Bra jobbat! Nu letar vi nya objekt...

img_0120 (MMS)

Bra jobbat! Nu letar vi nya objekt...

Barnarbete? Vi har  lite träd som behöver ...

img_0670 (MMS)

Barnarbete? Vi har  lite träd som behöver tas ner..tur det finns dem som är mer än villiga att ta sig an uppgiften!:)

6år!!!

Fatta att jag för exakt 6 år sedan låg på BB och födde fram världens mest underbaraste lille son! 6år sedan!!!!! Det är ju helt sjukt! Var har åren tagit vägen..och vart tog den söte lille prinsen vägen..härhemma har jag nu en kaxig liten kille som inte alls godtar allt jag säger längre..;-) Spelar egentligen inte sån stor roll dock, han är trots allt världens bästa! ♥♥♥ Firades i tidningen idag också med följande bild och text:G. B. i Grycksbo fyller 6år!
Hipp, hipp hurra, Hoppas du får en rolig födelseda'!
Vi älskar dig! Hälsar mamma, pappa och lillasyster E.

Jag tror också han blev nöjd med sina presenter som bestod av ett Lego Atlantis skepp, en stereo, en monstertruck och en fingerskateboard. Det blir storkalas sen med släkten då E. fyller år, eftersom de fyller år så nära varandra i tid. ♥♥♥

Känns ju sådär bra just nu... Men vi vann ...

img_2309 (MMS)

Känns ju sådär bra just nu... Men vi vann med 2-1!!! Kul att man ska ut i skogen imorgon på jobbet..men allt går med lite vilja! :-)

lever i en drömvärld

Alltså imorse vaknade jag och kunde inte annat än skratta då jag kom ihåg allt jag drömt.. Mycket är det som cirkulerar runt i mitt huvud just nu..och allt hade bakats ihop i en och samma dröm.. Jag arbetade i en förskoleklass stod i valet och kvalet om/hur jag skulle dela upp min klass.. Två spår blev det tillslut med blandade åldrar och i var "klass" skulle det finnas en dockvagn med, en skulle få ha en rosa vagn och en skulle få en blå/rosa vagn. På rasten skulle vi spela fotboll och efter det skulle vi imitera pokemon figurer. När arbetsdagen var slut gick jag hem, utan barn, satte mig vid datorn och skrev på en doktorsavhandling gällande matematik och barn..

Ja ni fattar ju själv att jag kunde inte annat än skratta för just allt som är med i drömmen, utom möjligtvis doktors avhandlingen finns förtillfället med i mina funderingar. Jobbet..(som jag söker nytt), Gustavs start i förskoleklass och hur den gruppindelningen kommer bli där till hösten, Gustavs kalas som ska pokemon-tema, Elsas present som ska bli en dockvagn, dock vet jag inte vilken färg, och fotbollen som jag försöker kombinera med min familj, samt kursen på högskolan där jag precis lämnat in min slutuppgift och fick omdömet lagt igår med kommentaren att det liknar starten på en doktorsavhandling.. dock kommer det aldrig bli sanning, det är då ett som är säkert!

Fick det verkligen bekräftat imorse att man i drömmen  verkligen behandlar det som finns med i ens värld.. Hur allt slutar återstår att se!Gameday! Har varit och spelat match i Aves...

img_4834 (MMS)

Gameday! Har varit och spelat match i Avesta. Dock åker vi hem med en förlust, 2-1.. Humöret är i botten! Jag fullkomligt HATAR att förlora!

Behöver mitt barn glasögon måntro?? Eller ...

img_9154 (MMS)

Behöver mitt barn glasögon måntro?? Eller är det bara ytterligare ett sätt att reta brorsan på, som sitter bakom i soffan?...:)

Äntligen helg!! Känner att jag längtat myc...

img_2185 (MMS)

Äntligen helg!! Känner att jag längtat mycket efter den de senaste dagarna!! Hade öppning på jobbet  idag så J. tog en ledig dag med barnen och for till stugan. Dit styrde jag med kosan efter jobbdagens slut som förövrigt bestått av en riktigt bra kurs på Lilltorpet: Kreativ matematik! Laddad till tusen med bra idéer då heltidsjobbet startar om  en vecka..Nu blir det dock vila hela helgen!!!

