Stor tjej!

Har haft en mycket nöjd och stolt tjej här hemma idag! Och detta pga av att hon fick testa att vara med i den äldre gymnastikgruppen där man är mellan 4-5 år gammal idag. Och hon klarade det med bravur! Vi hade pratat en hel del om det på morgonen, om hur hon måste klarade det utan min medverkan. Att man måste lyssna på fröknarna, och inte bara vara tyst och lyssna utan också göra det de säger. Vara modig och försöka! Och minsann så gjorde hon allt det där! Hon sprang med högt huvud på uppvärmningen och vinkade glatt då hon sprang förbi där jag satt. Det var endast en gång jag behövde vara med och det var för att hålla hand vid den höga balansgången. Men nästa vända höll hon någon annan i handen och jag kunde åter sätta mig vid sidan om.

Och ska ärligheten fram så är det nog inte bara hon som är stolt och glad utan även hennes mamma som tycker att hon har världens modigaste lilla "stora" tjej! Hon är nog inte rädd för nåt! (förutom småkryp)..:)

Efter mörker kommer ljus

En fredagkväll helt i mitt tycke med både förrätt, varmrätt och efterrätt. Och allt detta fixar min "man" för mig medan jag sitter i soffan och bara myser! Kärlek!

 

 

 

 

 

 

Toalettbestyr

Fixar egentligen inte en dag till, men har inte så mycket att välja på! Fem dagar har jag och barnen bott hos min mamma vilket har varit en räddning för oss!! Men nu är vi hemma igen vilket får mig ur balans helt! sim tur är kan jag på söndag kväll flytta dit igen och bara hoppas på att det inte är många dagar kvar!

Tänk vad beroende man är av en fungerande toalett..vilket lyxproblem kan tyckas med tanke på att det finns många runt om på detta jordklot som inte har denna lyx! MEN nu är det så och att behöva gå ner i källaren och göra sina behov i den nya extratoletten vi ska ha där nere men som ännu inte är helt inkopplad är förfärligt! Man spolar genom att hälla en hel hink med vatten från hög höjd och med fart!! Fattar ni hur jobbigt det är! Ofräscht är bara förnamnet! Idag när jag hällde vatten så stänkte det upp på mitt ben! Blääää!!

Och lägg därtill allt byggdamm och smuts som finns överallt tack vare dessa snickare, rörmokare, elektriker, och mattläggare som springer fram och tillbaka, in och ut och inte har de vett att ta av sig skorna heller! Visserligen har de lagt nån form av skyddspapp på golvet som en gång från dörr till badrum men det skyddar ju bara golvet under och från början var de vita..nu är de bruna och täckta av grus och annat skit!

Nej fy bubblan för renoveringar! Men nu är det snart över(hoppas jag) och då ska jag bara njuta! Big Time!!!

Kaos

Lever i ett totalt kaos här hemma! Badrumsrenoveringen kom i gång i fredags och det bidrar till det totala kaoset jag upplever!

Sen är det mycket annat som spelar in, men inget som inte är hanterbart men dock lite drygt!

Försöker också kombinera mina egna intressen med familjens (läs barnens) vilket inte alltid fungerar så klockrent!

Skrivandet blir lidande tyvärr vilket gör mig lite ont för jag vill kunna känna att jag har alla dessa minnen kvar! Hursomhelst så kommer nu bilder på hur badrummet ser ut i dagsläget och på en riktig kämpe som körde sitt livs första bandyturnering idag! Mitt <3


Söndag

Har precis kommit hem från den traditionella julgransutdansningen vid Nisserka parken. En tradition som även jag som barn gick på. Självklart måste så mina barn få ta del av detta även om det kan bli lite långrandigt med tal och sång för att sedan i nån form av dans ta sig runt granen till förinspelad musik i en hiskeligt tempo! men godispåsrn på slutet är klart värt det! ;)

Men hursomhelst är det en mysig tillställning då många bybor träffas och gör något tillsammans!

Oj då!

Värst vad dagar kan gå fort.. Snart lördag igen och jag som tyckte att det var igår jag gjorde mitt senaste inlägg! Med andra ord har jag haft ganska mycket för mig som gjort att tanken på att blogga lite inte funnits! :)

Hursomhelst så har jag idag, och igår, varit hemma för att jag och G. varit riktigt risiga i magen..:/ inga spyor men väl annat som kan komma när magen är ur balans! G. uttryckte sig väldigt precist då han sa "först mamma som kom det en prupp sen blev det som ett swoosch..och så kom allting".. Mysigt va?! ;-)

Det var igår, idag mår vi båda bra! Men stannade hemma ändå för att inte föra otrevliga bacillusker vidare.

