Sommarstugan!

För lite mer än en vecka sen var vi på visning av en sommarstuga i Stjärnsund! Och jag föll som en fura för den..eller jag oc jag, vi båda gjorde det och det är inte ofta vi är så rörande överrens! Budgivning var idag kl 14.. Utgångspris 325 tusen...5 st budgivare.. så det såg mörkt ut redan från början!  Vi hängde med upp till 535 tusen men där satte vi stopp.. Den blev såld för 580 och nu sitter jag här och gråter över att stugan inte blev vår! Det var verkligen min dröm-sommarstuga! Snyft! Den var byggd på 1700-talet och flyttad från Uppsala på 70-talet till Stjärnsund. Den var timmrad, lagom stor, lite sne och vind men det var precis så det skulle vara med denna stuga! Den var personlig med charm!(om nu en stuga kan vara personlig..) Det fanns också en gästsuga på den fina lilla tomten med flaggstång och allt! Kan inte med ord uttrycka hur mycket jag faktiskt ville ha den där stugan som var perfekt på alla sätt och vis! :'(  
Här är en bild på den men den gör stugan långt ifrån rättvisa!
"Kärleksvisan"

För några veckor sedan såg jag och Jonas en film "Så Olika". Eller det var väl mest jag som såg den då Jonas tyckte den var lite för "tjejig". Iallafall så avslutades filmen med en av de finaste låtar jag hört! Den dag jag gifter mig med Jonas vill jag ha en solist som sjunger den på bröllopet!... Så till er som blir inbjudna..då vet ni vad ni har att vänta ;)

Letade och letade samma kväll vi såg filmen på youtube och på olika andra sidor för att hitta text och musik på den men hittade inte mycket.. Tillslut läser jag på Sarah Dawn-Finers hemsida att den ska släppas den 19 juni..

Nu ikväll så kopplar jag varför..Daniel och Kronprinsessans Viktorias bröllop!! Sitter och ser på "Festföreställning i Konserthuset", Sveriges Riksdags gåva till Brudparet, och då helt plötsligt så hör jag den underbara sången och ropar på Jonas att han ska komma och lyssna på "våran" bröllopsång! :)) Bjuder er på ett klipp från filmen..

fredagen den 4 juni...

..då lapade vi sol! Jag bara älskar den här bilden på mina softande älsklingar!Lite senare fick vi även besök av Sofia och Lova. Tjejerna poserade glatt bland de härliga blommorna! Vad de gör med sina armar kan nog bara de svara på..

Fjärilsuppfödning

För några veckor sedan började jag tillsammans med barnen på min förskola leta efter Nässelfjärilslarver att föda upp i bur! Vi letade och letade i varje nässelbestånd vi hittade på, utan resultat! Så en dag (närmare bestämt den 28 maj) när jag var hemma hos mamma så snubblade jag nästan över massor av larver. Flera hundra till antalet! Jag jublade och mamma undrade såklart vad jag höll på med! Jag plockade med mig ett par stycken som barnen och jag sedan vårdat ömt och matat med färska nässlor varje dag! Gustav fick också några med sig till sin förskola där de blev väldigt glada och intresserade! Förra helgen tog jag dem med mig hem för att se till att de fick ordentligt med föda och då såklart så började de göra sig till puppor! Jätte synd att barnen missade hela förvandligen tyvärr! Denna helg fick dock buren stanna på förskolan eftersom larverna blivit puppor och inte behöver nån mat. Jag har dock åkt dit både igår (lördag) och idag för att titta till dem så att de inte blivit fjärilar som behövdes släppas ut!

 

Jag gjorde även detta för ett par år sedan med barnen och det är verkligen spännade! Att föda upp nässelfjärilar är inte svårt, bara man inte har för många för då larverna växt på sig lite äter de otroligt mycket och snabbt! Det misstaget gjorde jag då för ett par år sen.. Därför sparade jag bara sju larver i år och Gustav fick nog med sig sex stycken. Larverna blir som små bäbisar som barnen måste sköta om och de har full koll på dem varje dag! Nu går vi såklart i väntans tider och hoppas på fina fjärilar snart!

Får uppdatera med fjärilsbilder då den dagen är kommen!

Små larv bebisar i vilt tillstånd då jag plockade dem!


Stor larv som hängt upp sig upp och ner redo att förpuppa sig!

 

Håller på att bli en puppa...

 

vardagslunk och längtan till semestern!

