sjukstuga.....

Ja här hemma är barnen fortfarande sjuka. I måndags hämtade vi som sagt hem Gustav med skyhög feber och han hade feber i två dagar. I onsdags var båda barnen så pigga och symptomfria så vi beslöt att de skulle få gå till förskolan på torsdagen. Sagt och gjort så var de där under gårdagen men då Jonas hämtat dem var Elsa otröslig en lång stund och då jag kom hem från jobbet så tempade jag henne och hon hade över 39 grader.. Bläää jag är så trött på detta nu!!

Gustav kändes lite halv seg idag men han ville ändå till förskolan. Han upptäckte igår att det var han som var dukvärd denna vecka på förskolan och det ville han för allt i världen inte missa mer av.. Så han fick vara där på fm och jag hämtade efter lunch. Elsas feber har idag legat på strax över 40 grader så hon har ju inte direkt varit så pigg! Nu på kvällen hade även Gustav 38.3...  Allvarligt..vad är det för fel på mina barn?? Vill att de ska få vara friska nu! Tycker så synd om dem och känner mig så maktlös över att inte kunna göra dem friska på momangen! 

Önskar så att allt detta iallafall är över till påsk! Det är ju några få dagar kvar dit iallafall!! Håller tummarna!!

Ny vecka, nya tag!

Efter lugn och skön helg så är veckan igång igen! Elsa har fortfarande små prickar så vi bestämde att nu var det Jonas tur att vara hemma. Jag måste till jobbet och göra lite nytta känner jag! Även om jag har ett tufft jobb många gånger så saknar jag faktiskt barnen då jag varit hemma en längre period!

Vid lunch ringer Jonas och säger att han varit och hämtat G. på förskolan för han har fått feber! Över 39 grader hade den stackaren. Så nu kanske det kör igång på Gustav också.. vart än jag har läst om vattkoppor så står det att det oftast börjar med feber(dock inte för E.) Så kanske är det strtskottet för Gustavs vattkopor.. Jag önskar nästan att det vore så för då vet vi iallafall med säkerhet att det är vattkoppor Elsa har haft..Only time can tell!

I helgen var det bytesmarkand i Grycksbo bystuga också! Fyndade lite smått och gott åt barnen för omkring 300kr. Nu ska jag själv ta och märka upp lite kläder till försäljning. Varje termin har vi vår egna lilla bytesmarknad på min förskola. Hoppas man kan få ihop en liten slant att köpa barnen nått nytt och fint för! Tänkte Gustav och Elsa ska få vara med och välja själv för en gångs skull...annars är det mest jag som handlar åt barnen och så får de bara gilla läget.

känns som semester det här!

Elsa är precis som vanligt bortsett de små kopporna. Full fart och bara bus! Idag var också Gustav hemma från förskolan så då passade vi på att åka till min forna kombo Lina och hennes lille Karl i Djurås. Vi ses väldigt sällan men igår la hon upp en status på facebook att hennes Karl hade vattkoppor så då tyckte jag att vi gått kunde passa på att ses! Tänk vilket sammanträffande va?!

Hur som helst så var det iallafall väldigt trveligt att ses och hon lovade att hon skulle försöka hälsa på hemma hos oss nån dag över påsken. Det ser jag framemot!

På eftermiddagen drog jag igång med att gå igenom barnens garderober. Medans jag håller på med Elsas garderob så sitter hon på golvet och leker med sitt fischerprice dockhus. Jag hör henne säga mamma och pappa. Jag tittar då dit och ser hur hon har två dockor i händerna en av varje "kön", uppenbarligen så var det enligt henne en mamma och en pappa. Helt plötsligt börjar hon göra puss ljud och säger "muss, muss" och trycker dockornas ansikten mot varandra! Jag blir verkligen förundrad över hur deras tankeverksamhet fungerar! Tydligen så vet man redan vid den ringa åldern att mammor och pappor pussas och på så vis visar att man hör ihop! Härliga unge!♥♥♥

borrskräck..

Vilken lugn och skön dag detta blev..bortsett från det mindre trevliga tandläkar besöket! Åt en härlig frukost med barnen innan jag skjutsade Gusatv till förskolan. Åkte därefter hem till Sofia för lite fm. kaffe. Tjejerna lekte och stojade och jag och Sofia slappade och snackade strunt!

