Tungt

Han har det tungt nu min son. Han har sårat en annan människa och vet inte hur han ska hantera känslan. En viktig och bra känsla tycker mamman men ack så jobbig!!

För några dagar sen kommer han storgråtandes till mig och säger allra först .. Du får inte bli arg nu mamma! Ok vad är det som har hänt undrar jag såklart? Så berättar han så gott han kommer ihåg om en tidigare händelse där han tillsammans med två andra pojkar sagt till en flicka att hon hade en ful tröja, typ..

Vi tar oss sakligt igenom situationen och den var utredd och klar på skolan och han hade tydligt bett om förlåtelse så så långt var allt bra om det nu inte var för den här tunga känslan av skam, skuld och Gud vet vad som han nu går och bär på.. En känsla som för all del visar på att han vet att han gjort fel och att han kan känna empati och har ett samvete men hur jobbar man den?

Han har nu kommit varje kväll med en ledsen blick och säger att nu är den där känslan där igen och när går den bort mamma? Försöker såklart förklara att det är kroppen och samvetets sätt att berätta att han betett sig illa och den finns där för att han ska lära sig förstå att man inte ska göra så och att den kommer försvinna så småningom. Men hur lätt är det att förstå för ett barn?

Nej usch det här inte lätt för nån av oss. För vilken förälder vill veta att ens barn går runt och beter sig illa? Lägg därtill ett, nej fler för att vara exakt, mycket knepiga samtal med hans förskoleklass fröken.. Ett första samtal som jag tog initiativ till och som slutar? med ett möte nu på måndag. Jag kan ju bara säga att jag är väldigt irriterad och frustrerad över hennes handlade!! När hade hon tänkt berätta om detta?!? Och om jag inte hade ringt vad hade hänt då?

Nej, Jag gillar raka puckar! Hur ska jag annars kunna hjälpa och stötta mitt barn då han som mest behöver det om man inget får veta?

Vad vore livet utan fina kollegor?

Blev så glatt överraskad då jag tittade till mitt postfack på jobbet idag! Där låg nämligen en söt liten lapp i form av ett hjärta, med ett fint litet meddelande!

Behöver jag säga att jag har världens bästa kollegor? Detta gjorde min dag komplett! Tack allra finaste Linda! :)

 

Kommentartrubbel!

Upptäckte precis att jag glömt att tillåta er att kommentera mina senaste inlägg... Så om det nu är så att nån velat kommentera något eller vet var man få tag på sån tvättkorg så snälla gör ett nytt försök! Så typiskt av mig att glömma nåt sånt då jag ber er om hjälp! :-)

Första kärleken?

När jag skulle hämta sonen idag ville han leka. Inget ovanligt med det för måndagar brukar vara den dag han kan ta med sig någon kompis hem då det slutas tidigt! Idag ville han dock leka med en "ny" kompis. Inget konstigt med det heller utan bara roligt! Men denna nya kompis var en tjej. Inget konstigt med det heller men tydlig var detta något väldigt speciellt för sonen!

Han höll på att bryta ihop på riktigt då jag sa att hon inte kunde följa med direkt eftersom jag inte hade hennes föräldrars telefonnummer, utan vi fick helt enkelt be henne ringa när hon kom hem. Väntan blev olidlig för G. Men tillslut ringde telefon och Gustav visste inte hur han skulle bete sig.. Han vek efter för allt hon sa och det bestämdes till slut att hon skulle komma hit!

Jag skojar inte om jag säger att G. kollade sig i spegel minst tre gånger och sista gången utbrister han " men hur ser jag ut egentligen? " Maaaamma var är borsten? " ropar han högt! Jag kommer såklart med den samtidigt som jag försäkrar honom om att han är jättefin, precis som alltid! Sen står han och fixar frisyren mycket ordentligt tills han känner sig nöjd och ser också till att han har sina, i hans ögon, finaste kläder...innebandytränings tröjan, nya jeansen och de gröna träningsstrumporna! :)

Efter det står han länge i fönstret och spanar.. Och som de lekte sedan! Tror han aldrig lekt sig in så i nån lek tidigare!
Leken varade bara i en timme eftersom klockan var rätt mycket.. Men det bestämdes att de snart skulle leka igen, helst redan imorgon..:) och allt avslutades med många kramar från båda parter. :)

Ja vad ska man säga... Första kärleken? Sött var det iallafall! Han har liksom aldrig brytt sig om sånt där med tjejer förut. Inget konstigt med det heller eftersom han bara snart är sju år.. Men är det nu det börjas? Kan iallafall bara konstatera att hon verkar betyda något alldeles extra! :)


 

Sökes!

