första doppet

Äntligen kom iallafall sommaren och Gustav tog sitt första dopp den 24 juni!..Och det i kalla bjursen! Badkrukan tillika mamma Anna stannade tryggt på land och fotade så glatt istället!


Ser skönt ut va?!..


Även Elsa fick lite assistans av Sofia..hon ville ju inte vara sämre än bästa vännen Lova!

Mamma Anna har dock några dagar senare även hon doppat sig..men det i en mycket varmare Grycken i Sjärnsund!

dags för uppdatering..=)

hmm... ja det är väl bara att erkänna att jag har varit lite dålig att skriva senaste tiden.. men tänkte uppdatera mig lite snabbt nu!

Midsommarafton spenderades både i Stjärnsund och hemma i Grycksbo! Vi for till stjärnsund på morgonen, stannade över lunch, lämnade kvar Gustav och for sedan hem till Grycksbo för att hinna med lite dans kring den redan resta stången! Jag och Elsa hade dagen till ära våra folkdräkter på oss (vi trotsade regnet). Jag i Bjursdräkt och Elsa i en liten kulladräkt från Leksand (min gamla).

På eftermiddagen dök Robban och Monty upp som skulle stanna till söndag! Vi anslöt oss till Maria och Björns gästande skånegäng och åkte ner till Tansvallen och spelade lite brännboll då regnet avtagit! Mycket roligt var det och så klart vann mitt lag!!!! Vad annars?! =) Efter brännbollsspel åkte vi alla upp till Karlsbotjärn för lite grillning,bastubad och fiske! En superlyckad kväll blev det!!

Midsommardagen = den stor festdagen...=) =) =) Lägger in ett eget inlägg om den!

Följande dagar fram tills nu - Ja de kan bara sammanfattas med ett härligt väder och ideligen glada miner! I Love the SUN! Är dock ingen människa som ligger och steker i solen utan bara trivs i värmen ändå! Jag bränner mig så lätt så skuggan är min absoluta favorit!
Lite tråkigt är dock att Maria med familj återvänt till Malmö igen..=( Hoppas dock på att hon kommer uppöver snart igen, för att sitta i en varm lägenhet kan inte vara så roligt!
De sista två kvällarna de var kvar här så grillade vi och hade det supertrevligt! Önskade att varje sommarkväll kunde vara så!

Midsommarfina

Matdags vid karlsbotjärn              Bastubad


Mysiga kvällar med Maria och Björn


Jag och min älskling!


Kubbspel... dock var jag denna gång med i det förlorande laget..måste bero på Jonas!


Lite senare på fredagskvällen..

Glad midsommar!!

Tänkte passa på att önska er alla en skön och trevlig midsommar! (Och mina tummar hålles hårt för att det inte kommer att regna..)

Vi tänkte fira midsommar i Stjärnsund (om det blir som vi tänkt oss vill säga). Jonas föräldrar har ju sommarstugan där och vi har sedan Gustav föddes varit vartannat år där och vartannat år i Grycksbo och detta år är det Stjärnsunds tur! Hoppas hoppas bara att det inte regnar så jag ha bjurs dräkten på mig! Vi åker nog dit redan på morgonen och stannar tills efter resningen. Sen far vi hemåt igen men lämnar dock Gustav kvar där som ska vara där till söndag eftersom det blir fest på lördag..=) Vad som sker väl hemma har vi inte riktigt bestämt än. Är det skapligt väder blir det nog lite brännbollsspel och grillning på kvällen tillsammans med Marias skåne vänner, samt Jonas två vänner som också kommer!

Midsommadagen sen..ja det är ett annat kapitel som jag nog får återkomma med..Har rätt mycket att stå så att säga! Men bra kommer det att bli!

Lägger upp lite gamla bilder från tidigare midsommrar.. 


me and my love the year of 2004


Grycksbo 2006



Sjärnsund 2007, vi åkte lövad vagn till resningsplatsen



what a day!

Puhh...har äntligen satt ner rumpan i soffan och pustar nu ut efter en lång och händelserik dag!



Har precis kommit hem från ett besök på akuten med Elsa! Ringde på eftermiddagen till sjukvårdsrådgivningen för att fråga hur jag skulle gå till väga då det förmodligen svalda batteriet inte kommit ut den naturliga vägen. De rådde mig att ringa in till barnmott. i morgonbitti och genom dem få en röntgentid. Dock ringde kvinnan jag pratat med tillbaka efter en kvart och sa att jag skulle åka in redan ikväll...hon hade konfererat med barnläkare och läst på lite och de ansåg det bäst att redan ikväll undersöka henne då de faktiskt finns lite syra i batterierna. Sagt och gjort, vi åkte in kl 17 i tron om att det skulle gå relativt snabbt då de visste om att vi skulle komma och väntade oss..men så fel jag hade.kl.20.00 satt jag ntligen i bilen på väg hem med en riktigt trött och slagen hjälte (som vanligtvis lägger sig kl.18.00) i bilen. Allt gick förvisso riktigt bra och hon var snäll hela tiden men det bästa av allt var nog ändå de svar ja fick; Det finns inget batteri i magen!!!=) Antingen så har det kommit ut och vi har missat det eller så har hon trots allt inte svalt det!! Oavsett vilket så är jag glad och nöjd!!