Annars då? Jo vi har bokat resa till Turkiet i maj!! Wihoo!! Ska bli sååå skönt! Och på onsdag nästa vecka kommer det renoveringsgubbar hit och tar itu med vårt badrum!! Ska också bli sååå skönt! Dock blir vi utan toalett i nån dag så jag funderar på att evakuera hem till mormor under de dagarna. Tänk vilken tur att det var nu våra magar beslöt sig för att bli dåliga och inte då! :)

Nu är det iallafall helg och vi har fullt upp med kalas och träningar av olika slag samt städning av badrummet..

Det är iallafall skönt att det blivit vardag igen med jobb och andra rutiner även det är förbenat svårt att ta sig upp ur sängen då klockan ringer på morgonen! Jag är ingen morgonmänniska, så är det bara.

Trevlig helg! 

 

 

E. är redo för kalas hos sin kompis Oscar!...

img_4295 (MMS)

E. är redo för kalas hos sin kompis Oscar! Efter två timmars firande kan jag garanterat lova att det är en sockerspeedad tjej som glad i hågen kommer hem!! Hon älskar kalas, fika och godis den lilla sockerråttan!! :)

Skön helg!

Och än är den inte slut! Har inte haft några direkta måsten förutom att plocka bort julen!

Igår åkte jag och E. upp till Leksand för lite lek och mys med kusinerna. Det blev bad i badhuset och god lunch som morbror Micke tillagat! En trött men mycket nöjd tjej hade jag med mig hem!

J. tog med sig sonen till sin gamla mormor i Sandviken, men innan den turen hann de med lite skridskoåkning i det efterlängtade fina vintervädret! Det är så typiskt tycker jag att nu lagom till att jullovet tar slut så blir det härligt vinterväder ute..

Idag har det varit kalas och lek för hela slanten och imorgon är det äntligen dags för lite fotbollsträning igen! Och ja!!! det går bra med att inte äta onyttigheter! Men det vattnades i munnen på mig idag då G. stod framför smågodiset och valde ut dagens lördagsgodis!

Bilden nedan är från igår på vägen mot Leksand. Bitvis var det så fint efter vägen att jag nästan tappade andan!!

 

Plågas...

är just vad jag gör i denna stund! Barnen sitter i soffan med varsin skål chips och jag får inte smaka!

Inte för att de inte bjuder för det gör de, utan för att jag bestämt mig för att det måste bli ett stopp på mitt chips- och godisätande. Något som gått till överdrift den senaste tiden! Gick inte en kväll i veckan utan att jag måste stoppa något av ovanstående i mig!

Jag gör det heller inte pga att jag måste gå ner i vikt..utan för att må bättre i det långa loppet.. Sen betyder detta inte att jag aldrig mer kommer äta något av detta utan bara för att försöka få en sund relation till sockret! :) Tänker att bara jag blir av med socker/salt suget så kan jag göra som barnen sen och unna mig något gott på helgerna Låter väl bra va!?

Men just nu måste jag antingen fortsätta skriva eller sätta mig på händerna för att inte stoppa ner handen i chipsskålen och stilla mitt begär!!


 

1/1 2012

Måste väl göra ett inlägg den allra första dagen på det nya året! En seg dag minst sagt! Med snö, snö och mera snö!

Hade en trevlig kväll igår bortsett från några mindre trevliga inslag, men det var då och nu är nu!

Födelsedagsfirandet var också väldigt trevligt! Fick många fina presenter av nära och kära! Men det som betydde mest var nog ändå att de kom hit och ville umgås med mig en liten stund på förmiddagen. Det är så mysigt när hela släkten träffs en liten stund varje nyårsafton. Det betyder mycket för mig!

Nu är dock 2011 över och nya friska tag skall tas! Jag är taggad till tusen för att göra det bästa av det! Nu först ska jag dock krypa till sängs och ladda inför morgondagens jobb. Blir ovant att ställa klockan och gå upp vid sex istället för vid nio! Men det ska nog gå det med!..eller??

RSS 2.0