livet

Livserfarenhet

Det kommer ögonblick i ditt liv när du saknar någon så mycket
att du bara vill plocka fram denne ur dina drömmar och ge en kram på riktigt.
Dröm om det som du vill drömma om;
res dit du önskar resa;
var den du önskar vara,
då du bara har ett liv och en chans att göra alla de saker du önskar göra.

Sätt dig alltid in i en annan människas situation.
Om du känner att det smärtar dig,
då är det troligt att det finns smärta i den andra människan också.

Den lyckligaste av människor har nödvändigtvis inte det bästa av allting;
de gör bara det bästa av allting som kommer i deras väg.
Lycka bor i de som gråter, de som är sårade,
de som har sökt och de som har försökt,
för endast de kan uppskatta värdet hos de som vidrört deras liv.

Författare okänd

 

 

funderingar

Mycket tankar snurrar i mitt huvud igen, som det emellanåt gör... Har hänt en del saker på jobbet som får mig att ligga vaken på nätterna och grubbla. Det är nackdelen med mitt jobb. När man har med människor att göra i sitt yrke och inte maskiner så blir det lite svårare att bara tänka bort jobbet då arbetsdagen är slut. Och nu har det hänt saker som jag bara inte kan skaka av mig så lätt :( Men jag antar att det bara är att acceptera att det faktiskt ser ut så i mitt liv och min vardag.

Hursomhelst så tillbaka till G. Var ju och tog flera blodprover på honom förra veckan. De visade väl inte så mycket, mer än en marginell förhöjning av vita blodkroppar. Men det var en så liten förhöjning så läkaren kunde inte annat än dra slutsatsen att G varit/ är drabbad av nåt stort virusangrepp (som alltid?) alternativ flera som löst av varandra och som nu troligtvis är på väg ut ur kroppen. Låt oss hålla tummarna att så är fallet för nu tycker jag det är nog med sjukdagar för hans del! Han har fått sin beskärda del för den här gången, min lilla prins!

23 november 2010

Nej nu har jag haft stillhet länge nog här..;) Men stillhet irl har det väl inte varit. Har skrivit lite titt som tätt då G har varit sjuk med feber, men nu börjar jag faktiskt ledsna! Något är det som inte stämmer. Jag vet bara inte vad..

Inom loppet av tre-fyra veckor har G haft tre länge feber perioder plus lite andra krämpor. Nu är det dags igen men nu baske mig måste det utredas tycker jag! Så jag skickade J på att återigen kontakta sjukvården och hör och häpna det ska bli stor provtagning. Så i morgon ska de in till lasarettet och ta ganska många blodprov på honom. Jag varken kan eller vill spekulera i vad det kan vara han dras med, känn bara skönt att någnting blir gjort! Får väl skriva mer då jag vet mer. Det enda jag vill är bara att han ska bli riktigt frisk nån gång, vara pigg och glad och må bra! Min Älskade unge!

Måste ju också berätta..fick korten som togs på förskolan för ett tag sen och de var verkligen jätte fina, MEN gissa vem som gjorde "sura minen" (som jag tidigare skrev om här) på grupp fotot. Enda barnet på bilden som inte var glad! S K I T unge! Inte så mycket att göra åt nu, dock lite tråkigt att sista gruppfotot från förskolan skulle bli ett sådant. Tur iallafall och de andra korten på både G och E blev fina.

Förresten..den här fina pinglan fyller år i dag också! Inte en dag över 25 tror jag att hon är! ;-)

stillhet

Älskar det ordet! stillhet beyder verkligen så mycket för mig och är något jag uppskattar i den stressiga vardagen.
Jag har ett väldigt aktivt och högljutt (stavas det så?) jobb som emellanåt får mig att uppskatta de tysta och stillsamma stunderna i livet. Inte för att jag klagar..jag älskar verkligen mitt jobb men ibland längtar jag bara efter en stund i stillhet!

