Dags för kryssning

Imorgon (onsdag) åker jag och Älsklingen på en 24 timmars kryssning till Åbo! Och det utan barn!!! Det känns som om vi behöver få göra nånting själva nu, även om det så bara är att åka på en kryssning! Barnen ska sova över hos farmor och farfar i stugan och jag hoppas och tror att det kommer att gå bra! Gustav sover ju där titt som tätt men Elsa har aldrig sovit där ensam..

Nu tyckte iallafall vi att det var dags för oss att få lite tid för oss själva! Och det på Galaxy i en lyxhytt med dubbelsäng och stort fönster! =) Förbokad mat och frukost! Mys!! Kommer bli såå nice!

dössberget

Igår bestämde vi (jag och sofia) oss för att ta en tur till dössberget på fm! Åh vilken toppen utflykt det blev! Vi bestämde oss för att trotsa vädrets makter och åka dit oavsett väder, men vädergudarna var goda och gav oss t.o.m lite sol! Sol har man ju förövrigt inte haft för mycket av denna sommar..=(

Iallafall så ringde jag Maria och hon hängde på och kom dit strax efter oss. Vi strosade omkring där och kikade in de söta och fina djur som fanns där! Lekte i lekparken och sprang runt i det gröna! Vi var helt ensamma där ! Vilken idyll där är! utsikten är verkligen hänförande och man vill bara pausa och stanna upp minst ett par timmar! Vi bestämde oss för att ta med oss fika och åka dit på fredag igen! Jag hade med mig min Eos camera så det blev en rad med bilder!!


Solstrålarna































Snart är vi där igen!!

skratta eller gråta

HIttade detta klipp på min vän Fridas blogg. När jag först såg det så tyckte jag det var komiskt men sen tyckte jag mest det var tragiskt! Stackars barn att bli så drogad vid ett tandläkar besök.. Vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det.. se själva vad tycker ni?

Dalahästarnas och Träskornas mecka

I fredags åkte jag och Elsa upp till Nusnäs tillsammans med Maria och Melwin! Hade bestämt mig för att köpa ett par nya träskor eftersom mina gamla röda är helt utslitna. Och ett par nya blev det efter lite fundering.. Hade tänkt mig ett par rosa med mjuk sula (eftersom jag använder dem så ofta), men tyvärr blev det med hård sula.. Det fanns ett par med mjuk sula men de var så dassiga i färgen så de kunde jag bara inte köpa! Då hade jag inte använt dem och med tanke på att de ändå kostar 400 så kändes det som att kasta pengarna i sjön. Så nu klapprar jag runt här med mina nya fina rosa skor (med hård sula) med förhoppning om att de snart ska bli lika sköna som mina gamla!=) Jag köpte också ett silverhalsband med en liten dalahäst! Det fanns även ett par örhängen men det kändes som att jag inte riktigt hade råd med dem för tilfället!
Väl hemma ångrade jag mig såklart..men som av en händelse så ringde Katrin mig nån timme senare och var är hon om inte i Nusnäs!?.. Så hon fick såklart köpa med ett par örhängen hem åt mig!

Orsa Björnpark

I onsdags så besökte Gustav Orsa Björnpark tillsammans med farmor och farfar! Vi har sedan länge tänkt och pratat om att vi skulle åka dit i år med Gustav , men det har liksom aldrig blivit av tyvärr!  Men så i onsdags då Jonas ringde sina föräldrar för att fråga om vi kunde komma ut till stugan och hälsa på så sa de att de var på väg till björnparken. De vände dock snabbt om och hämtade upp Gustav som blev super ledsen då han hörde att de var på väg dit utan honom.. Tårar byttes till skratt och glädje då han ill slut förstod att han skulle få åka med! Och nöjd tror jag absolut han var med den utflykten! Han hade sett både Björn och Tiger samt Varg! De hade varit otroligt mycket folk där och de sa på nyheterna på kvällen att det var rekord på besökare just den dagen! =)

furuvik

Förra tisdagen var vi till Furuvik! Vi var ett helt gäng som åkte. Det var vår familj, Sofias hela familj och Saras familj, totalt 12 st tror jag vi var! Riktigt trevligt var det!! Vi var där i god tid, men hade nog kunnat behövt ett par timmar till där för att hinna med allt! Vi bestämde oss för att göra om det nästa år igen så då får vi väl börja med det som vi inte hann med i år! Gustav var iallafall mer än nöjd och för mig var det huvudsaken! På fm kollade vi alla djur och efter lunch var det karuseller som gällde!! Tur att Emil och Moa var med som kunde åka karusellerna med Gustav! Vi hade även packat med badkläder, men då det var dags för bad åkte vi hem mendans de andra stannade och badade. Gustav hade varit lite hostig under natten och vädret var inte jättevarmt så vi tyckte inte det var någon bra ide med bad..

