Jag ogillar verkligen spyor!!

Då var det äntligen fredag igen..eller så är den dagen rättare sagt snart över! Och ska jag vara helt ärlig så har den inte varit sådär jättebra.. Mina barn mår inge vidare! Under förmiddagen så var jag, barnen och mormor in till den stora staden en vända och efter lite shoppande bestämde vi oss för att äta lunch där också! Nu såhär i efterhand så hade jag nog hellre ätit hemma då Gustav kräktes efttr att han ätit ett par tuggor och vi fick eld i baken och skyndade hem. Elsa fick jag dessutom bara i ett par skedar mat. Väl hemma tog vi en välbehövd vila alla tre då pappan i familjen har och är på kryssning med hans jobb. Han är saknad när han är borta!

Efter vila och mellis ville Gustav åka skridskor så jag packade in barnen och åkte ner till skridskoplan. Där hade vi skoj jag och Gustav på isen och Elsa i vagnen! Kom sedan raskt på att Sune borde få en promenad så vi packade oss in i bilen igen, åkte hem, packade ur vagn och barn igen hämtade Sune och gick en halvtimmes promenad med hund, vagn och Gustav i pulka! Ganska trött var jag när vi sen kom hem och det var dags för mat! När all mat var lagad och vi satt till bords och jag matat Elsa med en halv portion gröt s börjar hon kräkas. Och d inte bara en kaskad spya utan närmare 5-6 stycken! Suck! Varför händer sådant då man är själv hemma med barnen?! Det var bara att börja sanera både barn och golv! Nu är det bara att hålla tummarna att det inte blir mer av den varan ikväll och inatt!

Har nu också äntligen avslutat en hel hög med tradera auktioner har skarpat ihop över 500 spänn så nu är jag ett steg närmre den nya bärselen jag vill ha!! (se tidigare inlägg).

Nu ser jag fram emot en ny och förhoppningsvis bätter dag imorgon!!! =P

Jag fick biljetter!!


Jippi!! Jag fick biljetter till Bruce Springsteen den 5 juni! Två sittplatser som jag och Katrin tänker ta god hand om!! Jag fick också tag på två ståplatser till den 4 juni innan de jag fick tag på till den 5juni, men dem tänker jag sälja till någon som gärna vill ha dem! Jag slet hela förmiddagen med att få tag på biljetter så mina barn hade det nog inte så trevligt idag då jag inte hade riktigt med tid för dem, mer än det nödvändigaste.. Men nu har jag biljetterna iallafall! Det enda tokiga är att konserten är kvällen innan Elsas 1årsdag, så vi får nog tyvärr fira den på söndagen istället!

Igår var iallafall jag och Gustav, Sara och och Oliwer ute och lekte i snön och gjorde en snögubbe. Vi hade det jätteskoj och vi åkte pulka i den gigantiska snövallen som plogen fixat till nere på våran väg! Det är så otroligt mycket snö här nu! Skoj!

I lördags fick sig också "degen" en rejäl omgång och så även ikväll då vi äntligen också börjat träna måndagkvällar!! Nu gäller det bara att hålla i! Det svåra för mig är att avstå från sötsaker..jag gör mitt bästa, men det är skitsvårt!!

Snövallen vi åkte pulka i!


En stolt Gustav och snögubben!


Elsa hade kul hon med i sin hoppgunga!!
(och för er som har huvudet på skaft och lägger märke till den sneda tavlan i bakgrunden så hade min käre son precis sparkat fotboll inne och lyckats träffa just den...skruttunge!!)

Skitunge!!!

Låg på förmiddagen i köksoffan och läste lite varpå en myssugen Gustav kryper i upp på mig! Ligger där på magen ett tag och myser lite ,klappar och klämmer mig på magen lite och plötsligt hör jag hur han med tyst röst säger jag degar lite.. Jag vaknar till och frågar lite skrattande vad han sa, hoppades förstås att jag precis hört fel, men icke, jag hade hört rätt! Han tyckte resolut att min mage kändes som en deg...Hmm av barn och fyllisar får man höra sanningen sägs det så nu är det slut på godisätandet för min del! Jag har uppenbart en mage som kan liknas med en deg! Inte jätte kul!! Har väl iochförsig haft det på känn ett tag, men har liksom inte riktigt brytt mig..=P, men nu j-vlar ska det bli ändrig på det! IKVÄLL BLIR DET TRÄNING!


En överjäst deg..eller min mage?? Hmm svår fråga...

Skridskoåkning och tvättmaskinstrubbel!