Tur att farmor var här och kunde passa Gustav då Jonas också var borta.  Farmor har nämligen passat båda barnen idag då jag varit inne på jobbmöte. Mellan kl.13-16 var det möte och kl. 14.20 hade jag dessutom en tid på ortoped.mott angående de verkande knölarna bredvid stortårna. Tänk att allt alltid ska ske på samma dag..

Mötet gick iallafall bra och det känns faktiskt riktigt roligt  att få börja jobba igen (förmodligen tycker jag inte det efter ha jobbat en vecka=)).

Dock var jag inte lika nöjd med ortoped besöket.. Läkaren (Dan Öst..någonting) trodde inte att det var nåt Hallux Valgus som var problemet utan istället funderade han på om det kunde vara början på artros...=( Det känns ju sådär kan jag säga! Mamma har väldig svår i artros i fingrarna och hennes händer ser hemska ut och jag vet ju vilket värk hon dras med.. Och är det Artros är det inte mycket att göra åt..kan kortisonbehndlas emellanåt.. Han skulle skicka en remiss till röntgen så nu är det väl bara att vänta och se.. suck!

jag kan


hmm...få se nu...om jag gör så här..


..så kanske det kan gå.. (shit nu såg mamma vad jag håller på med!)


Jaa det gick!! Kolla mamma jag kan klättra!..och lika lång som brorsan blev jag!
Jag kan inte gå än..men klättra på allt det kan jag!! Jiihooo!!




drömmar om sol



regn, regn och åter regn
solen känns alltmer avlägsen
drömmer oss bort till värme sol och glädje



kvällsbesök

Snart kommer Maria hit! Ska bli lite planering inför den stundande festen!! Ser verkligen fram emot den! ska bli sååå skoj! Hoppas allt går enligt planerna!  Sofia du vet vad du har på ditt ansvar!..=) Det är mycket som ska fixas och inhandlas så det gäller att vi planerar bra nu så att inget missas!  Björn ska till Tyskland så drickat är iallafall klart!!! =)


Åh skulle det nu vara så att någon känner sig väldigt
sugen på att komma och som jag missat att
bjuda och känner sig lite ledsen över det så hör av dig...

Skrivarproblem!

Gaahhh..min skrivare ger mig huvudbry!  Det vill sig inte med magentan...Bytte för några veckor sen alla patroner då samtliga var slut..men magentan vill tydligen inte vara med.. hm..hoppas bara det är patronen det är fel på och inte skrivaren (att köpa en ny skrivare finns inte direkt med i budgeten!..)! Har beställt en ny patron och håller nu tummarna för bättre resultat! Vill ju kunna skriva ut fina kort på mina barn!

Idag har Sofia och Maria med barn varit här! Sofia hade med sig hit en påse med bullar! Mums! Hon är så duktig tycker jag som bakar bullar själv! Kan säga att alla var nöjda med fikat/melliset idag! =)


detta är en bild från hennes blogg på de bullar hon bakade!
Mer sånna besök mottages tacksam! =)


Inget batteri än btw..=(

ve och fasa!

Elsa har svalt ett litet platt batteri!! Hann bli ganska rädd kan jag säga innan jag ringde 112.. eller ja först ringde jag ju och rådfrågade min vapendragare sofia.. Målade upp en bild av hur alla möjliga kemikalier skulle sprida sig och fräta sönder den lilla tunna kroppen och hon inte skulle klara av det! =( De lugnade mig iallafall på giftcentralen där de sa att hon hinner bajsa ut det lilla rackarns batteriet innan nåt sånt händer.. Det som var farligt var kvävningsrisken men var det väl nere i magen så var det lugnt och ner i magen är det allt för den där lilla tösen kan svälja stora bitar hon!

