vård av barn

Hemma idag med lillskruttan! Hon har varit dunderförkyld sen i fredags, men är på bättringsvägen. Vill dock inte släppa iväg henne till förskolan innan hon riktigt orkar med, vilket alltså betyder en vab dag även imorgon! Känns dock rätt okej att vara hemma då hon inte är sängliggandes och vi kan hitta på nåt istället. Idag har fick även Gustav ha en hemma dag!

Det börjar bli riktigt vintrigt ute nu..inte i bemärkelsen snö utan mer som frost på morgonen, minus grader, klarblå himmel och bara väldigt njutbart!

Nu blir det en kopp kaffe och mys i soffan med två härliga ungar!
Varje årstid har sin tjusning!

bara så ni vet...

Underskatta inte värdet av att göra Ingenting,
av att bara ströva omkring alldeles ensam,
lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.
- Nalle puh


jag känner ett lugn..

Lördag morgon! Kallt ute, varmt inne! Myser med E. soffan, hon är dunderförkyld! Men dock ingen feber och piggare idag än hon var igår! G och J är nere i källaren och meckar med nån radiostyrd bil som J köpt...suck!..jaja de har ju iallafall kul ihop, synd bara en sån leksak ska kosta så mycket..1000 kr för nåt som redan är begagnat..(4500 nypris...:/)Men vem är jag att bedöma sådant?

Jag längtar ut! Det ser så fint ut! Solen lyser, frost på marken och fina höstfärger! Jag vill åka till Hanses hälla känner jag...kanske blir så på eftermiddagen för lite mys med familjen!

Den här helgen kommer bli bra! Det vet jag! nu blir det lite pyssel härinne!

Stolt mamma!

Gustav och Elsa är i full gång med att leka (vad vet jag inte riktigt mer än att det innefattar en bil och en åkbar Ior)..Gustav stannar upp framför Bompa med ett papper och en penna i sin hand. Jag hör hur han ljudar och ljudar och lyssnar till det han själv säger och ser hur han skriver det han säger.. Nu hör jag inte varje bokstav var för sig men förstår att det är det han håller på med..Och han frågar mig också en gång vad ljudet " å' "kan vara för bokstav, om det är ett O eller ett O med två ögon eller ett A med ett öga ovanför..Jag säger att det är svårt för mig att svara på om jag inte får höra hela ordet, men se det fick jag inte! Då får du chansa sa jag..  Efter en ganska lång stund av hård koncentration och ljudande kommer han och frågar om jag kan läsa...
Och ni ser väl lika bra som jag vad som blev skrivet?!


(ELSA GUSTAV GÅR UT)

Alltså visst har man rätt att bli lite stolt?! Prinsen är bara 5 år och är på väg att knäcka den livsviktiga koden till läsning och skrivning! Det är en mycket lång och "svår" väg kvar..men det är en början!!

...och detta inlägg avslutar jag med att säga som nalle puh.."Att kunna stava är inte det viktigaste. Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag."


En mycket bättre onsdag!

Känner mig piggare idag vilket självklart spelar av sig på mitt humör.. Dock har min kropp inte hunnit med att vänja sig med denna kyla vi har än..så det känns som om man går och genomfrusen ända in i benmärgen!

Var till skogen på förmiddagen med alla mina barn på jobbet och det var så mysigt..men kallt.. Alla hade vi varsin liten matsäck med sig ( som de alltid har varje onsdag) och där satt vi tätt ihop och bara pratade och fikade! Jag älskar de stunderna i mitt jobb! Diskussioner kretsar mycket kring hur man är en bra kompis och många kloka svar kommer det från 5-åringarna i den "Hemliga kompisklubben!" I love it!!

Kolla in den här godingen då! Det är bästa Fotograf Petra som tagit den här fina bilden på G. vid barnens förskola! Hon är bara bäst! Har du ännu inte kollat in deras fina butik så kan du göra det här. Eller varför inte besöka deras blogg här! Klickar du på bilden så kommer du till deras facebook sida också! De är bara helt klart bäst!!