Jag minns inte senast jag var på Furuvik så för egen del var det väldigt roligt att vara där också! Höll nästan på att glömma att Jonas och Gustav vann på choklad hjulet också..till min lycka..eller olycka kanske..=) Hade ju precis bestämt mig för att sluta med godis..hm..får bli en annan gång islället! =)     
(klickar du på bilderna så blir de större)

Apan på den första bilden var lite läskig tyckte Gustav! Att klappa getter var mycket roligare!


Emil och Moa hittade sina favoriter!


Karusellerna var toppen!!


Mammas fördärv..=)

go with the flow

usch..dagarna bara rusar förbi och det känns som om jag inte gör nånting..:( Men det kanske är det som är meningen med semester? Jonas har redan avverkat två veckor av sin semester..

I år har vi inga direkta semesterplaner inplanerade heller, bara ta dagen som den kommer. Har lite småfix på huset och i trädgården som ska fixas och med detta sommarväder så är det bara att tajma in det då solen skiner!

Vi har iallafall bestämt att åka till furuvik på tisdag med två andra familjer, men tittade precis på en väderöversikt och där stod det krafitigt regn..lät ju inte så jätteskoj..kanske byte av dag vore något? När jag tidigare tittat så har just tisdagen varit den dag som skulle vara fin..hm..

Jag och Jonas har också bokat in en 24timmars kryssning! Ska faktiskt bli skönt att bara VI får göra något också! Mysigt!

Sen så vill jag också upp till Nusnäs någon dag och köpa ett par rosa träskor eftersom mina röda välanvända träskor är på väg att ge upp! :(

utflykt

Det gäller att ta vara på de få soldagar som det faktiskt ändå är, så idag styrde vi vår kosa mot Rättvik! Där parkerade vi ner våra bakar på stranden vid Siljan! Så härligt det var där! Med oss dit följde även Sara, Marcus och Oliwer. När vi fått nog av det goda där (bad,fika,skratt och sol) så bestämde vi oss för att åter en gång besöka Styggforsen i Boda! Och det var lika fint även denna gång. Trodde dock det skulle vara mer vatten än vad det var med tanke på allt regn.. Det blev dock en trevlig avslutning på denna dag och utflykt! Nu ligger barnen skönt i sina sängar och jag väntar på lite grillat!!

Solnedgång


Äntligen lite sol!
Då passar det utmärkt med lite ost och vin på altanen!
Här är det Munster ost tillsammans med Domaines Schlumberger pinot gris 2001.
Helt underbart gott!

vad gör man en regnig dag..

...jo man bjuder så klart in till negerbollsbak!!

Kändes som om jag hade en halv förskola här på eftermiddagen, men kul var det och gott blev det! Lek stoj och stim i flera timmar, skratt och bus! Gustav var så varm efter all lek så håret krullade sig! Snacka om att den hög med barn som var här kommer somna gott ikväll!

Det är roligt när man får kladda och kleta! Här rullas det bollar minsann!


Gott fika blev det iallafall lite senare!
(tack Sofia för fina kort)



Åh imorgon blir det bullbak hos mormor!..det ni! =)



Våran pollack!

Detta är Robert
En av de mest oskyldiga män jag känner...

Det man inte kommer ihåg har heller aldrig hänt ..iallafall enligt honom själv! =)
...det finns också en sång..

Robbans sång!

mel. Mors lille olle.

En gång i månan är Robban full
Aldrig jag sett honom ramla omkull
Stum av beundran hur mycket han tål
Höjer jag glaset och utbringar
skål!



I say no more! Men frågar ni så svarar jag!..=)
Trots allt detta så är han ändå Elsas gudfar (fadder) och en person vi älskar!



Power!

