nu är det bara att tuta och köra!

ja då börjar allvaret igen..eller allvar och allvar det är väl allvar att gå hemma och ta hand om sina fina barn också! Men iallafall så börjar jag jobba imorgon! Kl. 07.30 lämnar jag mina barn på deras förskola för att sedan bege mig till min! Med blandade känslor måste jag dock säga! Men det blir nog bra.. Jag får ta en dag i taget! Hoppas nu bara det går bra för mina älsklingar att vara på sin förskola så länge!

Veckan som kommer blir ganska tuff! förutom jobb så är det jobbmöte på måndagkäll, sen direkt efter det så är det afrodans! Tisdag kväll är det kurskväll med Reggio Emilia-kursen. Onsdag kväll Pilates och torsdagkväll tänker jag delvis spendera på calimero som har vipkväll! På fredagkväll tror jag jag kommer ligga halvdöd på soffan!=)

Lika bra att köra på för fullt redan från början! Nej nu ska jag dyka ner i pandurokatalogen och se om jag kan hitta nåt trevligt pyssel inför julen!

Pluggkväll

Ja ni läste rätt..jag ska sätta mig med lite skolböcker ikväll och förgylla denna fredagskväll med pedagogikstudier! Jonas den slarvern ska ut och fylla magen med öl!

Jag har genom jobbet blivit erbjuden att läsa en Reggio-Emila kurs vilket jag självklart tackade ja till! Jag gillar den filosofin och vill gärna bli lite mer påläst om den! Den startade i våras och nu på tisdag är det dags för träff två! vV har såklart en inlämninsguppgift och det är den jag tänker sätta mig med ikväll.. Som alltid beträffande skolarbete så är jag alltid ute i sista minuten..men bättre sent än aldrig!=)

Afrodans

Igår kväll var jag och testade på afrodans!! Har haft funderingar på att testa det under en längre tid men har inte riktigt hittat nåt passande! Men så igår så hade Gymmix ett prova på pass så då passade jag på! Och jösses så skoj det var! Gillade det skarpt! Dock tyckte jag det var lite svårt eftersom jag har en grymt dålig kordinationsförmåga! Men övning ger färdighet och skam den som ger sig! Så kommande måndagakvälarr tänker jag stå i ett härligt gung, svettandes tillsammans med andra afrodansare!! 61 st var vi som testade på och trängdes tillsammans i söderbaumska skolan! Får se om alla fortsätter!?

Dessutom tog jag modet och åkte dit själv! Så det kändes extra bra efteråt! I morgon ska jag dit igen och köra lite pilates! Det har jag hållit på med lite förut så beträffande det så vet jag vad jag ger mig in på! Då är vi också ett helt gäng från Grycksbo som ska dit så det ska bli skoj! Gymmix har två veckors "prova på" gratis veckor..kanske skulle man passa på att testa något mer?!En härlig träningsform inspirerad av afrikansk dans. Det handlar om glädje, frihet och svett! Passar såväl nybörjare som dansveteraner med enkel koreografi och uttrycksfulla rörelser till spännande trumrytmer.


så hur gick det då?..

Jo inskolningen går bra!..eller skapligt! Hon har svårt att släppa mig och vill inte riktigt komma igång, men det är ok! Idag gick jag ifrån en stund och det hade gått utmärkt! Hennes inskolningsfröken är lugn och snäll så det blir nog inga problem!  Elsa är trots allt bara 15 månader! Yngst på avdelning är hon också så hon blir upppassad så det räcker! =)

Gustav fick dock lov att vara hemma från förskolan idag! Han har fått en sån där jobbig och djup, skällande hosta (astmasymptom) som han brukar få då han blir förkyld. Med tanke på att jag börjar arbeta nästa vecka så är det bättre han är hemma nu och tar igen sig istället för att bli sjuk då! Jonas fick ta ut vab idag och så även imorgon så inte inskolningen blir lidande! Det värsta är att jag börjar känna av hals och huvud idag jag med..och det är inte såå skoj! Det skulle väl vara typiskt om jag låg sjuk första arbetsveckan.. Nej nu blir det till att c-vitamin bomba min kropp istället!

Min sparv!

Ja.. nu står det inte på.. Elsa, min lilla sparv, börjar faktiskt på förskolan imorgon! Ska dit på inskolning kl.9.30! Har lite svårt att fatta det.. Att tiden går så fort utan att man egentligen hinner reflektera över det! Inte förrens det blir några större händelser.. som denna så inser man att man borde ta vara mer på varje dag..för tänk om det faktiskt är så att jag inte får fler barn.. då är ju faktiskt idag sista dagen som jag är hemma och är föräldraledig! (Iallafall om man inte räknar med de enstaka dagar jag senare säker kommer att ta ut)! Hua..vilken läskig tanke!!
Det kommer iallafall säkert gå jättebra att lämna henne där!


Min bitska lilla sparv! Jag säger bara passa er!..

I helgen har vi varit till stugan igen! Vi sov där mellan fredag till söndag! Med oss hade vi även familjen Hedlöv och familjen Henriksson! Allt som allt var vi 12 personer där! Mycket liv och rörelse vill jag lova! Jag är faktiskt lite trött idag! Men nöjd och glad över helgen! Det var mycket trevligt! Sofia och hennes familj sov dock i husvagn, vilket var nog tur..annars hade det nog blivit lite trångt! Jag gör dock gärna om det nästa sommar igen!.. Hoppas bara de känner detsamma! Lördagkvällen avslutades med egenfiskade kräftor!! slurp!!!!

det gör ont...