Proppmätt!!! Det är just vad jag är just nu! Sitter i soffan med datorn i knät och känner mig väl till mods! Det är mer än vad jag kan säga att jag kände mig på fm. då jag trodde att vi lite senare under dagen skulle behöva bli ett par tusenlappar fattigare! Tvättmaskinen kastade nämligen in handuken och tänkte att den nog hade tvättat sin sista tvätt, men eftersom jag har en skapligt händig sambo (mer sällan än ofta bör tilläggas..=)) så var det dock ännu inte dags för den att ge upp! Jag suckade iallafall ut glad över att vi inte behövde köpa en nu tvättmaskin idag iallafall! Firade med en korv med bröd till mellis på ICA Maxi haha!

Idag har Gustav för första gången i sitt snart fyraåriga liv stått på ett par skridskor! Han tyckte det var jätteskoj ända tills han for med näsan först ner i isen.. då var det visst inte lika roligt längre! Oj Vad han grät!! Fick på alla tänkbara sätt försöka få honom på bra humör igen innan vi åkte hem så att han inte avslutade åkandet med en negatv bild! Jag tror jag lyckades för han ville ner och åka imorgon igen! Igår åkte prinsen skidor hemma hos Sara och älskade även det!! Jag tror minsann vi fått en liten vintersportsälskare! Vi får se om han gillar slalomåkning också i sälen då vi ska dit i mars!! Längtar!!


En framtida brynässpelare kanske!!...


...och här den nya Gunde..haha!


Sparkåkning med kompisen Jossan var också en höjdare!!

Ny bärsele!

I kväll har jag slitit hårt..=) Har varit själv hemma med barnen då sambon varit på trav i gävle. Tyvärr kom dock inte hem med nån storvinst..=/ Efter en trevlig eftermiddag hemma hos Sara, Jonatan och Josefin blev det full fart här hemma. Efter att tillslut fått båda barnen i säng fick jag springa som en tätting mellan soffan och Elsa då hon hon fortfarande envisas med att vakna upp var tionde minut..suck! Jag hade inte direkt den tiden ikväll då jag tänkte att jag skulle lägga in lite tradera annonser på sånt jag/vi inte längre behöver! Så jag kan inkassera lite pengar!  Jag lyckades dock med både och... duktiga jag! Håll nu tummara för att jag drar in mycket pengar så jag kan köpa en beco butterfly bärsele till Elsa! Hon siter som gjutet i en sån och min rygg jublar!!! Man kan bära på mage och rygg med den och den är mer ergonomiskt utformad för de små!

Check it out!!


     


VILL HA!!

Bruce Springsteen!!!

Bruce Springsteen kommer till Stockholms stadion den 4 och 5 juni och jag vill dit!!!! Har länge velat att se honom uppträda men har inte fått tag på biljetter tidigare. Men  nu läste jag på aftonbladet att han kommer till Sverige igen! Och den här gången ska jag dit!!!( hoppas jag..) Jonas är inte lika sugen, tycker inte riktigt vi har råd, men det skiter jag i! Är det någon som vill va med? Let me know!  Biljetterna släpps den 26 januari!

 

This time... I'll be there!!


Måndags tristess..och semmelpremiär!

Nu har jag den första semlan slunkit ner i min strupe! Det var ganska gott faktiskt trots att jag inte är nån större fantast av semlor. Kunde dock inte låta bli då min käre sambo gladeligen smockade i sig en.. det bör kanske tilläggas eller skyllas på det stora sug efter sötsaker som på något märkligt sätt alltid lyckas infinna sig kvällstid...hmm!

Idag har det väl inte direkt varit en sån väldigt händelserik dag...Det har helt enkelt varit en typisk måndag för mig och barnen. Imorgon blir det dock lite trevligare för Gustav då han får gå till förskolan! Han älskar verkligen att vara där. Han är så otroligt social av sig! Jag kommer spendera tisdagen med min vapendragare Sofia, vi ska in till stan en vända och göra slut på lite pengar..=)

Jag och J har ikväll tittat runt lite på nätet över nya hus. Vi är lite sugna på att bygga nytt, men det är som sagt lite osäkra tider nu. J är inte helt hundra på sitt jobb och då är det ju inte direkt läge att ta lån om man inte vet om man har jobb och fast inkomst om ett par månader. Vi får allt avvakta ett tag till..suck! Jag vill så himla gärna ha ett nytt hus!!!!

Just nu är Elsa inne i en riktigt dryg period och vill inte riktigt somna in på kvällarna! Kanske är det fler tänder på väg eller så är det nåt helt annat...Drygt är det iallafall då man är van att hon sover från kl 19. Hoppas det går över fort!!

