4-års kontroller..

Denna vecka har varit riktigt busy för 4-åringen! Födelsedag, 4-årskontroll på bvc samt det årliga tandläkarbesöket! Prinsen mäter numera 97 cm, väger 15,2 och har utmärkt syn och fina tänder! Bvc sköterskan var dessutom mycket imponerad av honom. Hon öste komplimanger över honom och hans färdigheter..och här sitter det nu en mycket stolt mamma och skriver! Måste vara efter mig han har det!..=)



....

Vissa dagar känner man seg bara riktigt seg..har inte lust till nåt! Speciellt då vädret också visar sig från sin sämsta sida! regn, regn och åter regn!  Jag vill ju ut i trädgården och pyssla och fixa lite! Borde också ta mig till träningen..men det har liksom kommit av sig..känner inget sug direkt..tränade inte på hela förra veckan och inte idag heller.. Nä jag får nog rycka upp mig till nästa vecka!

Idag blev jag så less så jag tog mig in till stan och gjorde slut på lite pengar istället! Alltid lika roligt! Stannade till på jobbet på vägen hem och snyltade lite mat till mig och Elsa! Hon satt där med tefatsstora ögon och tittade på alla barnen och åt en jätteportion med fisk och potatis..ibland undrar jag vart allt tar vägen i den späda lilla kroppen för hon är verkligen liten och späd men äter oftast numera mängder med mat..

Kvällen spenderade jag tillsammans med bästa Sofian! Vi åkte upp till Calimero i Sågmyra som hade vip-kväll med bra priser på nyinkommen provkollektion! Fyndade åtta plagg för totalt strax över 300kr. Jag är mer än nöjd! Stannade till hos Sara på korsvägen på vägen hem som bjöd på fika! Tack, det var trevligt! Skönt att vara hemmifrån lite och snacka skit utan att behöva tänka på små barnöron som viftar och snappar upp allt som sägs!

♥ Prinsen fyller 4år ♥

Då var dagen äntligen här som han väntat på i snart ett halvår..ända sedan julafton var över..=)
★Grattis min älskade prins!!! ★

Tänk vad tiden går fort och att det redan gått fyra hela år sedan den dag du föddes!! Och som jag slet för att du skulle få se dagens ljus! En 26 timmar lång förlossning är inte att leka med..men nu så här i efterterhand var det väl värt det! =) Jag älskar dig!!!♥


1 dag gammal..


4 år gammal!
♥♥♥


trapped!

Idag hade vi personal "fest" på jobbet och jag ville ju såklart också vara med! Lite femkamp och gratis mat på Trotzgatan 3 tackar man ju inte nej till! Efter femkampen ute på gräsmattan vid jobbet så skulle vi göra oss klara för att promenera ner till stan! Jag stod sist i kön till toan och bäst jag sitter där inne i godan ro hör jag hur de smäller igen alla dörrar.. tänker inte mer på det förrens jag kliver ut från toan och larmet går igång!!!  Shit jag är inlåst! Snacka om lätt panik! Ingen nyckel och dörrarna går verkligen i lås då larmet går så jag kunde inte ta mig ut!!! Springer där fram och tillbaka i korridorerna som en yr höna och försöker tänka samtidigt som det tjuter i öronen på mig. Kom dock tillslut på att jag kunde ta balkongvägen ut från våran avdelning! Väl ute kan jag säga att det fortsätter tjuta i öronen samtidigt som de övriga skrattar gott! Nu vet jag iallafall hur larmet låter! =)

Väl nere på stan och vi ätit vår mat och det var dags för avdukning så dyker servitören på huvudet ner i golvet med ett gäng tallrikar precis bakom mig.. jag kan säga att alla skrattar gott en gång till och frågar när det är dags för mig att börja jobba igen så det vet när de ska hålla lite extra koll på mig!..hm.. känns tryggt! Kanske är det ett omen på att jag bör vara ledig ett par månader till! =)

Barnkalas!