Är det så här det är då mina barn har vattkoppor så känns det helt ok! Elsa är precis som vanligt, glad och busig och matfrisk. Inga spår av klåda eller feber och prickarna är få! Hoppas det stannar vid det. Är fortfarande lite frågande till om det verkligen är vattkoppor för prickarna försvinner nästan utan den omtalade skorpan?? Jag blir iallafall hemma med henne hela veckan för säkerhets skull!

Vi åt lunch hos Sofia innan vi styrde kosan hemmåt för lite vila. Sen var det dags att hämta Gustav och jag rattade åter fordonet till Sofia. Hon skulle passa barnen då jag besökte den där hemska inrättningen där tänder lagas..också kallad tandläkaren!

Usch och fy!! Jag gillar verkligen inte lagning av tänder (vem gör det förresten?) Ryser ända in till benmärgen vid blotta tanken på borren! Det känns som om de borrar ända in i hjärnan då de håller på.. Aja nu är det iallafall över och jag är som grädden på moset 950 kr fattigare! Lovely!!  Jag var där i en halvtimme.. kanske skulle blivit tandläkare istället, med den timpenningen så kunde jag leva gott! =)

Är iallafall glad att jag går till tandläkaren så det inte slutar så här...

nu blir vi hemma ett tag!

Är precis hemkommen från bvc och med största sannolikhet är det vattkoppor Elsa har.

Ringde dit i morse och fick en tid vid lunch, men blev hänvisad att gå in ambulansingången så att smittan inte skulle föras vidare i onödan om det nu var vattkoppor. Väl där så kommer vår "nya" bvc-skötrska. Hon sätter sig ner, tittar och petar på Elsas prickar och börjar läsa innantill för mig på papper hon dragit ut på growingpeople. Men hallå!! Allt det där vet jag redan då jag själv varit och läst på alla sidor om just vattkoppor..Nu var jag där för att dessa informationssidor inte gett mig något svar på frågan om just de prickar Elsa har är vattkoppor! Jag gillar verkligen inte  denna sköterska, gång på gång tycker jag hon uppvisar okunnade och osäkerhet. Och tyvärr är det inte bara jag som känner mig otrygg i hennes vård. Visst hon är trevlig och så, men sen då?

När hon väl läst färdigt så säger hon att hon enligt dessa papper inte tror att Elsa har vattkoppor eftersom de inte är så stora som de står där att de ska vara. Det enda som stämmer in med Elsa är att prickarna börjat på magen. Ja vad säger man då.. Kanske skulle dragit till med att jag googlat en del kring ämnet själv och att jag läst allt det där redan? Nu var det ju faktiskt så att jag gick dit för att få ett svar eftersom jag själv var osäker över dessa prickar då jag inte själv är sjuksötersa eller läkare och kan ställa en diagnos. Anyway, efter att ha läst ett par gånger till (vad nu det skulle bidra med), så går hon tillslut och ber en läkare att komma och kolla. Läkaren kommer och tittar på prickarna och säger att det där är med största sannolikhet vattkoppor!

Jaha och så var det med det! Kan inte denna bvc-sköterska vara så ärlig och säga att hon faktiskt inte vet så mycket om denna trots allt väldigt vanliga barnsjukdom, eller åtminstone läsa på lite i förväg så att hon om möjligt kan inge lite förtroende till en vilsen förälder? Hon är trots allt sköterska på bvc och borde väl ha lite större kunnade kring barn-sjukdomar? Kanske är jag orättvis i min bedömning, men som sagt det är inte första gången hon inte vet vad hon pratar om. I mina ögon så är det enda hon kan beträffande barn att väga och mäta dem..punkt slut!Dessutom säger hon då vi ska gå att jag gärna får ta med mig dessa papper hem om jag vill läsa lite själv...suck! Tar gärna emot åsikter om ni tycker att jag har fel! Saknar iallafall min gamla bvc-sköterska, visst hon var gammal och hade inte svar på allt men de gånger hon var osäker så ingav hon allafall förtroende och sånt är viktigt!

ps. Alla ni som vill att era barn ska få vattkoppor är varmt välkommna hit för ett smittoförsök..;) Fast är ni gravid så ber jag er att stanna hemma! ds.

chickenpox

Fick åka hem från jobbet idag för att hämta hem Elsa från Förskolan. I morse upptäckte jag fyra-fem prickar på Elsas mage som jag inte riktigt kunde bestämma vad det var. Elsa brukar få prickar i huden då den är väldigt torr. Tänkte att det kunde vara sådana, men riktigt hundra var jag inte varpå jag meddelade förskolan om detta då jag lämnade henne. En och en halv timme senare ringer de mig och säger att det blivit fler prickar och att jag kanske borde hämta henne utifall det är vattkoppor.