FAN! Jag glömde skorna hemma. Börjar hjärn...

img_2859 (MMS)

FAN! Jag glömde skorna hemma. Börjar hjärnkontoret bli fullt eller är jag bara trött? Hann hela vägen fram innan upptäckten gjordes, men nu ligger de så fint på passagerar sidan och ordningen är återställd! Nu är det bara gasen i botten som saknas!

Min tisdag! Hjärnan går på högvarv! Det li...

img_0511 (MMS)

Min tisdag! Hjärnan går på högvarv! Det ligger böcker och papper överallt (haha igår kväll fick barnen äta vid rumsbordet för att jag inte skulle tappa bort mig i mitt arbete). Jag har överkonsumerat kaffe och känner mig helt koko! Kanske inte ovanligt men dock ett faktum en dag som denna. Andra tankar far genom huvudet också som stör min koncentration.. Men det blir nog bra i slutänden! Nu ska jag fokusera vidare! Ciao!

frånvarande..igen

Går nu in en sån där plugg vecka igen och jag känner att jag inte har så mycket tid över för något annat..typ att vara social..:) Vet att mina kvällar fram till onsdag kommer spenderas framför datorskärmen..men sen är det SLUT! Känns både skönt och tråkigt. Skönt att kunna släppa studietänket som man är inne i dygnet runt samtidigt som det är tråkigt med frihets känslan som samtidigt finns där försvinner..friheten i att lägga upp sin planering helt..vill jag läsa på kvällen så gör jag det och vara "ledig" på dagen. Friheten i att kunna hämta mina barn redan kl 12 på fredagar tar slut..:(

Får väl se till att tjata till mig ett riktigt fördelaktigt schema istället.. Nej men allvarligt, just nu är det mycket matematik som kretsar i mitt huvud. Vad ställs det för krav på oss i läroplanen? Hur ser barns matematikinlärande ut, vad kan jag som pedagog göra för att främja den? Slutuppgiftens rubrik.. "Att arbeta med att utveckla barns matematiska förmågor" Det ni, kan låta tråkigt men jag tycker inte det! Tänk vad kompetenta barn i själva verket är!

Vi hörs på torsdag igen! ;D

Kökstjänst hemma hos morfar denna förmiddag!

img_5620 (MMS)

Kökstjänst hemma hos morfar denna förmiddag!

Wiiiihooo..:)

Slutade tidigt på jobbet idag!! Dock är det inte många fredagar kvar som jag gör det..:( Om två veckor är skolan slut och jag börjar arbeta heltid igen!

men nu över till något mycket mer spännande. Jag är så förväntansfull och spänd över ett möte jag ska på på tisdag! Ett samtal idag var allt som behövdes! Jag kan inte säga så mycket mer nu om detta, mer än att jag är sjukt glad!..och lite nervös ska tilläggas! Håll alla tummar ni kan nu och hoppas på att detta går vägen!

jaha

ikväll är jag fåordig.. Vet inte vad som hände egentligen eller vad som händer och kanske är det bäst så. Vill skriva så mycket men väljer att avstå med risk för att feltolkas. Den här kvällen har varit konstig, tråkig och faktiskt lite skrattretande..men kanske också hoppfull..vem vet?

Nu sitter jag här iallafall och väntar på ett otrevligt åskväder som ska dra in och som var i Leksand för en liten stund sen..Hoppas hoppas att det inte kommer hit just ikväll då min trygghet inte är här.:(  tyckte precis jag hörde lite muller så nu åker alla kontakter ur..f*n! Åska och mörker skrämmer mig så är det bara!

AffirmationI believe the sun should never set upon an argument
I believe we place our happiness in other people's hands
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you
I believe your parents did the best job they knew how to do
I believe that beauty magazines promote low self-esteem
I believe I'm loved when I'm completely by myself alone
I believe in Karma what you give is what you get returned
I believe you can't appreciate real love until you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye

I believe you can't control or choose your sexuality

I believe that trust is more important than monogamy
I believe your most attractive features are your heart and soul
I believe that family is worth more than money or gold

I believe the struggle for financial freedom is unfair
I believe the only ones who disagree are millionaires

I believe in Karma what you give is what you get returned

I believe you can't appreciate real love until you've been burned
I believe the grass is no more greener on the other side
I believe you don't know what you've got until you say goodbye


I believe forgiveness is the key to your unhappiness

I believe that wedded bliss negates the need to be undressed
I believe that God does not endorse TV evangelists
I believe in love surviving death into eternityTankens kraft är större än du tror!
periodare..

