig villkorslöst!
Grattis på din födelsedag ÄLSKLING!

♥♥♥

Dags för lite lördagsgodis! Jag och G. tog...

img_1579 (MMS)

Dags för lite lördagsgodis! Jag och G. tog oss en härlig promenad i solskenet till affären. Att döma av kortet dock så kanske ett par andra vantar hade varit att föredra! :D

ljuvliga morgon!


(en sång vi sjunger på förskolan)


Sol och klarblå himmel
I just love it
Makes me feel good!

Fick en lååång sovmorgon idag, Det älskar jag också! Men nu är det dags att komma igång! Tyvärr blir det nog en innedag för barnen, eller iallafall för E. för hon är fortfarande tokförkyld. Dock något bättre och hon har sovit skapligt bra inatt! Till min glädje!

Nu ska jag iallafall försöka ratta bilen mot den stora staden för inhandling av present till älsklingen som fyller år imorgon. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på för något, men nåt ska det väl bli iallafall.. Förslag någon?

zombievarning!

Kändes som en ordentlig käftsmäll då klockan ringde 5.30 i morse! Satt uppe till klockan ett i natt med skoljobb som jag bara måste få klart.. Såklart hade jag öppning på jobbet imorse så det blev ju inte direkt många timmars sömn. Dessutom fick jag sova på soffan..:/ G. hade bönat och bett pappan om att för en gångs skull sova i våran säng och tydligen hade han gått med på det..för på min sida av sängen låg där en prins och vräkte ut sig så att jag om jag hade haft tur fått plats med min lilltå kanske.:)

Tackar dock nån högre makt (mig själv för att jag är så bra på att göra scheman) för att jag de fredagar jag har öppning redan slutar kl 10.30. Så bördan blev inte så tung och mina kollegor behövde inte oroa sig särskilt länge över min sömngång..

Nu är det iallafall kväll och mys! G. är på bättringsvägen men lilla E. är ordentligt risig! 39.2 i feber då jag stoppade henne i säng nu på kvällen. Dessutom är hon riktigt besvärad över snoret som rinner, så typ varannan minut vill hon bli snyten. Det är stor förbrukning på papper här hemma nu! Haha, nu slog det mig..min morfar hade alltid en tygnäsduk i fickan som han snöt sig i om och om igen..kanske vore nåt?! ..Eller INTE! fy så otäckt och ohygieniskt. Tänk att alltid gå omkring med en stor snorhög i fickan som bara blir större och större..och tänk att stoppa ner handen i fickan och känna det som finns där..Hua! Nej, tacka vet jag hushålls/toalettpapper! Sorry miljön..men där går min gräns! 

Haha! googlade på en näsduksbild och hittade denna facebookgrupp..Vi som tycker det är äckligt att snyta sig i näsduk sedan stoppa i fickan. Tänk att det finns en grupp för allt! Kanske något jag ska gilla;)

Plugg, plugg, plugg! Det här sysslar jag m...

img_3476 (MMS)

Plugg, plugg, plugg! Det här sysslar jag med ikväll. Skriver så att fingrarna blöder känns det som! Snart klar med en uppgift..sen är det bara delkurs1:s slutuppgift kvar. Känns som a Piece of cake! :D

bättre och sämre

Pustar ut...om man törs göra det redan?! Det blev inte nån långdragen variant av magsjuka här hemma. G kräktes endast två snabba gånger... J. var hemma och vabbade idag men imorgon blir det min tur, fast nu är det E. som inte är pigg. Hon är tok snorig och sover dåligt. Vaknar om vartannat och säger att hon har ont i örat. Till slut bäddade jag ner i vagnen och vaggade henne till sömn. Lilla skruttan!

Tanken var att farmor skulle komma hit imorgon och vara hemma med barnen men nu känns det inte ok att lämna dem i nån annans vård.

Skolarbete känns inte som högsta prioritet längre, får ta det när tid ges. Barnen måste få komma i första hand. Hade tänkt plugga nu på kvällen, men nu är klockan redan 23.30 och jag har nyss fått E. att somna så det känns inte som att jag orkar med nåt plugg nu. Säger Godnatt istället!

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig!

!!

