börjas det nu?

Idag hade G. och E. fotografering på förskolan. Jag hade såklart valt ut i mina ögon sett fina kläder! Elsa fick en lila och vit rutig tunika och Gustav en ny fin villervalla tröja.. Det var då det började.. Han skulle absolut inte ha den tröjan "för den var inte fin!" "Jo" sa jag "den är jättefin!" "Nej! Jag kommer inte känna igen mig själv på kortet då" säger han sen och krokodiltårar börjar trilla (vilket de gör ganska ofta nu för tiden :()

Det blev iallafall som jag bestämt och den sura minen försvann..Trodde jag iallafall! MEN, när jag kommer hem ifrån jobbet idag säger sonen glad i hågen att han hade gjort sur min på korten som Fotograf Petra tagit! SUCK!! Ja vad ska man säga.. Jag förklarde då för G. att jag blev väldigt ledsen av att höra detta.. och att korten faktiskt kostar pengar för mamma och pappa och att det inte är roligt att betala för kort som G. ser sur ut på.. Då börjar tårarna rinna igen..

Gahh!! jag blir tokig!! Vad ska jag göra, vad ska jag säga.. Visst han är bara 5 år men väl så medeveten om vad som är rätt och fel! Idag hade jag väl förvisso kunnat plockat fram en annan tröja, men i hans ögon är tröjor med dödskallar eller mumier på snygga och de enda som duger och det tänker jag inte acceptera på en fotografering! Så är det bara! Är jag dum??

redan fredag?..snart lördag!

mäh..det var ju nyss måndag och jag gjorde ett inlägg och nu helt plötsligt är det fredag och jag sitter med en iskall cider i min hand och inväntar en lyxig fredagsmys middag! Och som vanligt är det min alldelens egna Jamie Oliver som står och donar i köket! Vad skulle jag göra utan honom..förmodligen svälta mig igenom helgerna!

Veckan har verkligen rusat förbi..har säkert gjort massor men inget jag just nu kan dra mig till minnes..eller så har det inte hänt nåt och livet har bara lallat på i sin vanliga lunk!

Idag har jag iallafall lämnat in lite kläder till morgondagens bytesmarknad och Gustav har gått igenom alla sina leksaker och rensat ur så att han kan tjäna lite egna pengar att köpa sig något "nytt" för! Detta betyder alltså att vi i morgon fm står/går och trängs med en hel drös andra människor med en förhoppning om att göra något fynd! Bytesmarknader is the shit! :))

Kanske även detta blir verkligehet även denna helg...Mys uppe vid hanses hälla den 4 sept med familjen Hedlöv/Slåtteby. Jag bara älskar att vara uppe där! Låter bilderna tala för sig själv! Ha en skön fredagkväll!
kommunikationsmiss och förskolelyftMåndag... Vaknade med en sprängande huvudvärk tillföljd av en hel natts hostande..suck! Sms:ade till J att jag nog blir hemma från jobbet idag, men efter att ha kommit igång lite på morgonen så kändes det lite bättre. Jag beslöt mig då att iallafall åka till jobbet. Nu så här  efterhand hade det nog varit bäst att stanna hemma då jag tillråga på allt blev tvungen att jobba över 1 1/2 timme.. Kändes ju jätte skoj då man inte är helt kry...:-/

Anledningen till övertiden handlade om ett exra insatt möte med en tolk och en ny familj som bara måste bli av då de lämnade sitt barn hos oss ensam i 5 timmar första dagen.. Vi försökte förklara att barnet bara fick vara hos oss i max tre timmar och då tillsammans med en förälder under inskolning, men de trodde hela tiden vi menade kl. tre (15.00) och envisades med att barnet ville vara hos oss själv och att de kommer tillbaka kl 15.00 och hämtar. Så vad gör man?? Ibland är det svårt att få fram det man vill då man inte pratar samma språk, så detta möte var nödvändigt! Lägg då till att barnet inte blir hämtat förrens tio i fyra..och jag som skulle hämta mina egna barn kl.16.. Tack gode gud för att mamma bor nära och fick rycka in och hämta.. 

Det här med kommunikation är intressant tycker jag! Det finns så många sätt att kommunicera på men ibland vill det sig bara inte och fel kan det också lätt bli då man kommer från helt olika kulturer och har olika syn på saker och ting. Vi gjorde iallafall så gott vi kunde med barnet och jag tror det kände sig trygg hos oss och hade skoj även om vi inte kunde kommunicera på det "vanliga" sättet så bra.. Men det fantastiska i det hela är att barn emellan på något sätt ändå hittar fram till varandra, så de fann varandra ändå ganska snabbt och kunde samspela på ett i mina ögon sett givande sätt!

Nu gick allt iallafall bra både för barnet under dagen hos oss och mötet och alla är nu nöjda och glada! Lite extra glad är jag också då min chef ringde mig idag och frågade om jag fortfarande var intresserad av Förskolelyftet? Självklart är jag det så nu är det bara att hålla tummarna att jag får den fortbildningsmöjligheten nästa termin!

Ego eller inte

ja, jag vet att det varit ett långt uppehåll!, men ibland behöver jag bara vara och låta mina tankar och ord stanna inom mig själv! Nu känner jag ett sug efter att få skriva av mig lite igen men med all säkerhet blir det fler uppehåll..bara så ni vet;-)

Försökte mig på att mobilblogga i helgen då jag var på kryssning, med Älsklingen, Sofia och Daniel samt Sara och Marcus... Men tyvärr det gick inte så bra (som tur var kanske!). Får og träna lite mer på det senare. Det var iallafall en mycket trevlig kryssning och det var skönt att bara komma iväg lite.

Det har varit lite körigt på jobbet igen de senaste två veckorna med bla lite personal coh föräldrakonflikter.. Men nya friska tag på måndag...iallafall hoppas jag på det! Det tråkiga är att jag bara veckorna innan kände en sådan glädje inför mitt jobb igen, vilket jag inte kände många och långa stunder under våren! Så därför hoppas jag på att den glädjen innfinner sig snart igen för i grund och botten älskar jag verkligen det jag gör och har helt underbara kollegor nu i höst!

Har så också äntligen tömt mina två kameror på sommarens alla bilder och jag tänkte inom kort bjuda på en bildkavalkad. Har ju hunnit med en hel del denna sommar fastän att den kändes så kort. Dock så är jag en person som älskar hösten så det gör inte så mycket att sommaren nu tyvärr är över!

Nu blir det lite valvaka för min del. Har såklart röstat, men helt ärligt tyckte jag att det var svårt att välja i år. Måste bara citera en vän på facebook Cathrin Björklund:

"är osäker in i det sista. Det är stor skillnad på att rösta på det som gynnar mig NU och på det som skulle göra livet lättare för många många andra i framtiden. Ego eller inte."

Det var delvis så jag kände/känner, samt att jag sympatiserar med vissa partiers sakfrågor, men kan inte helt förlika mig med dess övriga ideologi, så å känner jag att jag inte riktigt kan rösta på dem heller..I detta val valde jag dock att inte vara ego.. även om det kanske inte gynnar mig i dagsläget...men men nu är det gjort och kanske blir resultat bra ändå!...
RSS 2.0