Dagar kommer, dagar går.. Vi har haft kalas, varit på kalas, lapat sol och dansat i regn. Men just nu känns det som om dagarna sniglar sig fram bara för att jag längtar efter fem veckor ledigt! Har svårt att riktigt njuta av vardagen då jag vet att jag snart får vara ledig hela dagar tillsammans med min älskade ungar och den där såkallade mannen! ;) Äsch..detta låter ju lite deppigt! Det är nog bara regnets fel?! Är otroligt väderkänslig och mår inte bra då det är jämngrått ute och regnet bara öser ner, vilket det gjort ett par dagar nu! :(

Idag var vi iallafall ut på en liten utflykt jag och Elsa, då Gustav var på kalas! Sofia ringde och frågade om jag skulle med upp till Dössberget på lite fika och det tackar man ju inte nej till!


Efter fikat hälsade vi på de små söta grisarna!

2 år!!Liten blir stor! Två år på självaste nationaldagen!
Klart man ska firas med flaggan i topp!
Idag har det självklart varit kalas. Vi dubbelfirade både Elsa och Gustav idag med släkten! Det härliga vädret som varit hela veckan beslutade sig dock för att spela oss ett spratt..:-/ Sol blev till regn och varma vindar blev kalla vindar... Men skam den som ger sig.. Vi satt ute ändå, man har väl tak över altanen! Lite trångt blev det dock, men finns det hjärterum så finns det stjärterum! :-)
Många fina presenter blev det och båda barnen var nöjda och glada! De hade dessutom sovit i stugan hos farmor och farfar så humöret var på topp redan från början!

Lägesrapport från en tvååring:
Just nu håller jag på och driver mamma och pappa till vansinne.. det är riktigt skoj! Jag kan och vill allt själv! Och tro inte att jag ger mig så lätt och absolut inte utan att ta till lite grin! Jag kan skratta dem rätt upp i ansiktet när de blir sådär lagomt arg på mig speciellt när jag trotsar deras vilja! Det är verkligen jätte skoj!
Absolut roligast är på kvällen då jag ska gå och lägga mig. Då kliver jag upp ur sängen och går ut ur rummet bara för att retas och få en reaktion. De första dagarna blev de jätte arga och skickade mig i säng säkert 20 gånger innan jag blev så trött att jag började gråta och inte orkade med att testa deras tålamod nå mer.. Sen en kväll, helt plötsligt hade de satt upp resesängen och när jag sprungit upp ett par gånger stoppade de ner mig i den och där blev jag kvar! Det var absolut inte roligt, men ändå ganska skönt för då somnade jag utan att behöva springa upp hela tiden ;-)
Kvällen därpå åkte jag och storebror till stugan och fick sova över där och det gick jättebra! Då höll jag mig i skinnet och var ganska snäll mot farmor! Ropade bara lite innan jag skulle somna tills farfar kom och sa åt mig att lägga huvudet på kudden och sova för de skulle visst äta mat.. Sen på morgon blev det bus och lek innan vi åkte hem igen och då blev det kalas för mig och Gustav. Självklart mumsade jag i mig av allt vad som gick att mumsa på!
Nu ikväll hann jag bara gå upp en gång för att kolla vad de höll på med.. mamma visade mig resesängen då hon bar in mig till sängen igen och sa att om jag kom upp en gång till så skulle hon lägga mig i den och de vill jag såklart inte så inatt somnade jag snabbt!
Oj jag höll nästan på att glömma.. Att retas med brorsan är också bland det roligaste jag vet för han blir jättearg! En gång då han satt och byggde med lego bestämde jag mig resolut för att förstöra lite.. Jag tittade på mamma och pappa lite snabbt och sen smög jag mig snabbt dit och slängde ut min arm mot hans lego så att allt for i golvet.. ojojoj vad arga de blev allihopa! Skoj var det iallafall! Jag försökte göra samma sak en gång till men då var de snabba och stoppa mig!..
Pratar gillar jag också att göra och ur min mun kommer det alltid några ord! Jag tänkte jag skulle försöka klå brorsan i snackeri! Jag är på god väg säger mamma! Jag fick också trosor i present så nu säger mamma att jag i sommar ska träna mig vara utan blöja.. vi får väl se vad jag bestämmer mig för! Kanske kan jag gå med på det bara jag får behålla min napp och snutte för de är det bästa jag vet :-)
Vi hörs!
RSS 2.0