Strike!

Delar av kvällens sysselsättning! Inga topp poäng kanske men ack så roligt! Och för min egen del så var det tur rännorna var fyllda! :) Nu har vi iallafall "boblat" om ni frågar Elsa och det tillsammans med bästa familjen Gunnarsson!

Turgubbe

Igår ringde det ett samtal... "Hej, det här var från svenska skidspelen. Ville bara meddela att Gustav har vunnit i den teckningstävling vi hade!"

Hur mycket tur kan man ha egentligen? Nyligen vinsten på BR-leksaker och nu denna vinst! Detta är för övrigt andra gången han vinner i denna tävling.. För två år sedan vann han också i denna tävling! En Bubo, precis som vinsten var även denna gång! Förra året glömde vi teckningen hemma på köksbordet då vi åkte in till barnens skidspel. Men i år var den med och tydligen gav det utdelning!

Kanske han ska dra en trisslott åt mig! ;-)

Vart tog skogen vägen?

Tog med mig Jonas ut på något jag trodde skulle bli en skön skogspromenad nu på kvällskvisten. I "skogen" ovanför andra sidan av riksvägen. Barnen bestämde sig för att sova hos mormor så då tänkte vi göra något vi sällan gör tillsammans.. Som tex. Ta en promenad.

Men jag blev ordentligt besviken då vi upptäckte att den skog som vi trodde fanns inte var någon skog längre utan bara ett mega stort kalhygge med miljoners stenbumlingar.. Trist! Jag som sen barnsben promenerat, lek och till och med åkt skidor där tillsammans med morfar! Nu hittade jag knappt en enda stig!

Promenaden var iallafall välbehövlig och något välgörande efter dessa två dagar inomhus.

 

Vårdepp

Just nu känns allt bara tungt! Ser ingen glädje i något, vill bara sova och har så gjort de senaste två dagarna.

Har varit hemma från jobbet igår och idag. Vaknade igår och kände att det här går inte. Kroppen skrek av trötthet och tårarna brände bakom ögonlocken. Lår mig bara få vara kände jag.. Jag såg ingen annan utväg än att ringa och sjukskriva mig. Lämnade barnen som vanligt och åkte sen hem och sov från 8:30 till 14:00. Vaknade inte en enda gång. Hjälpte föga.. Kunde med lätthet krypa till sängs vid 21:00. Beslutade då att stanna hemma idag också och har sovit mig genom denna dag med..

Går dock till jobbet imorgon. Så här kan jag ju inte hålla på... Finns ingen gnutta energi eller glädje alls i denna kropp men att ligga hemma gör knappast det bättre! Tror jag..

Vårdepression kanske det kallas?. Vet att jag brukar bli så här denna tid på året, men även om jag vet det så är det drygt! Det går över men mitt upp i det är det drygt! Och får man ingen förståelse från den man lever tillsammans med är det ännu drygare!

Men snart snart vänder det och då tänker jag möta allt med ett leende och energi utan dess like! :) Tur jag har fina vänner jag kan prata med! Snälla Sofia frågade tillochmed med om hon skulle komma hem och hjälpa mig med städning eller nåt! Du gör skillnad! <3


 

Skön helg

Försöker febrilt komma ihåg vad gårdag innehöll.. Nästan så att jag blir lite rädd för mig själv som inte kommer ihåg!

Hursomhelst så är känslan från helgen skön!! Årets första grillning och årets första match avklarad! Mys med barnen och lite småplock hemma vid. Cykelturer och tipsbingo! Nej men nu kommer jag ihåg... Efter G.s innebandy träning igår åkte jag och E. till "biltema" och köpte henne en spring/balans cykel! Så var det ju!! Och gissa om det var en nöjd tjej sen som vägrade komma in?! (båda barnen han dock med lite lek hos bästa kompisarna först också!). Fick locka med lite grillad korv och då lyckades vi! Själv grillade vi lite Karré och åt potatisgratäng till...Såå gott! Ljuvliga vår!!

Idag då?..jo då spelades första matchen!!! Underbart! Vi förlorade med 2-1 men det gjorde inte så mycket för det var första gången ute och på stor plan sen i höstas och jag fick göra första målet!! Och då brukar ju allt bli lite lättare! ;) nu är kroppen härligt slut och jag känner träningsvärken komma smygandes.. Får väl se om jag tar mig ur sängen imorgon. :)

Hann också med en tipspromenads runda idag på em. Men vi skippade att promenera och tog cyklarna istället! 9 rätt av 12.. Knappast full pott men vad gör väl det en söndag som denna med strålande sol och humöret på topp!!

Imorgon ska vi fixa pass! 45 dagar kvar nu, sen är vi i Turkiet! Längtar!!!

Nu har det bytt ägare...

...ja tältet alltså. Precis som hon förutspådde! :) Nu sover prinsessan gott däri!


Spännings....

...huvudvärk, ordentligt dessutom! Var till Aqua Nova idag med jobbet och med oss hade vi 16 livfulla 3:or,4:or och 5:or. Det gick över förväntan måste jag säga men jag har gått och spänt mig över detta sen igår så nu när det är över kom huvudvärken som ett brev på posten!