Har nu tröstbakat två rabarberpajer/kakor som jag tänker ta med upp till bjurs och bjuda nybbyggarborna på! Eller ja..anledningen till att jag bakade två var för att Jonas bönade och bad om att jag skulle spara en bit till honom ikväll så nu får han istället en hel paj!

måndag

ja då var det måndag igen.. sega måndag..har dock haft en ganska fullspäckad dag! Var ner till mvc igen för en koll då det inte riktigt gått så bra med det jag fixade till förra måndagen.. var och tränade i tisdags vilket inte var så bra tydligen och som resuterade i vissa omständigheter..men nu så är det bra igen..dock skulle jag vänta med träning en vecka till så det är väl bara att göra det då..=( Känns som jag får köra igång på allvar igen efter sommar uppehållet ...trist!

Hann med en sväng upp till sågmyra också och ett besök på Calimero. Elsa fick en jättefin Villervalla klänning av Sara och Marcus i 1års present men storleken var lite för liten så jag åkte dit för ett byte. Fyndade också en jacka till Gustav på Lager 157 för 70kr så jag är mycket nöjd med vändan dit!

Hem till mormor sen för lite käk då Jonas åkt till stugan i Stjärnsund efter jobbet för att hjälpa farfar med båten! Väl hemma igen hade snälla Jocke lämnat bänkar till mig för midsommarfesten! Vilken förövrigt kommer bli så skoj! Längtar! Längtar också efter Maria och Melwin som kommer hem imorgon!


♥♥♥


Bruce

Ja som sagt var jag ju på konsert i fredags! Bruce Springsteen! Har länge velat sett en konsert med honom och nu äntligen! Den var bra..kunde varit bättre , men jag är helt klart jättenöjd!! Dock var det så förbannat kallt att tårna frös till is!!! Spelade ingen roll hur mycket jag hoppade och stod i så ville de inte riktigt värmas upp!.. Men det var dock sol och inte ösregn som kvällen innan så jag ska väl inte gnälla! Satt ganska långt ifrån (är ju inte miljonär och kan köpa de dyraste biljetterna) men det gjorde inget det var stämning och ös ändå!
Älskar verkligen massor av hans låtar..texter skrivna med mening och tanke gillar jag! Skulle han mot förmodan komma tillbaka nån dag så tänker jag se till att vara där då med!!


stadion börjar fyllas och den blåa himmlen visar sig!




så här glada var vi! =)


"the American flag" svajade i vinden


Lite senare på kvällen..

Prinsessan blir 1 år på självaste nationaldagen!

Här är det tätt mellan hyllningarna! Elsa blir ju 1år idag.. svårt att fatta att hon redan är ett år gammal!! Min lilla bebis! änns som om det var igår jag var på bb och födde lilla skruttan! Älskar dig!!



Nationaldag är det ju också idag! Firar det med nationalsågen..du gamla du fria!

äntligen!

Nu bär det snart av till den stora huvudstaden för att kolla in Bossen! Ska bli riktigt skönt att komma hemmifrån ENSAM och ha lite skoj! (och få sova en hel natt utan att bli väckt samt som grädde på moset..få sovmorgon!!!!) Jag och Katrin tänker iallafall göra vårt bästa för att se till att kvällen blir super och trotsa det pisstråkiga vädret!

Tar bilen ner så att jag inte behöver känna mig stressad över att behöva passa nå tider..hoppas dock jag är någorlunda pigg i morgon och kan komma hem i skaplig tid eftersom Prinsessan fyller 1år!!!

På återseende!

crazy woman..

gaahhh!!... Har sånt sjukt kli i ögonen att jag tror snart jag kliat in de stackars två små ögonbollarna i huvudet! Har fått en akut tid på VC nu på fm..så nu hoppas jag på förbättring inom kort! Var dit i mars utan att de riktigt tog mig på allvar..men nu har jag fått nog! Har haft så här t och från i ett års tid..suck!  Jag är alldelens röd i ihela ögonen ser ut som om jag gråtit i flera dagar.. It drives me crazy!!!!

ännu ett födelsedagsbarn!



Idag för ett år sedan befann sig Sofia på BB och där födde hon sötaste Lova som följdaktligen idag blir 1 år!! GRATTIS!! Var hemma hos dem en stund på fm.och fikade lite! Snälla Sofia hade hjälpt mig passa barnen innan då jag hade en tid mvc. TACK! för hjälpen!

Efter vila och mellis ville mormor att vi skulle åka upp till Sågmyra en vända så dit bar det av! Inhandlade där en söt villervalla klänning på Calimero för halva presentkortet Elsa fick i födelsedagspresent av morfar!

Har även idag hunnit med att kika en halvlek på fotbollsmatchen mitt lag spelade på bjurliden..igen aning om hur den slutade då jag fick lov att åka hem för Jonas hade grillat!! Mums! Igår kom han också hem (efter elitloppet) med en stor röd fin ros!! Vet inte om det var av dåligt samvete men det spelar ingen roll för han är iallafall bäst!!

Imorgon blir det träning..punkt slut! =)
RSS 2.0