det gåtfulla folket

Jag älskar verkligen mitt nya arbete med alla dessa härliga barn men idag brände tårarna i ögonen! Även om de där små liven kan vara alldelens ljuvligt underbara kan de också verkligen vara sjukt elaka mot varandra och hur gärna jag än vill finns på "rätt" plats vid "rätt" tillfälle så kan man inte räcka till överrallt! Gah vad ont det gör i mig just nu! Måste dock försöka släppa dessa tankar över helgen. Men det är väl det som är problemet då man jobbar med människor och inte med maskiner...man lägger liksom inte arbetet bakom sig bara för att man går hem för dagen..det finns med dygnet runt och ibland gnager det mer än andra gånger! :/ Men, men nya friska, starka tag på måndag!


Ab imo pectore
Har en trött tjej i knät! Klockan är bara ...

img_3699 (MMS)

Har en trött tjej i knät! Klockan är bara strax över sex och bolibompa är i full gång men orken att hålla sig vaken tog  totalt slut! Sötnöten min! :)

utan ord

Jag har en vän, en väldigt nära vän som i mina ögon är beundransvärd! Mer storsint människa får man leta efter! Jag ser och lär av henne och önskar jag ibland kunde vara lika stark och god som denna fina vän! Hon försöker förstå och vänder negativt beteende hos andra, som egentligen vem som helst skulle bli ledsen av, till någonting annat! Hon skulle kunna stå där med öppna armar utan att vara naiv och ge en kram för hon vet att kanske det negativa beteendet hos en annan människa i grund och botten bottnar i något ogripbart som måste ut på ett eller annat sätt även om det sårar... Men då finns min vän där med en kram och en varm tanke! (i den mån det negativa är försvarbart förstås)
Tack för att du är den du är Sofia! <3

"vänlighet och kärlek är smittsammare än någon sjukdom"
(japanskt ordspråk)

Kl. 7 imorse stod jag utanför portarna til...

img_7575 (MMS)

Kl. 7 imorse stod jag utanför portarna till detta varuhus! Nu är kl.15 och jag pustar ut lutandes mot bilen och inväntar de andra shoppingfantasterna jag åkte med! Och vet ni vad...Pengarna är slut!!! :D

dra på trissor..

Jag fick som tidigare nämnt en ny dator i morsdags present av min käre sambo.. Men jag kan lova er att jag kan räkna på mina två händer alla de gånger jag fått använt den.. Menhör och häpna..Ikväll är en av de gångerna varpå jag nu passar på att göra ett regelrätt blogginlägg! :)

Med så mycket tid framför datorn blir det svårt att välja vad jag ska skriva om..;) Jag tror det får bli en sammanfattning av sommaren.. Mycket bilder, lite text! Eftersom jag älskar bilder och anser att en bild kan säga mer än tusen ord!

hmm...sitter precis och kollar igenom alla bilder i min iphone..inser att jag redan lagt in de bilder jag vill ha med genom mms inlägg.. så vad ska jag nu göra? Allt jag vill minnas finns ju redan med tydligen! :)

Men vad jag dock vet att jag vill är att spola tillbaka tiden lite så sommaren fick bli lite längre! Älskar hösten..det är inte det, men jag känner mig lite frusen och vill ha lite värme! Vi har tittat på resor, men efter mycket velande fram och tillbaka så fick det bli ett nytt badrum istället. Hantverkare är beställd och i slutet på oktober/början av november kommer de hit och börjar med renoveringen av vårat badrum! Ska bli härligt när det är klart!!!

Söta smultron!

 

Smultron på strå...det är sommar!!

 

 Kan man annat än älska dessa brudar! ;D

img_3610 (MMS)

Kan man annat än älska dessa brudar! ;D

Jaha då var fotbollen över för denna säson...

img_7574 (MMS)

Jaha då var fotbollen över för denna säsong! Väldigt tråkigt, det har verkligen varit ett superkul år tillsammans med alla goa lagkamrater och tränare! De sista tre matcherna vann vi och jag fick göra totalt 4 mål! Inte så många kanske kan tyckas men för mig är det godkänt! Dessutom fick jag göra det absolut sista målet också! Det var på en super fin hörna slagen av bästa Frida och jag hoppar upp och nickar in den i krysset! Den känslan är svår att slå!! Härligt avslut! Nu väntar avslutning i oktober, sen så kör vi väl igång inomhus så småningom!  Nån som vill hänga på kanske?! :)

Nu har gymnastiken kört igång igen...med s...

img_6722 (MMS)

Nu har gymnastiken kört igång igen...med skräckblandad förtjusning!! Att göra en frivolt och gå balans på hög höjd är inte alltid så lätt!.. Iallafall inte för en sexåring! (helt ärligt så kan det vara läskigt för en 32-åring också, eller för en mamma som sitter vid sidan om och ser på! :/)

SMS-inlägg

img_5543 (MMS)

livet går vidare...