Himmelska träning!

Har varit och tränat idag och mår verkligen finfint nu!! Har längtat efter lite egen tid ett par dagar nu och fick således det denna efterrmiddag då Gustav åkt till morfar. Då passade jag på att träna lite fotboll! Tänk vad lite träning kan göra kan göra underverk för både kropp och själ! Åkte därifrån med ett humör som var på topp trots att jag var helt slut!

Har funderat lite dock på varför man säger att man skaffat barnvakt då pappan till sitt barn är hemma med barnet. Det är ofta jag hör detta uttryck och ofta jag använder det själv då jag säger att J är hemma med barnen... Sa det senast idag på träningen då J var hemma med Elsa. Jag tror inte att pappor säger till de som de pratar med att mamman är hemma och är barnvakt..Hmm tål att tänkas på!

Idag har vi också varit på bildvisning på våra barn hos Fotograf Petra. Vi var ju där strax innan jul och fotade och skulle egentligen varit där för visning den 6 jan., men då var vi ju sjuka. Vi beställde en förstoring och sex andra små kort samt en förstoring som mormor skulle ha på Elsa. Den får hon dock betala själv, för det är inte direkt billiga foton. Jag är dock lite missnöjd med bilderna, tycker faktiskt inte de höll så bra klass som jag hade hoppats på. De var få kort som jag var nöjd med faktiskt. De var dåligt komponerade och man tycker en professionell fotograf borde kunna se och säga till om det är saker som bör rättas till med kläder osv. samt att då man har en digital kamera så borde man väl kunna få till mer kort där barnen tittar framåt samtidigt etc. Nåja..några kort blev iallafall bra och det var de vi såklart valde att framkalla. Ser fram emot att få pryda väggen med kort på mina fina älsklingar!


Är pysselsugen!

Idag har jag och Sofia beställt massa smyckestillbehör så nu läntar jag tills de kommer så att vi kan sätta igång att göra lite fina smycken! Har hittat massa fint som är stans- och bankbart på Frökenenvis och Barapyssel. Vi har ju inte direkt kommit igång med våra pysselonsdagar än efter helgerna men nu snart ska vi bli lite kreativa igen! Det är verkligen superskoj!! Hade kunnat handla hur mycket som helst, men jag får nog vara lite sparsam med hushållkassan...=) Tror inte J skulle uppskatta en massa fina smycken i utbyte mot något annat mer användbart även för honom... Men vill han ha en tjusig sambo så får han väl offra lite..eller?..Haha!

Vilken härlig dag!

Har varit på strålande humör idag! Vaknade upp bredvid en leende Elsa och ett rop från Gustav.. Mamma jag har kissat i blöjan! Ropar tillbaka att det är ok (tänker dock suck!! Varför inte gå på toa om du känner att du är kissnödig..) och säger att jag kommer strax varpå han kommer tassandes in till mig istället och kryper ner under täcket! Mycket mysigt men inser snart att klockan är ganska mycket och vi måste upp eftersom han ska till förskolan. Hela morgon flöt på smärtfritt och han var sprudlande glad då han klev innan för dörrarna. Han ser där till att alla får sig en stor kram och säger hej till en av fröknarna säkert tio gånger för att verkligen göra klart för både henne och sig att han verkligen är där för att stanna!

Åkte sen hem och tog en skön kaffestund medans Elsa knoppade in igen! Sen fick jag ett ryck och började fixa härhemma och kom således på de där jobbnyckarna chefen ringde om igår.. Lite lustigt är det allt för så sent som för ca 3-4 dagar sa jag till J att jag undrar var jag gjort av mina jobb nycklar och började då leta lite smått. Dock hittade jag dem inte och tänkte att jag har tid att leta på dem sen, det är ju trots allt ganska lång tid jag har kvar hemma. Men som av en händelse ringde då chefen igår och frågade om jag hade mina nycklar hemma eller om jag lämnat tillbaka dem. Kunde inte annat än svara honom med ett jag vet inte.. Det känns ändå som ett litet omen jag fick dagarna innan då jag kom att börja tänka på nycklarna.. Jag hittade iallafall på dem i bilen imorse så jag tog mig en vända in till jobbet och lämnade dem så att jag inte ska förlägga dem igen innan det är dags för jobb igen. Men visst är det ganska konstigt ändå att man kan få föraningar om vad som komma skall....jag tycker iallafall det!

