Idolkväll..

= rock!! Jag älskar ROCK!, av blandad typ! Under tonåren var det mycket Iron Maiden och Helloween! I just loved it och gör så fortfarande! Men älskar även annan Rock och Powerballads!

Fredagkväll är ju också för oss i vår familj även myskväll! Jonas lagar GOD och LYXIG mat till mig då barnen krypit till kojs! Vi dricker såklart också lite gott rött vin! Men Gustav blir inte utan mys han heller då han oftast bastar med sin pappa innan det blir bompa med popcorn! Idag var dock jag och barnen till Lugnet och badade! Det var mys det med!!

Igår fick Gustav ett brev från VC angående förtur till vaccinering! Eller rättare sagt så var det vår granne som fick Gustavs brev... anyway, i och med att han har "förkylningsastma" och är inskriven hos barnmottagningen så får han vaccineras bland de första. Jag och Jonas blev lite ställda och hade svårt att ta ställning men efter lite rundringning bland mer insatta i ämnet så har jag nu bokat tid åt honom nästa torsdag. Jag berättade det för honom idag och han höll på att bryta ihop. Han är såå rädd för sprutor och att det ska göra ont! Men efter att jag lovat stöd och handhållning från hans vän Jonatan (så nu Sara vet du vad som gäller) så gick han med på det samt att jag lovade honom ett kinderägg efteråt..=)

Nej nu så ska datorn stängas av så jag kan ägna min uppmärksamhet till Jonas och Tv:n =)

sötsuget ger mig huvudbry

Känner mig ganska tillfreds med mitt liv just nu! Jobbet har varit den STORA stressfaktorn den senaste tiden..men till min lättnad så känns det nu bra igen! För varje dag som går så känns det allt lättare! Älskar ju verkligen att arbeta med barn. Har fått börja arbeta med mig själv lite i tanken kring arbetet och det känns som det har gett resultat! Det är trots allt bara jag som kan ändra mina tankegångar och att försöka se möjligheter och chans till utveckling i stället för svårigheter och hinder i ett till stora delar ideliget negativt arbetslag är inte alltid det lättaste! Men det går!! JAG vet att det går!

Har också en helt underbar familj och helt underbara vänner som gör den trötta mörka höstvardagen lite ljusare! Eller nej..inte lite ljusare utan mycket ljusare!! Är otroligt tacksam över dem alla!! Oavsett om jag pratar med dem ofta eller mindre ofta eller om de bor nära eller långt bort!

Dock ett frågetecken finns det... detta j***a sötsug som ständigt kryper sig på framåt kvällen... Snälla Hjälp mig förstå vad det beror på och hur jag kan få bukt på det!

We Are The World


There comes a time
When we head a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
And it's time to lend a hand to life
The greatest gift of all

We can't go on
Pretneding day by day
That someone, somewhere will soon make a change
We are all a part of
God's great big family
And the truth, you know love is all we need

We are the world
We are the children
We are the ones who make a brighter day
So let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day
Just you and me


Igår var det Tillsammans för Världens Barn gala på svt. Samtidigt så sjöng de MJ:s We are the world på Idol på tv4. Älskar den sången! Texten är klockren! Tillsammans är vi starka och vi kan skapa förändring! Det skär i hjärtat då jag ser alla stackars barn världen runt. Men det är inte bara i u-länderna barn behöver hjälp! Även i "rika" Sverige finns det tusentalsbarn som behöver en hjälpande hand! Om jag kunde skulle jag ta emot många barn i mitt hem! Ge dem den kärlek, och trygghet de är i så stort behov av! Vill mer än jag klarar av tyvärr! Önskar dock jag kunde göra mer och att andra även ger det de kan!

Lyssna, njut och begrunda!finbesök och barnvakt

Idag har vi haft finbesök av Kusin Lova med pappa Micke och mamma Bodil! Ett trevligt lunchbesök var det minsann! Gustav var helnöjd efteråt! Trevliga nyheter förmedlade de också!

Innan besöket hade vi varit upp till Sågmyra för ett tänkt besök hos Godisbritta! Men när vi kom dit så öppnade hon inte förrens kl 12 så vi fick vackert åka hem utan godis och med en ledsen Gustav! =( Det blev dock en vända tillbaka dit efter lunch och denna gången åkte jag hem en STOR godispåse och med en glad Gustav!

Fyndat har jag också gjort idag! Kicki och Ruben hade "garageloppis". Jag hittade två stora fina trasmattor! En åt det rosa hållet och en åt det blåa! Den "rosa" pryder nu mitt köksgolv, det blev väääldigt fint! Den blå blir det till att byta till då jag byter gardiner! Jonas fyndade ett par skridskor och en Hockeyklubba! För allt detta betalade i 300kr!

Efter lunchvila och Godistripp till Sågmyra så åkte vi och hämtade upp Elsas bästa kompis Lova! Jag hade Lovat Sofia att passa henne ett par timmar idag då Moa hade gymanstiktävling som Sofia skulle vara med på och Emil hade innebandymatch som Daniel skulle vara med på. Det gick iallafall finfint, så Lova får gärna vara här fler gånger!  Bara idel glada miner! Tjejerna lekte på bra Både inne och ute och Gustav tog det lugnt framför en film med godisskålen i knät!

Vecka har förövrigt varit ganska hektisk med föräldramöte i måndags ( x två avdelningar), jobbföreläsning i onsdagskväll samt besök på allergimottagningen med mina ögon och akupunktur för ryggen. Torsdagen bestod av sprängande huvudvärk vilket resulterade i att jag åkte hem från jobbet och huvudvärken stannade även kvar under hela fredagen! Inte så roligt kan jag säga, men idag var den som bortblåst! SKÖNT! Nu är det snart ny vecka med nya friska tag!!

då var det dags igen!

neej, nu har de gått så där länge igen sen sist jag skrev! Måste väl skriva för att inte få kontot avregistrerat..;) Vad har hänt då? Inte mycket egentligen! Vardagen rullar på i ett hiskeligt tempo, men det känns ändå som att jag hinner med. Jobbet har lugnat ner sig lite och det känns som om jag börjar få koll på läget där!

Vi har ju hållit på med lite omorganisation där med att göra om två avdelningar till en "stor". Och det är inte så bara att få allt att flyta på. "On top of that" så har jag klivit in som "resurs" åt ett barn som behöver lite extra stöd i sin tid på förskolan. Jag är enda förskolläraren just nu så den lotten föll  på mig! Det är inget lätt och direkt roligt jobb, men jag gör mitt bästa och det känns som det går åt rätt håll! Utöver detta så måste jag ju också se till att övrig verksamhet flyter på då man står som ansvarig över den pedagogiska biten i verksamheten.. tur man kan ha många bollar i luften samtidigt! ;) Har ju ett och annat att ta med till kommande lönesamtal..Stackars chef..;)

Herr och Fru Pellas (som jag skrev om tidigare) har nu också fått en liten Tuva som jag längtar efter att få träffa! Tror jag ska försöka ta mig dit i helgen. Dock får nog mina barn stanna hemma, dels för att de är lite snoriga (vill ju inte att söta Tuva ska dra på sig en onödig förkylning) men också för att Jonas har lite pay back time sen i helgen då han hade besök av sina goa Gävlepolare. Kan ju bara säga att han större delen av söndagen låg bakis nere i källaren! Vad de hade för sig under lördagkvällen är jag inte säker på att jag vill veta! =)
RSS 2.0