...även efter dagar som den 11 september 2001. 10 år har gått men jag minns ändå vad jag gjorde de morgontimmarna som säkert många andra gör ocså från denna dag!

Det året, 2001, befann jag mig i självaste USA och jobbade som Aupair hos en underbar familj i Chicago. Den 11 september var som vilken vanlig tisdagmorgon som helst... Mamman tog med sig den yngsta sonen till daycare-centret vid hennes jobb, som hon gjorde varje tisdag, och den äldsta sonen tog bussen till skolan och jag åkte också till skolan för min fotokurs.

Det var  under den timmen där som det ofattbara hände.. men det visste jag såklart inte om då utan hörde det på radion i bilen på vägen hem. Väl hemma träffar jag städerskan och berättar om det jag hört och vi slår på tv och står med hakorna nere på golvet och bara tittar.. Mamman och pappan hör av sig och meddelar att de är på väg hem. Pappans arbetsplats som är belägen mitt i smeten i Chicago downtown blev evakuerad utifall något skulle hända även där. Mycket mer än så minns jag inte riktigt..allt stannade typ upp.. Det blev mycket snack om att skicka hem hos EF-aupairer och vi fick möjligthet att avbryta vår tid i Usa utan att bryta något avtal, men jag valde dock ändå att stanna kvar. Hotbilden mot den lilla staden Wilmette som jag bodde i var inte så stor och jag kände mig trygg trots det som hade hänt.. Livet gick vidare..men amerikanerna som i mina ögon redan var väldigt patriotiska blev om möjjligt ännu mer patriotiska, vilket dock är fullt förståeligt!

Har försökt letat i gamla mail från den dagen, men har inte hittat något jag sänt utan bara hittat två från en au-pair- vän som redan åkt hem till Sverige men som jag fortfarande höll kontakten med..
Hej Anna,
har försökt att ringa dig flera gånger nu, men det är bara upptaget hela tiden. De säger på TV att det är svårt att komma igenom till er per telefon. Jag hoppas att allt är bara bra med dig men det tror jag. Wilmette är nog ett rätt säkert ställe att vara på. Pratade precis med "min familj" och allt var bara bra med dem och deras familj.
Försöker att ringa dig snart igen. Om jag inte får tag på dig i kväll så hoppas jag allt är bra med dig och din familj och jag hoppas att det inte kommer att hända något med dig och de andra där. Ringer din mamma ikväll för att höra om hon har pratat med dig och har hon inte det berättar jag för henne om att allt är bra med min familj och att det antagligen även är bra med dig.
Take care
Jag tänker på dig
(daterat den 11/9-01)


Hej på dig Anna,
Skönt att höra att allt är bra med dig. Förstod inte riktigt att du redan befann dig i skolan när det hände, trodde att du hade åkt dit där efteråt och började undra hur ni bara kunde fortsätta det vardagliga livet så kort tid efter det som hänt. Här hemma, långt långt från New York var man ju i upplösningstillstånd tills man hört av alla. Hade så ont i magen och mådde så illa hela kvällen igår. Men allt var ju bra med min familj och deras släktingar och allt var bra med dig och Matthias också.
Tyvärr ringde jag aldrig din mamma igår. Brian sade att han hade pratat med henne och
berättat att allt var bra, men jag ringer henne när jag kommer hem i kväll.
Hur känns det annars att vara i ett stängt USA? Nästan precis som vanligt eller?
Här går livet bara vidare, fast det enda barnen på jobbet pratade om i morse var om husen som rasade ihop igår.
Det var på varenda tv-kanal igår och TV4 sände nyheterna hela kvällen och halva natten. Alla vanliga program hade utgått.
Ha det så bra så talas vi vid snart.
Kram
(daterat den 12/9-01)


Lite ledsen är jag att jag inte sparat det mail jag skickat emellan dessa två mail, hade varit intressant att läsa min egna ord från händelsen.. Hursomhelst så har det idag gått tio år sedan detta hemska hända och är något man för alltid komma bära med sig! Hur kunde detta ofattbara bara få hända! Det gör ont i mig då jag tänker på alla offer för denna terrorism! Varför???

DAYS THAT SHOOK THE WORLD -11 september 2001Är på bio!

img_5934 (MMS)

Är på bio!

RSS 2.0