Jag är en periodare beträffande tradera.. och nu är jag på gång igen. Jag köper mest men ibland händer det att jag även säljer vilket jag precis gjort! Igår avslutades 6st auktioner och jag gjorde en vinst på 627 kr! WIHOOO!!! Mycket nöjd är jag! Jag fick såklart mersmak och går omkring här hemma och letar i alla gömmor om det inte finns mer att sälja..:)

Sitter just nu med stora hörlurar på mig och har seminarium. Jag har redan redovisat mitt arbete och lyssnar och inspireras av alla andras arbeten! Har fått så mycket bra idéer från denna kurs och har lärt mig otroligt mycket! Tyvärr är kursen snart slut tyvärr, men tankeverksamhet fortgår! Nu är det bara slutuppgiften som ska in nästa vecka på torsdag...nu gäller det bara för mig att sätta igång i tid och inte på onsdagkväll..:D
Önskar så att fler av min förskollärarkollegor fick ta del av denna möjlighet till fortbildning!

vem är jag egentligen?

Alltså jag måste ju vara schizofren eller nåt.. ena dagen är jag på superdåligt humör och nästa dag är allt det sura som bortblåst. Igår var en sån där riktigt pissig dag!! Alt kändes fel, vad jag än gjorde så kändes det inget bra och allt som sades till mig tolkades med en negativ inställning.

Dessa dagar borde jag stanna kvar i sängen! Men det är ju svårt, man lever ju inte ensam och man är ju inte helt utan åtaganden, så igår morse fick jag vackert pallra mig upp klistra på ett fejk leende och åka iväg på match..tror ni det fejka leendet höll i sig länge? Dessa dagar är jag en usel lagspelare och lagkamrat! Började spela men efter en liten stund tog det där sura över igen och allt gick fel. Denna gång höll jag dock mina tankar för mig själv annars kan jag vara rätt duktig på att visa det utåt, men jag tog mitt förnuft tillfånga och bad om att bli utbytt! Jag är en riktig jävla humörspelare, med ett helvetes temperament och har så haft sen barnsben, men det är inte direkt någon bra egenskap ibland beroende på situtaion. Ibland kan det ju var till fördel men som igår då känslan av att allt man gör blir fel så blir det inget bra. Fan jag kan inte vara lätt att tas med och med nya tränare och lagkamrater så blir det svårare. De måste ju tro att det är något allvarigt fel i mitt huvud och kanske är det så..vad vet jag :D

Idag är humöret dock på topp! Sitter inne framför datorn som sig bör en måndag och tittar ut och ser solen stråla! Bästa att plugga på nu så att jag kan hämta barnen vid tre och GÅ UT!!!

Premiärtur med båten! Gissa om det är en n...

img_5402 (MMS)

Premiärtur med båten! Gissa om det är en nöjd kapten som rattar båten!  Äntligen kom solen tillbaka och vi tog och styrde kosan mot stugan!

Tjoho vad kul vi har i regnet! Rättviks ma...

img_8551 (MMS)

Tjoho vad kul vi har i regnet! Rättviks marknad en dag som denna är verkligen ingen höjdare.. Allas våra händer var som isbitar trots vantar! Men barnen var ändå nöjda då godis och lotterivinster fick följa med hem!

oj...

...så många förslag jag fick på bilder! Tack alla! Riktigt skoj med alla kommentarer! Let's keep it that way! :) Men ni gav ganska spridda förslag..måste nog fundera lite mer känner jag! Vet inte om jag kanske till och med tar mer än en bild. Är dock lite besviken på mig själv att jag inte fick till det med skärpan på många av korten. Är inte alls van med det känsliga objektivet jag har nu, trots att jag använde stativ på några av bilderna.

Har lite mer energi idag känner jag! Skönt! sprang ur mig en massa crap på fotbollsträningen igår. Mår verkligen bra av att få röra på mig och det tillsammans med ett härligt gäng galna brudar! Något sjukt är det också i mitt huvud som säger...Hoppas det blir löpträning innan..Hallå! Jag hatar ju det! Vad är det som händer, vem har satt så konstiga griller i huvudet på mig?, för det kan väl inte vara så att jag faktiskt börjar gilla det en aning?