På onsdag fyller ju prinsen 4 år så i lördags hade Gustav sitt första barnkalas! Och jag tror han var riktigt nöjd med den dagen! Tänk att ha så många kompisar här på en och samma gång! Han sken som en sol och var lyrisk över alla paket han fick! Jag fick också en liten försmak av att börja jobba igen och faktiskt så tyckte jag det var riktigt roligt!.. Tio barn var det här som skulle serveras fika och engageras i aktiviteter!

Det bjöds på egenhändigt komponerade nyckelpige- och spindel glasstårtor (dock hann jag inte med att ta kort på dessa innan de var slut..) saft och diverse kakor. Sen blev det sätta insekt i håv och fiskdamm! Gustav är inne i en riktigt "jag älskar att fånga inseketer /smådjur/kryp/maskar" period, så därför blev det ett sådant "tema" på kalaset. Jag tror faktiskt också att de barn som var här var nöjda med kalaset!

Lovas dop

Den 16 maj hölls det dop för sötaste Lova! I folkdräkt tog hon emot guds välsignelse! Sååå söt! Det var ett mycket fint dop! Prästen var en såndär riktig gammal inbiten präst som visste vad han höll på med.. Dessutom tyckte han att de barn som var där för att bevittna Lovas dop inte skulle behöva sitta still i kyrkbänken så lille Gustav med mamma (och kameran) i släptåg gick och satte sig framme vid altargolvet. Många kort blev det! =) Efteråt blev det fika i församlingshemmet! Tack för ett mycket trevligt dop! Vi önskar lilla Lova all lycka på färden genom livet! ♥





Love that family!

I'm in love...

..in a fairy tale!




Vinnare i Moskva 2009 med det nya poäng rekordet 387p . Norge fick poäng av alla länder och hade ledningen från början till slut. De vann med en marginal till tvåan på över 100 poäng. Grattis!.

Ja, jag vet att jag är sent ute med detta inlägg...men jag gillar verkligen denna! Alexander Ryback!..som han charmade hela Europa! Blott 23 år gammal! I'm in love...=)

Melwin har blivit 1 år!!

Tiden rusar verkligen förbi och mitt älskade gudbarn Melwin har blivit hela 1 år gammal! Prinsen och charmören! Du förgyller allas vår tillvaro med dina påhitt och spratt!
Älskar dig!  ♥



Snart kommer du också "hem" till dalarna igen och då ska du få en riktig bamsekram!!

Nya rummet!

Herregud!!! Dagarna bara försvinner ifrån mig och jag hinner verkligen inte med att sätta mig ned vid datorn och skriva! Har massor jag vill skriva om!

Äntligen har iallafall det nya rummet blivit klart och vi har flyttat in!! Så himla bra det blev! Är supernöjd! Både Elsa och jag sover som prinsessor i var sitt rum! Nu är det bara lite småplock kvar med barnens rum samt tapetsering av hallen kvar men det får nog vänta till slutet av månaden..för nu måste vi vila ett tag samt spara lite pengar!

Har som jag tidigare nämnt tagit lite före och efter bilder men har inte haft tid att lägga över dem i datorn..De nya bilderna gör dessutom verkligen inte rummet rättvisa..så ni är välkommna hit och kika istället om ni är nyfikna och passa då på att fika med mig som är min bästa fritidssyselsättning..=) (Bilder kommer nångång..det lovar jag..)

Yeayh!!

Äntligen färdig med den pisstråkiga tapetseringen! Har tagit lite tid då man gjort det själv.. men så bra det känns nu i eftetrhand då det är klart..och ja..lite stolt är jag nog också! =)

Höll nästan på att glömma bästa Berras födelsedag också! GRATTIS vännen!!


Hela familjen hälsar och grattar!!