Men den här dagen slår nog alla rekord...såg precis då jag lite snabbt satte mig för att kolla inlämningsuppgifter och ser till min förfäran att slutuppgiften jag trodde skulle in den 25:e ska in den 16:e...alltså redan nästa onsdag. Jag blir så matt på mig själv. Jag har ju inte ens börjat med den! Så om jag känns/är frånvarande fr.o.m nu fram tills nästa onsdag så vet ni varför...

men det är väl själva f*n!

Är egentligen inte ett dugg förvånad.. Det värsta tänkbara har smugit sig in i detta hus..MAGSJUKEBACILLER! G. är den drabbade, stackars älsklingen! Vi har genom åren varit väldigt förskonade mot denna sjukdom vilket jag varit väldigt tacksam över, men tydligen så var det dags nu..just denna dag som jag behövde göra så mycket! Allt blir inställt! Får försöka lösa allt lite senare.

E. är även hon hemma från förskolan. Det är ju ganska troligt att hon bär på nån sådan här bacill också och då känns det inte riktigt rätt att låta henne vara på förskolan och eventuellt smitta andra barn, även om hon inte visat några symptom ännu. Nu behöver jag docklite tips...vad är bäst att försöka få i lille G så han blir piggare, är det ens lönt att försöka..prövade med fil till frukost men den kom upp. Vi är ju inte vana detta så vad är bäst?

Btw..funkar vitpeppar?

men åhhh vad drygt!

blir så irriterad på teknik som inte fungerar som jag tänkt mig...En hel förmiddag åt he***e! Åkte direkt efter lämning av barn imorse in till jobbet för att få klart min ppt-presentation som är en skoluppgift. Satt där även förra veckan och fixade med kort och dylikt som att lära sig ett nytt program. Men något går snett, vet inte vad! För idag gick inget att spara i det filformat som jag tidigare sparat i, vilket också är det filformat som behövs för att alla på kursen ska kunna ta del av min presentation! Gahhh jag blir galen! Detta betyser att jag återigen imorgon måste in och göra om allt från början! SURT!!!

åker iväg och tränar lite ikväll så jag får bort lite negativ energi som samlats i min huvudknopp under förmiddagen. Kommer säkert göra susen! Det är mycket som ska hinnas med imorgon också...skoljobb, läkarbesök, nätverksträff på hab, skridskoavslutning och blingo... Detta betyder att imorgon måste allt klaffa!

Uppdatering lite senare på kvällen: Det blev ingen träning..insåg att det skolarbete jag egentligen skulle ha imorgon måste ske nu på kvällen...annars hinner jag ju inte bli klar..jäkla piss! Känner mig såhär just nu:

mysdag!

Vilken härlig dag det blev idag! Vasaloppsmorgon, barngympa och mys vid Hanses hälla med familjen Gunnarsson. Är så glad att vi har lärt känna den familjen. Helt underbara människor! Vi åkte upp till Hanses hälla direkt efter att gympan var slut och gjorde upp lite eld så lunchen kunde intas så fort som möjligt! Efter lite korvätning så blev det pulkaåkning och skidåkning för hela slanten.

Och till och med jag tog mig två korta varv på mina nya skidor så nu kan jag iallafall säga att jag testat dem. Riktigt roligt var det så nästa år ska jag köra igång så fort det blir snö och spårat! Barnen de tränade inför barnens skidspel nästa söndag..som för övrigt också går av stapeln på J:s födelsedag..:)

På eftermiddagen ville pojkarna leka mer så efter en snabbduch för att bli av med röklukten från korvgrillningen som bitit sig fast så skjutsades G. hem till A. och jag och E. for hem till bästa Sofian för lite skitsnack och lek med en något hängig Lova..:(

Nu ligger båda barnen skönt i sina sängar, helt slutkörda efter dagens aktiviteter! Fler såna här dagar ser jag framemot nu när våren inte alls känns långt borta!
framtida vasaloppsåkare?