Anyhow..barnen sover redan, J är i stugan och jobbar med båtmotorn och jag ska slappa lite framför tv:n efter att jag förberett morgondagens skolläxa som ska göras på jobbet imorgon och som ska innehålla rumsuppfattning..Det får bli en skogsutflykt med inslag av lägesord och andra roliga matteaktiviteter!

Inatt sov jag på soffan förresten. Ja och det var inte av egen fri vilja utan av självbevarelsedrift..Trodde jag skulle få ett psykiskt nervsammanbrott där jag låg och lyssnade på råttan som flyttade in på vårat tak någon gång i höstas. Har haft ett stort hjärta hela vintern då jag tänkt att den kan få bo där till den värsta kylan är över och  det har varit lugnt där ett tag nu och jag trodde att den dragit vidare, men oj vad fel jag hade! Den hade nog bara varit på lite semester för inatt var det liv i luckan igen! Det som gjorde mig mest störd var att jag till och med kunde höra då den ruskade på sig och jag såg framför mig hur miljontals små loppor och kryp flög ur pälsen och såg vidare framför mig hur de också intog nu mitt innertak och gjorde om till sitt hem..Bläää! I helgen får nog tyvärr råttfällan tas fram..ska dock ta och meddela den där för tillfället ovälkomna hyresgästen redan ikväll att han har nån dag på sig att ta sitt pick och pack och dra innan jag vidtar åtgärder! Punkt och slut!


I dare you!...:)

Glömde jag säga att bilen pajade igår också..ja den gjorde det iallafall och nu måste en ny införskaffas..tur man är tät!..NOT!! Bidrag mottages tacksamt! :)

frånvarande

Men jösses..jag har verkligen helt kommit av mig med bloggandet. Tråkigt om jag får säga det själv, på ett sätt saknar jag skrivandet på kvällen då jag reflekterar över dagen som gått.. Men har varken ork eller motivation. Motstridiga känslor :/ All energi för allting försvann för nån vecka sen då jag fick reda på höstens arbetssituation. Och det är så typiskt mig att för ett tag grotta ner mig, vrida och vända på funderingar och lösningar tills jag så småningom inser att det inte är någon ide mer för jag kan inget göra ändå än så länge.

Men det är inte bara jobbet som stjäl min energi. Det som kräver mest av mig just nu är allt som händer kring G. Hans operation blev inte riktigt lyckad och tankar på att han ska behöva göra om den känns tungt plus att andra problem gjort sig gällande varpå besök på barn och ungdomsspecialist mottagningen resulterade i många mindre trevliga avföringsprover som vi nu väntar svar på..Tungt är det iallafall...varför kan det aldrig riktigt få vara bara bra? Och om jag tycker alla turer kring G känns jobbiga vad ska inte han då tycka? En dag brast det för honom och tårarna som strömmade nerför hans kinder och orden om hur allt bara var hopplöst gjorde att även mina tårar rann och maktlösheten kändes som ett knivstick i hjärtat.. och ständigt kommer frågan i mitt huvud..hur kommer allt detta påverka honom längre fram i tiden?

Nog negativism nu... Vi var till stugan och myste i helgen..två korta vändor både fredag och lördag. Vi har köpt oss en liten motorbåt som vi fraktade till stugan för en mindre uppfräschning av motorn varpå jag och barnen fick oss några sköna timmar tillsammans. Passade på att fota dem lite, men jag måste erkänna att jag och det nya objektivet ,sigma 70-300, inte riktigt kommer överens..:)
Nu bildbombar jag er iallafall därifrån och snälla svara på min fråga i slutet..:)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

Orkade ni ta er igenom alla? Jag vet inte med er, men jag blir iallafall glad av att titta på dessa oavsett skärpa och exponering..:D

Och snälla hjälp mig..hade tänkt skicka in en bild för framkallning och förstoring på canvas men vilken ska jag välja? Vad tycker ni?För att göra det lättare är korten numrerade under..

De två kort där jag finns med har G. tagit. Tycker faktiskt han fick till dem riktigt bra..:)

 


RSS 2.0