Riddarprins Gustav

Gustav fick en sen inbjudan till ett kalas i veckan. Ett prinsess och riddarkalas! Två dagar innan kalaset kom inbjudan och då gällde det att komma på någon utklädnad som funkar snabbt! Gustav älskar att klä ut sig, men så mycket utklädningskläder har vi tyvärr inte hemma. Som tur är så har min arbetskamrat en son i samma ålder och de hade vad hon kallade en "barda" hemma som Gustav fick låna. Resultatet blev i mina ögon allafall väldigt bra och efter lite trix med att göra en krona så var även Gustav nöjd!


Riddarprins Gustav i egen hög person!

Efter kalaset var det dags för denne riddare att åka hem till sin morfar för en övernattning för första gången! Gustav har länge pratat om att han vill testa sova över där men det har liksom inte passat tidigare. Men förra helgen bestämdes det att det skulle ske denna helg! Så hem till morfar kom en glad riddare redo för lite kvalitetstid med Morfar och Annika! Hämtade hem en lika nöjd och glad (om möjligt lite nöjdare och gladare) Gustav som inte alls ville följa med hem utan ville sova över en natt till! Med andra ord så har det gått väldigt bra! Det enda morfar inte var lika nöjd med var tiden Gustav vaknade...06.00.. Det kan han gott ta tycker jag :-)

Välkommen till världen!

NU har det gått länge nog sen jag loggade in här och skrev några rader! Vill bara klargöra för er läsare varför det ibland tar sån tid med inläggen.. Antingen händer inte så mycket så jag anser mig inte ha något vettigt jag vill dela med mig av eller så händer det så många saker i mitt liv att tiden inte räcker till.. It's as simple as that!

Men nu har det hänt nåt storslaget som jag bara måste dela med mig av!! Min älskade lillebror och hans fina fru Bodil har blivit föräldrar igen för andra gången! Igår kväll föddes en till liten prinsessa in i den Wilenska familjen! Är såå glad för deras skull! och för min egen ... en ny liten bebis att snusa på!! Dock dröjer det nog ett tag innan vi kan träffa dem då jag vill att Elsa ska var prickfri innan vi hälsa på så vi inte drar med nåt ovälkommet virus dit! Vore ju inte den trevligaste presenten!

Vi ska till läkaren på ett fjärde besök med dessa utslag på måndag och har det inte bli nån förändring tills dess skulle hon skicka vidare till hud..så det är väl bara att vänta och se! Är dock rätt less på dessa kliande utslag nu!

Påskpyssel

Innan påsk då vi var hemma så bestämde jag mig för att barnen skulle få påskpyssla lite. Slutade kanske lite som jag hade förväntat mig.. Gustav fixar och donar efter bästa förmåga, vill såklart att det ska bli perfekt i hans tycke. Elsa kladdar hejdlöst av hjärtans lust samtidigt som hon spanar in brorsans verk och försöker såklart härma det han gör... ja ni kan ju se själva resultatet av pysslet! Det färdiga resultatet som skulle bli nån form av påskgubbe/hare finns dock ej med på bild..bara själva processen dit. =)

Full koncentration!


Gustav är nöjd!


hm.. det ska nog vara lite mer färg uppepå,


och lite innuti!


Få se nu hur var det Gustav gjorde..


..det här blir nog bra!


Eller jag kanske skulle testa att måla lite på armen också! Fint! Benet och stolen har jag ju redan testat att måla på! Och smakat på färgen har jag ju också gjort ett par gånger...

Vardag igen!

Nu så känns det som att vi är tillbaka fullt ut igen! Barnen är tillbaka på förskolan och jag och Jonas tillbaka på våra arbeten. Så hoppas jag också att det förblir ett tag nu! Påsken har varit helt underbar skön! Vi har bara slappat och sett till att bli friska! På långfredagen hade vi påskäggsjakt och påskafton spenderade vi i stugan och åt en god påsklunch! Sedan stannade barnen kvar där över natten och jag passade då på att gå ut på liten krogrunda! Katrin, hennes brors tjej och Sara joinade mig och riktigt skoj var det! Det var kul att komma ut lite efetrsom det var ganska längesen sist.

Slalom har jag också hunnit med att åka. Det var väl egentligen Maria som ville och jag var inte lika sugen, men väl i backen så var det ju riktigt skoj! Åker ju typ bara en gång per år så kan väl ärligt erkänna att jag inte åker så bra.., men det spelar ingen roll så länge jag tycker det är roligt!

Elsa har också fått byta säng till en växa säng och det har gått superbra! Var lite orolig att hon skulle kliva ur den då hon vaknar på natten, men hon sitter snällt kvar och bara ropar. Bra har hon dessutom sovit så nu hoppas vi såklart att det fortsätter så! Växa sängen är Gustavs gamla dock har jag målat den vit nu och den blev så fin! Får ta kort och lägga ut sen.

Hemligheter?

En bild kan säga mer än tusen ord...
Vad som sägs här skulle jag dock bra gärna vilja veta!!

Glad Påsk!!

Mina härliga tokungar spenderade skärtordagens eftermiddag med att påska för grannar och bekanta!

Lite spända inför påskvandringen..
Det är lite ovant att gå påbylsad med en massa knasiga kläder..


..men det går ganska bra ändå!


Snart är jag framme vid kameran...


...Tittut!!


Hemma hos mormor!

Glad påsk på er allesammans! Hoppas ni får en helt undebar påsk! Se till och njut och ta hand om varandra!

Gratulationer!!

Grattis Världens Bästa Kjell som fyller år just idag!


Ett riktigt aprilskämt..eller?;-)

Är det över nu?

Jag hoppas iallafall det! Nu är barnen äntligen feberfria och det är full fart på dem även om de dock är lite snorig.. Men det kan jag ta utan problem. Vi var till Vc med båda barnen i måndags för att kolla upp deras öron och hals. När Gustav var 2,5 år gammal fick han feberkramp till följd av en öroninflammation som vi inte visste av att han hade. Det är något jag absolut inte vill uppleva igen (trodde allvarligt att han skulle dö i min famn) så därför ville kolla upp deras öron eftersom de båda barnen hade haft runt 40 graders feber i flera dagar.

Läkaren såg dock inget sådant, men Elsas ena örongång var väldigt röd så vi fick ett återbesök i onsdags. Då hade det mesta gått tillbaka och båda barnens feber är borta. Nu är det bara att hålla tummarna att det inte tar om igen. Elsa får därför vara hemma frn förskolan denna vecka för säkerhets skull.

Idag är det skärtorsdag och första april.. Tror iallafall inte än att jag blivit lurat något..men man vet aldrig! När Gustav kommer hem från förskolan ska han gå påskgubbe, det har sett framemot hela veckan!
RSS 2.0