(fotot är taget av Fotograf Petra och "lånat"  från calimeros sida på facebook, hoppas att det är okej Petra!?)

otäcka tisdag!

Tisdagar är verkligen veckans värsta dag både för mig och för resten av min familj...Som en måndag för många andra kanske?!.. Upp tidigt och hem sent.. lämna barnen vid 7.00 som sedan hämtas vid 16.45 av J. om inte nån vänlig själ (läs mormor/farmor) hämtar dem tidigare. Jag har stängning på jobbet (jobbar alltså typ 11 timmar) sen stressa hem och hoppas på att J hunnit hem i skaplig tid och hämtat barn och börjat med mat = jätte mycket stress för honom..:( Nej blää för tisdagar!! Måste komma på nån bra lösning för detta!

Lägg där till denna vecka en oro som tär i kroppen på mig! Hur jag vänder och vrider på mina funderingar känns ingen lösning riktigt bra! vad det handlar om kan jag inte offentliggöra här..men det känns tungt! En klump i magen som når upp till halsen och som får mig att gråta av rädsla emellanåt! Hoppas på att tiden löser detta på bästa sätt och att jag bara överreagerar...och att det enbart är min egen rädsla jag måste jobba med! Suck! Skulle behöva en lång semester långt härifrån med bara min familj!

Sen är det också mycket konflikter på G.s avd på hans förskola också som tär på mitt psyke.. de är i obalans i gruppen med tolv barn med mycket konflikter barnen emellan... Det är inte särskilt kul att var och varann dag då man hämtar få höra något negativt om vad som hänt.. Det är självklart bra att få veta vad som hänt..men det hade varit skoj att för omväxlings skull höra något positivt också nån gång..Det är svårt som förälder att göra något åt situationen också mer än att "bara" prata med dem hemma.. F-n det är ju på förskolan de måste göra något åt detta och jag vill snart höra något konkret förslag om hur, för det här måste få ett stopp!! Kalla mig gnällig, det kan jag ta, men jag vill ju bara att barnen ska ha det bra och vara glada på förskolan!! Inte bara G utan även de andra som i grunden är G.s kompisar!

Nu till något roligare..ja för mig iallafall... var på lönesamtal i veckan och kommer att få ett helt ok lönepåslag! Min chef var mer än nöjd med mig och gav mig lön därefter.. var den som fick högst höjning!..känns rätt bra faktiskt! Ett kvitto på att man inte är helt ute och cyklar i det blå! :)

En kram är väl inte för mycket begärt?

Har du sagt till ditt barn att du älskar det idag? Har du kramat ditt barn idag? Om inte så se till att göra det!! Många gånger, flera gånger!

Och varför säger jag då det här..jo därför att detta inte är en självklarhet för alla och för att jag dagligen möter barn som lider brist på detta! Och jag ser med mina egna ögon vad det gör med barn. Och jag gråter, gråter inombords för och med dessa barn som bara suktar efter ömhet, närhet, värme och kärlek! Så snälla glöm inte bort att bekräfta ditt barn varje dag, och då inte endast i negativ bemärkelse för något de gjort "fel". Utan överös dem istället med massor av positiv bekräftan för att de är betydelsefulla i just ditt liv och för att de är dem de är! Och det är att det just är ditt barn som du med kärlek gett liv och som förtjänar att bli sett! No matter what!

Och jag gråter inte bara..jag blir jävligt arg också! I det tysta dock.. Varför i helvete skaffa barn om man inte tänker ge dem sin kärlek och tid??..och bara vara upptagen av att sätta sig och sina egna behov främst..vuxna människor?!?!!! Ja..jag vet grova ord..men det är just så jag känner många gånger!!


"Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du"

Tyvärr en sanning för många barn! :-(

RSS 2.0