Det är ganska skönt att åka till jobbet ibland för jag blir då raskt påminnd om att jag har det ganska skönt hemma och att jag inte alls längtar tillbaka dit (som jag ibland kan känna då tristessen hemma blir för stor ). Hoppas så på att det finns nån annan tjänst ledig till hösten som jag kan söka!

Efter att ha hämtat en glad Gustav åkte vi raka vägen hem till Sofia och tog oss en fika! Gustav gillar verkligen att vara där, men han börjar nog bli lite för hemma där för han börjar strunta helt i vad man säger åt honom och han hittar på bus. Idag sa dock Sofia ifrån och det hade han nog inte räknat med så han började gråta, både av rädsla och skam tror jag för när vi senare kom hem ville han absolut inte berätta för sin pappa om detta utan såg mest skamsen ut. Men jag tycker det är bra att andra också säger ifrån för han är inne i en riktig trots period och tror att han äger hela världen den lille filuren! Jag åandrasidan hade inte riktigt tid att ta hand om mina barn där då jag istället gjorde ett IQ-test på mensa.se.. Fick väl inte direkt bli medlem om man säger så men jag är nöjd ändå..fick 122 i resultat och för att bli medlem skulle man ha minst 131.. Onödigt vetande kan tyckas men ett trevligt tidsfördiv var det iallafall! Haha!



Vadå skulle jag hitta på bus... du måste skämta!

Älskade vardag!

Nu pustar jag ut och konstaterar att det här med vardag är ändå rätt så skönt! Allt följer samma gamla lunk med rutiner, tider att passa osv.. Man kommer upp på morgonen, Gör i ordningen barnen, skjutsar Gustav till förskolan (som för övrigt är på väg att spricka av glädje då han inser att han äntligen ska få leka massor med sina vänner!), Åker hem pysslar och plockar, äter lunch, myser med Elsa, vilar upp mig, hämtar Gustav och har en härlig eftermiddig tillsammans med honom med idel glada miner! Kan det bli bättre!!! Att jag sen stannar uppe lite försent på kvällen så att jag är lite för trött på morgonen hör inte hit! Det är sånt man får ta bara! Ahh! , nu mår jag bra igen!

Och kan ni tänka..jag överlevde den hemska ensam natten!! Jag höll mig vaken fram till ca. 4.30 sen kapitulerade mina ögon och jag måste ha somnat. Jag spenderade stor del av kvällen framför datorn och letade efter KBT-terapeuter som kan bota min rädsla.. Borde ta tag i denna "fobi/ ångest" då den faktiskt vållar problem för oss! Känns bara så tungt på nåt sätt. Jag kan bara inte förstå varför jag tror att så fort jag blir ensam nattetid så kommer något att göra inbrott hos oss och göra mig och resten av familjen illa då inbrottstjuven upptäcker oss! Hjälp! För er som inte har dessa sjuka tankar så kan jag bara säga att det är skitjobbigt! Och jag kan tänka mig att det är minst lika jobbigt för J som faktiskt måste stanna hemma med mig jämt och ständigt!

All alone...

Det är fredagkväll och till mitt förtret så sitter jag ensam... Det hör inte till vanligheterna! Vanligtvis så brukar jag just i denna stund insupa en god middag, men inte ikväll inte, för min andra hälft tog med sig sonen och åkte till stugan istället..=( Kul för dem men tråkigt för mig! Jag är så sjukt mörkrädd då jag är ensam!! Det absolut värsta jag vet är att sova ensam och inbillar mig att en massa hemskheter kommer att hända och jag vet inte hur jag ska göra för att ändra på det heller!

Iallafall så går kameran varm nu! Jag har inte riktigt lärt mig alla finesser än men det kommer! Det är skit skoj! Stackars mina barn, de har säkert en blixt i synfältet hela tiden!..Då Elsa lärt sig gå kommer hon säkert lägga benen på ryggen och springa så fort hon får se kameran!! Men än så länge är det jag som har övertaget!! haha! Gustav kontrar med att göra fula grimaser hela tiden...den busen! Inte direkt sånna kort man vill ha! Inte bara sånna iallafall..

Nä nu tänker jag ta och mysa upp mig i soffan lite och tycka synd om mig själv en stund.. Önskar att mina älsklingar var hemma NU!!!

Nu är den min!!!!

Just precis! Nu har jag införskaffat dyrgripen! Eller rättare sagt så skickade jag iväg en väldigt shopping sugen J. för inköpet  av en Canon EOS 450d. Den passar som handen i handsken på mig! Tar nog nån dag innan jag riktigt satt mig in i den men sen så lever ni farligt..om ni inte gillar att posera förstås! Jag med min otränade kropp lär väl på nåt sätt också säkerligen lyckas få träningsvärk i avtryckarfingret ...men det är det värt! Är väl nästan helt säker på att ni kommer få ta del av mina alster så småningom här på bloggen! 