Nu sitter det iallafall ett fint väggord på vår sovrumsvägg!
Tycker det blev jättefint!
Att bara få gå in där lägga sig uppepå en bäddad säng och bara stänga av en stund..
det är ovärderligt!

första riktiga snön ♥

 

De första riktiga snön föll inatt och har så gjort under hela dagen! Jag tycker det är riktigt mysigt! Nu lär den väl inte ligga kvar alltför länge tyvärr, men jag tänker njuta den lilla stund som är! Och det är inte bara jag utan barnen också som gillar den. Det är något magiskt med den, man blir som barn på nytt och vill bara ut och leka! Tur jag har det jobb jag har, för lekt i snön har jag gjort i massor idag!


Vintervitt


En morgon när vi vaknar,

är hela världen vit,

och vi förstår att vintern

har kommit hit.


Då går vi ut och rullar

oss runt i mjuka snön

Då far vi på vår kälke

rätt ut mot sjön


En snögubbe vi murar.

Han liknar mest ett troll.

Vi sätter dit som näsa

- en bandyboll


Så bygger vi en lykta

på gården till vårt hus

och tänder sen om kvällen

ett litet ljus.

Lennart Hellsing

Helgbestyr

Ännu en helg till ända! Önskar att man hade en dag extra ledigt i veckan, fan va skönt det skulle vara! Hade dessutom en stängning i fredags och då känns helgen ännu kortare. Hade dock kunnat haft lite tur för sista barnet på huset blev hämtat runt halv fem, men tro inte att jag fick gå hem då..nej andra omständigheter gjorde att jag fick lov att stanna kvar en timme till. Men så är tyvärr mitt jobb ibland...bara att gilla läget.

Nu är det iallafall söndag och helgen har varit bra. Har gjort mycket och ingenting. Precis som det ska vara! Nu ska mysa ner mig i soffan och se på nyaste Beck filmen och bara slappa de sista timmarna innan morgondagens arbete!

Btw..Elsa fick också feber i fredags precis som jag förutspådde. Dock var den kortvarig och igår var hon pigg igen!

livet


Why must life be so unfair?
Blivande konstnärer?

Igår var jag hemma igen och vabbade.. Denna gång var det G. som hade hög feber. Dock var det en kortvarig feber och idag är det full fart på honom igen. Tydligen är denna feber något som går på förskolan så nu står det väl inte på förrens Elsa har det också. Tur att den snabbt går över.

Iallafall så plockade jag fram staffliet och diverse färger och barnen jublade! Var och en skapade på sitt sätt och efter sin förmåga. E. gjorde pannkakor och G. skulle vara konstnär sa han och sa att han skulle göra ett porträtt av mig. Så jag fick på order av honom vackert ställa mig snett framför honom så att han kunde se vad han skulle måla..  Bjuder er på en bildkavalkad av gårdagens alster..

"pannkakor"
Lite brun färg på alla andra färger kan väl aldrig skada..

"Porträtt av en mamma"
Voilà!  Döm själva är det likt?.. :D


spökdisco

I fredags var det så dags för det årliga spökdiscot! G. har typ väntat på detta sen han fick lov att gå hem därifrån förra året! För E. var det premiär! Och gissa om de båda hade skoj!!! I år fick jag lov att vara med och hålla lite i trådarna då bystugeföreningen som står för hela arrangemanget behövde hjälp. Det var skoj att få hjälpa till men oj va trött jag var efteråt!

95 betalande barn hade det tydligen varit där under kvällen! Mellan 17.30-18.30 var det förskolebarnens timme och mellan 19.00-20.30 var det lågstadiebarnens tur. Kan ju säga att det var bra mycket mer att stå i då de äldre barnen var där... Men kul hade de iallafall!

Mina barn redo för disco!

På vår trapp

Så här fint var det i helgen på vår trapp! Pumpan fixades i ordning i fredags strax innan barnen åkte på spökdisco!
(med blixt)


(utan blixt)Och innan denna utsmyckning så pryddes våran trapp av vår egen lilla "fairy garden". Jag och barnen gjorde tidigare i höstas iordning den fina lilla trädgården för våra små gårdstomtar... Varje dag plockades det också lingon åt dem som på något mystiskt sätt hade försvunnit tills morgonen därpå!

RSS 2.0