Vet någon var jag kan få tag på liknande tvättkorgar? Dessa har funnits på "Bolagret" men utgått ur deras sortiment. Så typiskt för det var ju precis sådana jag ville ha nere i tvättstugan! Så har någon av er läsare nån aning om var man kan få tag på liknande så är jag er evigt tacksam! :)

 

Kärlek

Till alla mina fina vänner och till dem som jag ännu inte känner..

Hoppas ni haft en underbar Alla Hjärtans Dag! Önskar er allt gott och kärlek och glöm inte...

 

På begäran! :)

Ja det är svårt att få till bra bilder på ett trångt rum.. Men lite kan man ju se!! Vi är iallafall supernöjda!!! :) tyvärr tog vi ingen riktig "före" bild men väl halvägs..

Men Vi hade halvkaklat förut (blått) och vit vävtapet (under den nåt blommigt tjafs som syns på bilden). Golvet var av svart mosaik typ och badkaret som fanns, men som inte gick att använda, var inkaklat och placerat under fönstret. Ja nu har ni kanske kunnat målat upp er inre bild av hur det såg ut innan och från år 1961 ungefär! Så det var på tiden att det blev renoverat! Men välgjort var det iallafall och inte en gnutta fukt fanns det! :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/849187/images/2012/pic_189243085.jpg" class="image">

Morfars dag!

Idag skulle det ha varit min älskade morfars födelsedag!! Hoppas du har det bra var än du nu är? Nära mig är du ju alltid förstås. Det har du alltid varit och kommer alltid att vara! Jag älskar dig morfar!

en kopp kaffe i badrummet skulle kännas helt ok nu!

det går längre och längre mellan gångerna jag skriver..men det har sina förklaringar.. dels har jag varit så mentalt slut av all renoveringsskit här hemma..men nu är det äntligen klart! YEEEEYYYY!!!! lite småfix kvar bara men det kan jag ta! Så nu kanske orken till att vilja göra något över huvudtaget kommer tillbaka! Sen är det andra saker jag inte kan skriva här som också haft betydelse.. Jag har i allafall idag dragit min tjocka bak ur soffan och gått på cirkelträning med bästa Sofian ikväll! (var ju inte igår det hände sist, tydligen så länge sen att de ändrat på var man får ta av sig skorna..det fick jag minsann barskt höra..:)) Fick hursomhelst för mig att det började kl. 20:00 men slänger iväg ett sms till Sofia vid kvart över sju för att verkligen kolla tiden..får till svar nåt i typ med att den börjar halv så sno dig på... Skickade tillbaka att jag inte hinner..men tänkte snabbt om, bytte kläder och slängde mig i bilen! Hann med nöd och näppe! Var också så stressad att jag inte ens hejade på mina lagkamrater och tränare som tränat passet innan! :/ Fick så dåligt samvete efteråt att jag fick lov att både ringa och smsa dem och be om ursäkt om de tagit illa vid sig.. tänk hur man kan bli av stress..jag såg inget annat än rakt fram och hörde knappt nåt heller än mina egna tankar som säger SNO DIG!. Hör i allafall en lite go' och bekant röst som säger "Hej Anna" och då regerade jag och hejade, tack och lov, för det var en av mina fina elever på skolan! Nu när jag åter sitter i soffan kännes det iallafall otroligt skönt att jag tog mig iväg..kanske tog jag det där steget över den där höga tröskeln för att sätta fart på min träning igen? Tack och godnatt! :D

Blää!!

Tung morgon! Barna-gråt och mamma-gråt! Tunga känslor som till slut reddes ut men känslan under dagen var låg! Trotsig treåring är inte att leka med, stressad mamma är inte heller rolig! Krokodiltårar vid lämning på förskolan! Krokodiltårar i bilen på väg till jobbet!

Imorgon är barnen lediga! Det kan de behöva! Jag med, men sån tur har jag inte!..:/

Vet inte om morgonens bråk orsakade dagens kreativitet hos dottern med sönderklippna byxor.. Hon säger dock att det var kompisens ide och med tanke på att kompisens byxor var i värre skick än E:s så kanske det kan ligga någon sanning i det.. Men säker är jag inte.. ;) Min älskade lilla skruttunge!

RSS 2.0