Under dagen har det inte kommit fler (har varit väldigt observant), men nu på kvällen hade det kommit några fler på ryggen. Vet fortfarande inte om det är vattkoppor för hon tycks inte tycka att de kliar och hon har inte feber. Prickarna är heller ännu inte vätskefyllda, men av det jag har läst om ämnet så blir de inte det på en gång. Så nu är det väl bara att vänta och se.. :/ Jonas har inte haft vattkoppor så han är förstås livrädd som han själv uttrycker det, den stackarn!

Dagen i bilder

Eller ja inte hela dagen men den tid som spenderades på
Lugnet vid Barnens skidspel!
Jaaa!!! Jag Vann!!

Länkade nyligen till en tävling hos Calimero. Man kunde vinna jättefina Villervalla tröjor och en sådan ville jag såklart vinna! Och gissa vad!!!! Jag Vann!!!! =))) Igår kväll, precis innan jag skulle gå och lägga mig, så surfade jag runt lite på datorn innan jag skulle stänga av den... och det var då jag såg det! Jag jublade och skuttade runt i köket så Jonas ropade och frågade vad jag höll på med.. han kom till och med upp och kollade för han förstod inte riktigt vad jag pratade om! Jag blev alltså väldigt glad! Jag brukar sällan vara med i tävlingar av den enkla anledningen att jag ändå aldrig vinner...(det kan förtsås också vara så att jag aldrig vinner för att jag aldrig tävlar..) Men den här gången blev det jag som drog vinstlotten!! Ska inom en snar framtid bege mig till en av mina älsklingsbutiker!! Jippiii!


Den svart/vit randiga i mitten kommer snart att sitta på mig!!

Barnens skidspel

Äntligen! Som Gustav har väntat på denna dag! Sen ett helt år tillbaka för att vara exakt.. Han skulle nämligen få åka detta lopp förra året och hade tränat och stått i, men dagen D låg prinsen med feber. Han var otröslig! Det är inte direkt mycket till tröst att säga att han kan åka nästa år istället.. Men nu äntligen är dagen här! Farmor och farfar och mormor och Kjell ska också komma och kolla och Gustav vet liksom inte vad han ska göra av tiden fram till dess... Får uppdatera med lite kort senare!

Gårdagen

Blev en rätt hektisk dag för mig.. Lovade Jonas att han skulle få en slappar dag hela dagen då det var han födelsedag..Nu såhär i efterhand så ångrar jag mig lite.. pust! Det var mycket han ville jag skulle göra..=) Jonas var iallafall mycket glad och nöjd. Jonas släkt är inte så stor så så många gäster blev det inte. Hans mamma och pappa var väldigt förkylda så de beslöt att inte komma och smitta ner våra barn (ska ses idag istället) och hans syster och hennes man kom på besök i fredags. Istället kom min mamma och Kjell, och min bror, hans fru och lilla solstrålen Lova! Min pappa kom också förbi en vända, men han visste inte att det var Jonas födelsedag så han blev nog lite ställd.. Jag vet att Jonas blev väldigt glad över att det iallafall var några som kom, trots att han säger att han inte behöver firas! Summa sumarum= En mycket bra och trevlig dag!

B-day!!

Jaha undar vad denna dag har att bjuda på då! Här hemma ska det firas födelsedag. Jonas blir ett år äldre och självklart ska det firas!! Sitter och funderar på vad jag ska baka, för något gott måste det ju finnas hemma. Present har han också fått, men vad tänker jag inte avslöja här...;) Nej nu är det bäst jag beger mig till köket för lite frkost bestyr, frukost på säng är beställt!

Söta Oliwer har även han födelsedag idag. Hela 3 år gammal har den lilla spjuvern blivit! Grattis!! Den ska firas imorgon!

Vasaloppsmorgon!

Heja,heja, heja Daniel! Sitter i soffan och kollar på Vasaloppet. Har suttit bänkad sen kl. 08.00. Barnen är inte lika nöjda över detta som jag!..men det är inte vasalopp varje helg så en söndagfm om året får de leka och aktivera sig på egen hand.=) Daniel ligger lite efter men är ännu inte borta ur tävlingen. Håller mina tummar hårt!! Heja, heja, Heja!!!


Blir Daniel först genom målgången även i år?