Watch out!!! // the next paparazzi...

30 år ung...

...och vacker (om ni frågar Gustav) har jag också hunnit blivit! Detta inträffade på självaste nyårsaftonen och det känns rätt ok faktiskt. Jag la in ett inlägg på facebook om att det snart var nära och fick ett svar från min fina svägerska om att det är långt kvar till 100 och i de banorna har jag faktiskt inte tänkt. Men nu gör jag det och allt känns genast mycket lättare.. Ärligt så har jag inte brytt mig så väldigt mycket tidigare heller då jag faktiskt inte känner mig så gammal, men samtidigt så när man var ett par år yngre så tyckte man ju att folk som var 30 var ju riktigt gamla och man kunde ju inte förstå hur de kunde göra saker som man själv gjorde då.. men nu förstår jag!!

Hursomhelst så var födelsedagen en lyckad dag! Jag fick den present jag önskade mig plus lite mer! Det jag önskade mig var en cykel eller en systemkamera och efter att ha fått alla pengar insåg jag att jag skulle ha råd med en kamera så det blev det!! Jag har visserligen inte inhandlat den än eftersom jag har varit sjuk men nu snart ska det bli av. En Canon EOS 450d blir det!

Jag fick också som sagt några fler fina presenter; Ett jättefint halsband från pearls for girls, två Tomas Sabo berlocker, en chokladask transporterad ändå från USA (snart uppäten), en ljustake från nittsjö, många fina blommor samt en resa ner till Malmö. Den resan ser jag verkligen fram emot och kommer ske nån gång i April!! Tack alla för de fina presenterna!!



Ahh..Snart i mina ägor..

Julen

Julen blev riktigt bra! På förmiddagen åkte vi hem till min farmor och farfar och firade, precis som vi gjort ändå sedan jag var liten. G fick många fina paket som han var riktigt nöjd med, bl.a. en robothund och en snöskovel. Efter det hämtade vi upp mormor och åkte hem och åt jullunch tilllsammans med svärföräldarna och J.s mormor. Tyvärr skulle min mamma iväg och jobba men hon hann vara med en liten stund iallafall! Efter Kalle Anka dök den efterlängtade tomten upp! G var lite reserverad först och var inte supersugen på att krama honom men när paketen sedan plockades upp var Tomten väldigt omtyckt! Många fina paket fick vi alla som vi var mycket nöjda med! Efter allt paketutdelade blev det dags för den goda julmaten. Och åter en gång åt jag tills jag höll på att spricka! När gästerna sedan åkt hem och barnen var nattade sjönk jag och min fina J. ner i soffan med en suck och nöjt belåtna över denna lyckade dag!


Nytt år med urusel start....

Ja ett nytt år har det hunnit bli sen sist och jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen.. Jag och familjen har varit däckade sen nyår med en gruvlig förkylning..eller vad man nu kan kalla det.. Var till VC idag och kolla om det var infuensan med det var det troligtvis inte. J har haft 40 gradig feber sen nyårsdagen och ni kan ju bara gissa hur sjuk han varit.. den stackaren! =) Skämt åsido så har det faktiskt varit riktigt synd om honom det har det förresten varit om oss alla. Jag har som tur är inte haft så hög feber med jag fick på köpet med en klåda som inte är av denna värld! Jag måste sitta på mina händer för att inte klia sönder mig, därav besöket på VC idag men det enda de sa är att en del har oturen att få utslag med grym klåda då de drar på sig ett visst förkylningsvirus och tro det eller men den oturen har jag!!

Nog med gnäll..det börjar nu kännas lite bättre med oss alla (barnen inkluderade som också haft feber och en ohygglig hosta som jag visst glömde nämna ovan).

Nyåret firades med goda vänner och god mat! Några blev fullare än andra och en och annan sanningen yppades i "jag har aldrig"..vissa sanningar fick dock dementeras dan därpå.. Ett par omgångar med Wii hann vi också med och viktigt att tillägga är att Sara hade träningsvärk dan därpå, hon som skrattat gott åt mig då jag hade det första gången jag spelade Wii sports. Haha!! I vilket fall som helst var det iallafall trevligt, synd var dock att Sofia med familj inte kunde komma då hennes lilla prinsessa var sjuk..

God fortsättning får man väl iallafall säga till er som läser!!

RSS 2.0