Jag tycker sådana här utflykter är helt fantastiska att genomföra men det medför ju samtidigt ett stort ansvar för oss vuxna som är med! Det ligger ju på vårat ansvar om något skulle hända! Och med tanke på vad som hände i Borlänge förra året , eller när det nu var?, med förskolläraren som blev åtalad och dömd så är det väl inte konstigt att man tycker att dessa utflykter också kan vara lite betungande och läskiga...för tänk om...!!!

Men just idag gick allt bra och det var ett glatt gäng barn vi hade med oss hem! Tänk ändå vilket bra jobb man ändå har där man får möjlighet att göra sådana här utflykter ibland! :)

Hänga och klänga!

Söndagar brukar vara vigda åt våra fysiska intressen! E. har sin gymnastik och jag har min fotbollsträning. G. brukar ha haft bandy, men nu får det bli nåt annat. J. gör det han känner för just för stunden..:) idag har de två pojkarna i familjen iallafall cyklat årets första cykeltur runt byn! Jag hoppade dock över fotbollen idag för jag känner mig lite halvrisig och har så gjort hela veckan...vill ju inte bli sjuk!

Men vi brukar också se till att vila lite så vi orkar med nästkommande vecka! :) idag har vi också haft finbesök av kusin Liv och hennes fina mamma och pappa! Händer alldeles för sällan men förhoppningsvis så firar vi sista April ihop vid stugan i år!Fiskelyckan = obefintlig

Har spenderat förmiddag på skön Grycken. G hade bandyavslutning med angeltävling där. Ingen fisk drogs upp av oss ned nöjda och glada barn tog vi iallafall med oss hem! :) med var sinamedaljer runt sina halsar..ja E. Fick också en då hon minsann tyckte att hon också varit på bandyträning hela vintern! :) vad ska det bli av denna envisa unge som kan argumentera sig till allt!?

Ett härligt gäng barn och föräldrar är det med på bandyn!! Synd att det är slut nu, men nu väntar nån vecka till med innebandy sen är det ju snart dags för fotbollssäsongen! :)


Skidspelens dag..för barnen!

Hektisk dag, mycket skulle hinnas med! Och allt hanns med till och med tvätten! :)

Dagens höjdpunkt var dock ändå Barnens skidspel på Lugnet. Detta år skulle även E. få skida lite! Gissa om hon var nöjd! Hon hade bestämt sig innan att hon minsann skulle vinna och det hon skulle vinna var en sån halsduk/tub som G. fick förra året i överrasknings påsen! Dock var guldmedaljen viktigast! :)

200 meter åkte hon med bravur tillsammans med bästisen S. G. tog "långfilen" på 1,5 km tillsammans med bästisen A. Alla fyra var jätte duktiga! Killarna åkte dessutom två varv, så 3 km blev det för dem! Heja, heja!! Fina guldmedaljer fick de också samt en kåsa, ett reflex, en liten nyckelring med en röd mjukisko som var nedstoppat i en fin användbar tygpåse.

Vi är alla iallafall klart nöjda med dagen som även bjöd på strålande solsken och många plusgrader! Kunde inte begära mer! Nu sover alla sött i sina sängar...även J. Och det tänker jag med göra snart!Turgubbe!

Fick ett samtal på jobbet idag som meddelade att "en Gustav vunnit i en Pippi tävling. Kan det kännas vid? " Absolut svarar jag chockat och försöker dra mig till minnes.. Och visst var det ju så att han och E. deltog i en tävling som fanns på BR i Borlänge för någon vecka sedan.

Och tro det eller ej men Gustav drar hem högvinsten. Tada! Ett pippi tält! Han satt i bilen dit och hoppades på en Herr Nilsson apa och jag kan inte med säkerhet säga att han blev överförtjust över vinsten.. Men överlycklig över att just vinna var han förstås! Hur som så skulle det iallafall byggas upp och sovas i för det är något han bara älskar...att sova i tält!!

Kan dock säga att det var en liten tös härhemma som dock var överförtjust över vinsten..för nog har hon räknat ut att G. snart har tröttnat på detta tält och gissa vem som då kommer se till att det byter ägare! Hon har redan börjat jobba på att hon nog behöver sova i det imorgon kväll! Vi får väl se hur det går! Inatt sover iallafall prinsen sött därinne..med böjda ben..:)

Framtiden utstakad!

Har spenderat dagen vid Lugnets isstadion. Har njutit i solen och tittat på G. som varit med och spelat i bandyligans sista bandyturnering! Vinst alla matcher om jag inte såg och räknade helt galet! :)

Skruttungen fick även testa på att stå i mål och gjorde det riktigt bra!! I bilen hem säger "när jag blir stor så ska jag spela bandy och stå i mål. Det var så jättejätte kul! Jag ska iallafall inte spela hockey för då måste man ju spela i andra länder och det blir ju så långt att åka då när man ska på match."

Så nu vet jag vad som gäller framöver, blir ju skönt att slippa skjutsa honom utomlands.. Vad han nu fått det ifrån? :)

RSS 2.0