Ett års jubileum!

Tänk att det redan gått ett år sedan som jag för första gången tog mina trevande steg ut i blogg världen! Så vad hände då för ett år sedan? Jo tydligen hade jag just denna kväll varit på HLR-utbildning genom Bvc. Lärorikt var det och med glädje kan jag säga att jag än så länge inte behövt använda mig av de kunskaper jag skaffade mig då!

På Bvc har jag även varit idag! Idag var det Elsas och min tur att bli vaccinerade! Det gick bra, men jag börjar nu känna av det lite i armen (undrar hur det känns för Elsa?)! Kände precis efter sprutan en viss stelhet i nacken och på nått sätt domningar i vänster sida av munnen. Tänkte att det bara var inbillning, men då jag senare pratade med Sara H i telefonen sa hon att hennes Marcus hade känt detsamma så då var det säkert inte inbillning..  Ifråga om vaccination till Elsa så bestämde vi oss tillslut att vaccinera henne. Vi vägde såklart för- och nackdelar mot varandra och kom tillslut fram till att även hon skulle få det (å nu är det bara att hålla tummarna att det inte ger några otäcka biverkningar längre fram i livet). Hon går på förskolan och kan därigenom bli smittad, jag jobbar på förskola i ett "utsatt" område och kan därmed dra hem en massa otäcka bacilusker och med tanke på att hon är rätt liten och späd och att små barn blivit ordentligt sjuka så fick det bli såhär! Gustav ska få dos nr.2 imorgon pga. att han räknas till riskgruppen med sin astma och då tänker även Jonas passa på att ta sig en dos. Jonas lyckas alltid dra på sig alla tänkbara sjukdomar (och av nån märklig anledning bli liggandes i flera dagar) så för honoms del fanns inga tvivel..

Jag har även hunnit med en sväng upp på röntgen idag. Nu var det ryggens tur att bli synad.. Blev ju inte bättre av akupunktur och träning så nu ska det kollas om det är nåt annat. Återkommer med resultat senare.


En åt oss var!

efter åtta

Skickade iväg Jonas till ÖB idag efter jobbet för ett inköp av en vit tavel list. Hade tänkt ha en sån i vår nytapetserade "hall" ovanför vår stora vita fina Malm-byrå.  Det fanns dock ingen sån där men väl något annat.. Med sig hem hade han istället en STOR ask med After Eight och en lagom stor ask med sjöfrukter! I LIKE! Så nu sitter jag här med en god kopp kaffe och ett par After Eight imagen..och det efter klockan åtta...=P 

Och jodå han hade med sig en tavel list också! Han hade svängt in på Rusta och köpt en list som var 120cm lång till ett bra pris. Helt perfekt! Så nu pryder den väggen med tre fina foton på barnen. Faktiskt är det korten från förskolan som duktiga Fotograf Petra tog!!

jag vill också!!

Tatuera mig igen!!! Var hem till Sara häromdagen och kollade in hennes nya fina tatureingar på underarmarna. Hon hade skrivit sina barns namn med nån älvskrift. Fint var det iallafall! Jag vill ocks tatuera mina barns namn, vet dock inte vart och hur.. tåls att fundera på! Har kikat lite på dafont.com, men där finns ju typ över tusen typsnitt! Inte så lätt att bara välja ett.. Har också sett en tatuering på en streckgubbe-teckning som barnet till personen i fråga hade ritat. Den var jättesöt och jag har massor av söta små gubbar som Gustav har gjort så kanske skulle en sån bli fin nånstans..

Paradise Hotel

Har precis slagit ner rumpan ordentligt skönt i soffan ( usch va jag ljuger..har ju suttit i soffan större delen av kvällen..) och hittat fram till tv6 och Paradise Hotel! Vilket skruttprogram egentligen men ändå kan jag inte låta bli att se på premiär avsnittet( och säkert följa hela serien..). Anledningen till att jag faktiskt ändock gillar detta sjuka program går att härleda till min vistelsetid i Usa. Det var då det sändes för första gången i Usa och vi (jag och mina älskade aupairvänner) mös ner oss i soffan hemma i Annikas källare och såg alla avsnitt tillsammans. Det var tider det!! Gjorde t.o.m med en scrapbook sida om detta i min scrapbook från Usa. Usch jag blir nästan lite sentimental och längtar tillbaka till den tiden där, nu när jag sitter och skriver! Många minnen gör sig påminda!

Långt bort men ändå nära

Igår var jag på begravning av mormors bror Oskar. Säger man det så så låter släktbandet inte nära men för mig var han en betydelsefull person! Han var Värme, Glädje och Trygghet! Vet inte hur många nyårsaftnar jag firat hemma hos Oskar och Aina tillsammans med min mormor och morfar! Säker hälften av alla nyår jag firat! Mamma var då oftast och firade nyår hos sin kusin, tillika deras dotter, och då fick jag vacker följa med med mormor och morfar! Tro inte att jag misströstade över det för där var man alltid välkommen med öppna armar. Oskar hade alltid nära till skratt och skämt så även in i det sista! Jag, mamma och mina barn var så sent som härom vecka hem till Oskar och Aina och firade Ainas födelsedag och trots att Oskar inte var så jätte pigg ville han gärna hålla i Elsa och busa med Gustav!

Oskar var också min Tomte! Han tomtade hos oss som en av "grycksbotomtarna" så länge som han orkade! Jag är nog bland de äldsta jag känner som har haft besök av tomten..om jag inte minns helt fel så var jag iallafall 15 år innan han slutade tomta för mig..=) Fick jag bestämma så skulle han ha fått tomtat fler år till efter det också! och mormor stack alltid åt honom en bit Hellströms korv innan han gick! Hon visste hon hur en tomte skulle tas!=)

Det är lätt att vara efterklok, men jag ångrar nu att jag inte var dit oftare de senaste åren! Varje gång man träffade honom på byn så bad han att man skulle komma hem och hälsa på och så klart säger man att man ska göra det..sen rinner tiden iväg och man glömmer bort.. Jag ska verkligen försöka bättra mig på den punkten om sådana tillfällen med andra människor skulle uppstå igen! Oskar var nog näst efter min morfar en av de bästa manliga förebilder jag haft då jag inte stått min egen pappa så nära då jag växte upp (den historien får jag ta en annan gång). Med andra ord så var han viktig för mig och är otroligt saknad! Är tacksam och glad att jag haft honom i mitt liv! Minnena är många och dem bär jag med mig med glädje! Sov så gott!

Nä!..Nu är det dags igen..

..för att skriva lite tänkte jag! Jag har väl säker tappat alla läsare vid det här laget, men det överlevar jag nog! Jag skriver ju trots allt för min egen skull, för att det ibland är skönt att skriva av sig och för att det ibland är ett skönt tidsfördriv! Är ju rätt kul att kunna blicka tillbaka, längre fram i tiden, och kanske få sig ett gott skratt eller en riktig tankeställare kring vad man tidigare skrivit!

Tänker inte dra nån längre update om vad som hänt... Startar i nuet och kan med glädje berätta att vi äntligen fått det omtapetserat i "hall" och vardagsrum! Det var på tiden om man säger så. Det gick så långt att vi faktiskt fick anlita en firma som var här förra veckan och gjorde det! Det blev inte direkt billigt, men väl värt pengarna! Så nu sitter jag alltså i ett nytapeserat och ommöblerat vardags rum och myser! Har både ätit och druckit gott och känner mig riktigt nöjd! Lite småfix här och där kvar men  tanken är att det ska göras imorgon!

RSS 2.0