...i mammahjärtat! Gustav som alltid älskat sin förskola vill inte mer gå dit!! De har gjort om på hans förskola och delat in barn efter ålder och han går numera med de barn som är 3 och 4 år gamla. Han har dessutom då fått lov att byta avdelning!

Jag personligen tror på konceptet åldershomogena grupper/avdelningar men just för Gustav skull blev detta inte så bra! För Elsas del som börjar om en vecka så tror jag det kommer bli super! Att redan från början hamna med barn som hon senare även kommer att gå i skolan med och få lära känna redan nu samt få en avdelning anpassad efter hennes ålder är toppen! Men för Gustav som redan hittat sin "bästa" vänner, som nu olyckligtvis är ett år äldre (och går på en annan avd.) så är det inte så roligt! Barn i Gustavs ålder har antigen ett fåtal nära kompisar som de föredrar att vara med framför lek eller så är de väldigt öppna och mer lekiga av sig och vem de leker med spelar inte så stor roll bara det leks. Gustav tillhör dock den första kategorin och har till följd just nu svårt att finna sig tillrätta! Och det gör ont att se honom nedstämd och ledsen över att behöva gå till förskolan! Han säger att han vill gå på sin gamla förskola och med sina gamla kompisar annars vill han bara vara hemma med mig och Elsa! När jag försökte förklara att det inte går då jag snart börjar arbeta igen så föreslog han att han kunde vara med Elsa på hennes avdelning! :/

Ja vi får väl se hur detta går! Jag tänker ge det nån vecka till och blir det inte bättre så får vi nog ta ett samtal med fröknarna. Hoppas hoppas han kommer börja trivas snart igen! Min vanligtvis så glada prins ska inte behöva vara ledsen! :(

Stolt!

Gissa om man har en stolt son härhemma då! Kolla in här! Gå in på veckans teckningar och tryck er fram till sista bilden! Det står Markus på den.. Har ni hitta rätt så tittar ni då på bolibompadraken och Markus (favorit programledaren med rött hår)!

Teckningen skickade Gustav iväg med riktig post för ca. två veckor sedan och har suttit klistrad framför bompa på kvällarna sen dess..i hopp om att den skulle visas! Men när jag visade den för honom idag på datorn blev han lika nöjd!!Bläää

Är inne i nån riktigt skittråkig period.. Känner mig nedstämd och låg! Vill helst av allt slippa allt vad ansvar heter, matlagning, städning, alla måsten och allt som borde göras!!...Skulle bara vilja låtsas att jag typ var 14 år, springa in på rummet, smälla SKIThårt i dörren och sätta mig på sängen och tjura i flera dagar!! och sen bara komma ut glad ihågen och med all lust tillbaka.

Känner mig fet och ful! Vill börja träna men orkar inte! Vill såå mycket men allt tar emot! Tror att denna sinnestämning kan bero på att jag börjar jobba igen om två veckor, efter 1,5 år ledighet... Jag får väl helt sonika ta mig igenom denna down period och hoppas den snart är över! känns inte som det dock! Tur jag har mina förmiddagar hemma hos Sofia så att dagarna går lite fortare!

60-års firande

Vi är fortfarande kvar i stugan i vackra Stjärnsund! Här skulle jag kunna tänka mig att bo på heltid faktiskt! Det är så harmoniskt och lugnt på något sätt, så stillsamt utan att man blir rastlös!  Stugan vi är i är ju Jonas föräldras så tyvärr kan vi ju inte vara här så mycket som vi skulle vilja! Vi har dock faktiskt varit och tittat på två egna sommarstugor här men inte kännt att någon passat oss riktigt..eller jo.. den sista skulle vi gått och väl kunnat tänka oss, men att lägga 650 tusen på en sommarstuga känns inte riktigt rätt just nu tyvärr.. kanske om det hade varit om ett par år..men inte nu! Så, så länge får vi väl nöja oss med att inta svärisarnas stuga nån gång då och då under somrarna!

Imorgon blir det iallafall födelsedagsfirande då Jonas mamma fyller 60 år! Ska bli riktigt trevligt! Släkten är inte direkt stor så det blir bara vi, Kerstins mamma och Åsa och Stefan (Jonas syster och pojkvän). Blir lite god mat på förmiddagen och kräftor på kvällen! Mums! Kräftor är något jag verkligen gillar!!

Återkommer med lite bilder, från denna underbara vecka som vi spenderat här, då jag är på hemmaplan igen!!

dålig uppkoppling!

Stugmys!!
Försöker mig på ett LITET inlägg.. Sitter just nu i stugan och uppkopplingen där är inte och leka med! Bara att komma in på bloggen tog typ tio minuter!! Så lägga upp bilder är inte ens att tänka på =)

Hade tänkt skriva lite om kryssnisngen men det får bli vid ett senare tillfälle! Vi blir nog kvar i stugan ett par dagar till! ska bara hem en vända imorgon och uträtta några ärenden!

På återseende!!
RSS 2.0