Är jag i Vasaloppsspåret kanske? :)

img_4830 (MMS)

Är jag i Vasaloppsspåret kanske? :)

uppdatering

det blev visst en kortare paus här... Han liksom inte med gårdagen. Jag kände mig piggare igår morse så det blev att jag åkte och jobbade vilket också betydde party på kvällen!:D 4 snygga brudar kom hit och förgyllde min kväll! Lite tacos och massa skitsnack innan bilen som skulle skjutsa oss styrde mot den stora staden Falun! En härligt galen kväll blev det som resulterade i att det bestämdes att vi gör detta alldelens för sällan och att vi snart ska få till en ny fest! En växthusfest med tema plastparty? bestämdes också och den ska det bli spännande att gå på ;)

Nu har dock hela denna lördag gått också och jag har klarat den fint med bara pyttelite huvudvärk i morse. Nu väntar mys i soffan i väntan på lite god mat!
God kväll!

vård av mig själv

vaknade imorse och kände mig så konstig i magen och hade spränghuvudvärk! Började göra mig och barnen klara men insåg strax innan avfärd att jobba idag inte var att tänka på.. Det fick istället bli en sjukdag..:( Det här var inte alls vad jag tänkt mig. Har haft gruvlig huvudvärk hela dagen och magen har knorrat men inget mer..har förberett mig mentalt på att behöva rusa till toaletten..men jag har än så länge inte behövt det. Och nu känns det lite bättre så jag hoppas och tror att jag kan åka och jobba imorgon och sedan festa till det lite på kvällen! :D

Jag har ju längtat efter denna fredag ett tag och att den inte skulle bli av känns rätt ruttet! Jag vill och ska gå ut och ha roligt imorgonkväll! Känns som ett år sedan sist! Så det så! Och sklule det nu vara så att jag känner mig lite sjuk på lördagmorgon sen så kan jag ju alltid skylla på magsjukebaciller då..för att jag skulle bli bakis kommer aldrig att hända..;-)

fredag..

haha..på fredag kanske detta kan vara ett inslag på festen girls..;)

 

 

 

lårkaka? Inget som smakar gott iallafall!

Dags att ruska om den där geniknölen jag har och börja vakna till liv! Tisdagsmorgon, en iskall sådan om man jämnför med den ljuvliga dagen igår! Jaja gör inte så mycket eftersom jag iallafall måste sitta med näsan vänd mot dataskärmen.. Hoppas dock att eftermiddagen bjuder på sol och takdropp!

Igår var jag till min massör som jag troget gått till i 12-års tid eller nåt.. hennes man är kiropraktor och han har väl vart och tryckt på min kropp ungefär lika många som jag fått massage. Iallafall så kallades han in då jag låg där på britsen och ojade mig över mitt onda lår. Ja han rättade förstås till ryggen först, inget konstigt med det men sen..AJJJ! Och då uttrycker jag mig mildt! Han klämde och kände lite och säger "ja men det här är ju en gammal lårkaka som ligger ända in till benet" (han är specialist på idrottskador). "Det här fixar vi" säger han sen och börjar massera lite och böjer mitt då böjda ben än hit än dit. Tycker att det gör ganska ont och han frågar emellanåt den frågan, jag stönar till svar.. Sen från ingenstans så trycker han ihop mitt böjda ben mot magen typ (svårt att förklara) och det skär som knivar i låret. Hans förklaring, "jag fick ju lov bryta upp det här gamla så att det kan läka ihop på nytt!" AJ! säger jag bara sen sprider sig en varm känsla i hela låret, ungerfär som om man smetat in det med liniment. Han masserar lite till, säger åt mig att jag ska ut och promenera lite, inte löpa och om ett par dagar så ska det här vara bra igen. Jo tjena, igår kväll kunde jag knappt gå. J skrattar åt mig och säger ironskt..lårkakor gör ont! Ingen sympati där inte! Suck. Jaja nu återstår väl bara att vänta och se då om det blir nåt bättre, det vore ju toppen i sådanafall! Ett som är säkert är att jag inte kommer nämna mitt onda lår igen då jag ligger där på britsen i stort sett naken och försvarslös..För f*n vad ont gjorde! En lårkaka på en match kan jag ta utan problem, då är man adrenalinpumpad och varm i kroppen..men det här..Nej Tack!

Nej allvarligt, jag litar fullt ut på dessa människor! De är kunniga och vet vad de gör! Skulle aldrig byta ut dem! Och jag kommer säker ligga där och få liknande behandling igen..nångång..men nu ska ju det här bli bra så då behövs ju inte denna behandling iallafall! Ryggen är ett helt annat kapitel som gör att jag om 5 veckor ligger där igen! :)
RSS 2.0