Har precis varit och kollat på Caroline af Ugglas i smedjan i Stjärnsund! Hon är verkligen gryyym! Jag är Lyrisk! Hon bjuder verkligen på sig själv på ett sätt igen annan skulle göra! Ja, jag vet att det är många som inte gillar henne (jag var själv en av dem innan melodifestivalen) men nu kan jag inte annat än älska henne! Hon skriver verkligen texter med tanke och känsla och sånt gillar jag..(till skillnad från med andra hälft som tycker en låt är bra om melodin är medryckande..vad de sjunger om har han ingen aning om..=))

Mitt i mellan två sånger börjar hon dessutom lyfta och greja under kjolen..helt ogenerat.. hon förklarade då att hon precis klippt av ett par strumbyxor för det var alldelens för varmt och nu korvar de upp sig hela tiden så det känns och ser ut som om hon hade fyra skinkor.. Detta dragande i de nu avklippta strumpbyxor, som hon visade slutade vid mitten på låren som ett par boxertrosor, fortsatte hon med under hela kvällen..vem annan skulle ha gjort det om inte hon?!..

Kan inte säga vilken av låtarna jag tyckte bäst om då de alla var bra men den duett hon gjorde med Fredrik Swan var riktigt bra! Den gör hon vanligtvis med Tommy Nilsson men detta blev riktigt lyckat! Kan väl erkänna att jag inte är något större fan av denne Swan men bra röst måste jag nog erkänna att han har!

Som grädde på moset fick jag också av mamma (som var den jag var där med) en signerad skiva i namnsdagspresent då jag dagen till ära också har namnsdag!=) Fredik avslutade det hela med ett visdomsord i sann entreprenörs anda:

Låt lusten att prova vara starkare
än rädslan för att misslyckas!

Bra sagt tycker jag!




Du var mitt Hjärta
Detta var låten hon gjorde med Swan.. här gör hon den dock med Tommy Nilsson

fotobok

hmm..tänkte jag skulle göra en fotobok över internet.. vilken är bäst? Är det nån av er läsare som gjort någon och kan ge mig tips?.. Det finns ju hur många som helst!.. min vision är att göra en bok för varje barn och varje år och har precis börjat leta bilder jag vill ha med i "Gustavs första år". Men som sagt så blir jag alldelens rådvill över vilken jag ska välja..

bagarstugan

I måndags (den 29/6) tog jag med barnen och mormor till Bagarstugan uppe vid gruvan och det var helt underbart! Vilket perfekt cafe för dem som har barn (för alla andra med för den delen). Det var sjukt varm och solen gassade men på baksidan var det skugga och barnen kunde fritt springa omkring och leka bland alla leksaker som fanns där.. gissa om det var skönt att sitta där och ta sig en god fika! Kunde ha suttit där i timmar! Det kändes som om man satt i nåns trädgård. Var dit en gång förra året men då var det så mycket folk där att det inte fanns nåt bord ledigt men nu var det typ vi och tre andra där så det kunde inte bli bättre! Tänker absolut åka dit flera gånger i sommar!

Jag tror barnen gillade det lika mycket som jag!

regn

Efter regn kommer sol..efter sol kommer regn..eller hur var det nu?? Regn samtidigt som sol! Elsa älskar det iallafall!


Regnet stod som spön i backen och Elsa bara skulle ut och plaska! Kläderna gick att vrida ur efter plaskleken..


Gustav var dock lite förståndigare och stannade under tak!

30,5x2

Tänker bara sammanfatta festen så här...
It rocked and I Loved it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tack alla ni som var där och tack för alla fina presenter!!!!
Jag citerar maria (inte ordagrant dock för jag minns inte exakt) "skulle vilja ha den ogjord så vi kan göra om den igen!"
God mat (TACK Ruben och Kicki för all hjälp!) mycket dricka (kanske snudd på för mycket,men bara kanske) underbara vänner, mycket skånska blandat med dalmål, från tidig kväll till sen natt, singstar, Anna och Maria Quiz, bra musik, knasig dans..listan kan göras lång..så jag stannar vid detta!

Nu blir det lite bilder istället..=) (tack Sofia för att du skötte kameran)



Dessa snygga tröjor fick vi av Lina och Jerry!


Presenter...


Hungriga gäster och mästergrillaren Ruben


"Bjurstaxi"                 Quiztime                    Drickapåfyllning                                                                                                                                 

skicksnack....................partytrick...............och glada syskon


kökssnack!


RSS 2.0