Uppdatering: Typiskt! slagen på mållinjen av Brink! SKIT också! Daniel är verkligen kung i spåret (då de kört ikapp de som drog ifrån i början) och får dra... sen kommer det nån som snyltar honom på segern precis på strecket.. Orättvist!

keep on shining

Vilken härlig vinterdag! Började dock med att beundra den genom fönstret. Elsa hade runt 39 grader även morse. Stakars liten. Gustav och Jonas gick såklart ut direkt efter frukost, men det blev soffan och "drömmarnas trädgård" för mig och Elsa! Vi tog oss dock ut på en liten pulkapromenad efter vila och mellis, vilket kändes riktigt skönt. Tycker nästa Elsa har varit lite piggare fram mot kvällen så vi får se om det inte vänt till imorgon.

Gud va jag längtar till Sälen dagar som dessa! I år kommer vi tyvärr inte åka dit, vilket jag tycker är supertrist. Hade det såå trevligt och skönt förra året och kan inte annat än drömma mig bort dit då solen tittar fram! Känns som att det kommer vara snö fram till midsommar iår också.. suck! Så sjukt mycket snö som det kommit i år tror jag aldrig att jag varit med om. Och denna kyla! Tur att vi hann sätta in bergvärme i höstas! Vi har verkligen bara denna vinter tjänat in nå grymt på det!

Har nu lyckats hålla mig borta från godis och fikabröd i tre veckor och är riktigt stolt över mig själv! Vill så gärna få bort sötsuget som smyger sig på var eviga kväll. Tycker det går bättre och bättre, men vissa dagar är det riktigt svårt! Men skam den som som ger sig!


Sälen, mars 2009

Ny dag nya tag!

Det är bara ens tankar som begränsar ens möjligheter oavsett vad! Detta är jag fullt övertygad om! Men vissa dagar är det bara blackout i hjärnkontoret.. Denna dag är en av dessa!

Som grädden på moset så har Elsa fått feber.. Det händer inte ofta (ta i trä) men ack så synd det är om min lilla sessa då det sker. Då blir hon verkligen liten och bräcklig! Nu så tror jag denna feber vända hör ihop med hennes 18 månaders spruta (något försenad) som kunde ge just feber efter en till två veckor.. och igår var det en vecka sen hon tog den.

Nu till dagens glädjeämne för mig.. jag har skickt en beställning med min "granne" Johanna som ska på "me and i" klädparty nästa vecka. För nån vecka sedan var jag hos henne på ett sådant klädparty och där köpte  jag en jättefin kurbitsklänning till Elsa. Det fanns också en lika klänning i vuxenstorlek fast något dyrare och då blev jag snål.. men ack så jag har ångrat mig! Men nu så är den förhoppnings vis snart i mina ägor! Kommer bli så fin till sommaren!


Kurbitsklänning med vit botten till mig...


..att matchas med denna kurbitsklänning med rosa botten till Elsa!
ME LIKE!!

Nu är jag tillbaks igen!

men vi får väl se hur länge det varar..=)
Har haft en riktigt pissig dag på jobbet!  Tur man iallafall har 25 härliga barn som lyser upp tillvaron då den ibland kan synas rätt mörk!

Åkte efter jobbet hem till underbara Sofia för lite kaffedrickning och pepp! Hon är verkligen en av de allra bästa vänner man kan ha! Ställer upp i vått och torrt!! Skulle inte klara mig utan henne tror jag. Kärlek!

Vi bestämde oss för en tripp upp till sågmyra- Lager 157 och Calimero. Var nyss där (i lördags) med mamsen men det gjorde inget! Gjorde en del fynd på båda affärena.  Är nog mest nöjd med denna som inhandlades på Calimero..som förövrigt är en av mina älsklingbutiker!! Big Time!

Denna ska sitt ovanför den stora spegeln i hallen. Det kommer bli så fint!
Hade kunnat köpt massor med fler saker och villervalla kläder men det får bli en annan gång! Det var hursomhelst skönt att komma iväg lite och skingra tankarna från dagens tråkigheter.

När Jonas hörde hur nere jag var efter jobbet idag så beslöt han sig för att det var dags för en mysmiddag ikväll! Så nu står han i köket och donar och det luktar ljuvligt! Han vet hur han skall få mig på humör igen! =) Nej nog med självömkan nu! 

Nya tag imorgon! Det som inte dödar härdar! På återseende!

tävling hos calimero!Är med på denna tävling hos Calimero, en butik jag bara älskar!!
RSS 2.0