Älskade vänner!

vVaknade upp med en djup sömnbrist imorse.. eller vaknade upp och vaknade upp..har i princip varit vaken hela natten då vår kära dotter tycke hon skulle spela sin kära mamma och pappa ett litet spratt! Sprattet hon hade hittat på var att vara så pigg man bara kan vara under nattens småtimmar! Jätteskoj!!

Lyckades dock ändå vakna till liv och dagen blev trots allt riktigt bra...men jag måste nog ändå tillägga att det är skönt att det nu ändå blivit kväll!

Förmiddag var lite seg men efter lunch blev det fart. Sen åkte Gustav på kalas vid två och blev hämtad kl fyra och runt halv fem dök mina fina vänner upp med sina barn! Sofia med Emil och Lova samt Sara med Oliwer! Hade väl gärna skippat besök idag men då jag inte riktigt lyckades avstyra deras planer på att komma på fika var det bara att vackert städa upp något sånär och sätta "maken" i arbete! Hans arbete bestod av baka en riktigt god sockerkaka samt steka pannkokor till hela barnaskaran!

Men oj så glad jag är över deras besök!! Det var stundtals i det närmaste kaosartat här hemma men jag är så otroligt tacksam över att ha så fina vänner! Fem barn och fyra vuxna trängdes runt matbordet ..stimmigt och stojigt, men vilken glädje det spred sig i hela huset! Var jag trött och sliten innan så fylldes hjärtat av en varm känsla och tröttheten var som bortblåst! Efter pannkaks ätning var det dags för fika och då ringde det på dörren och in kom Magnus och Josefin! Pannkokor ville de inte ha men väl fika! Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Det är så här jag vill att det ska vara ju!! Ett hem där vänner alltid känner sig välkommna och där de alltid kan känna sig som hemma! Även om det stundtals är så rörigt att man bara vill leta på sig en lite vrå där det är total tystnad så är så det mycket skratt och glädje att det bara inte går att låta bli att älska! Så till alla mina vänner..gamla som nya, Tack för att ni finns och tveka aldrig på att min dörr står öppen för er! Kaffe och ett lyssndade öra kan jag alltid garantera, resten är upp till er..;-)


promenad väder

Idag har jag varit effektiv! Har på fm "städat" i röran så gott det går! Tvättat all tvätt som lagrat sig på hög den senaste tiden då jag inte haft ork och lust med nånting! Men nu äntligen! Känns så skönt! Var t.o.m. ut och plockade lite fina blommor och satte på köksbordet! Men den största bedriften av dem alla....jag gick ner till förskolan imorse! Faktiskt jätte skönt! Har tänkt mig att göra det framöver då vädret är fint! Ärligt talat så började jag redan förra veckan..men då var det inte av egen vilja utan för att bilen var på reparation..=P

Snart dyker nog svärmor och bästa Åsan upp också! De hade tråkigt och bestämde sig för en tripp hit! Trevligt! Gustav kommer nog bli superglad när de ringer på dörren!

Ikväll är det match också! Ska bli riktigt skoj! Ska inviga mina nya skor så håll tummarna att jag inte får skavsår! Skorna är klarröda.. kommer se ut som en clown till vårt nya fina gröna matchställ! Nu ska jag mentalt fokusera och visualisera på att göra mål! Vi får se om det ger utdelning! Tjingeling!

Om jag ändå vore Gud..

Om jag bara kunde hjälpa, göra något för att du skulle bli om ens något gladare! Få dig att förstå att tiden faktiskt läker sår..även de som tagit djupt! Been there,done that (tyvärr)...saker och ting blir säkert inte desamma med en gång men tids nog.. Trust me! Jag vet att du fixar det här och reder det på bästa sätt!

Blir otroligt ledsen inombords då nån jag bryr mig om mår dåligt! Vill så gärna kunna hjälpa, kunna säga de rätta orden, få allt att bli bra igen, men jag är ingen gud (I wish though), jag kan bara finnas där som stöd, med ett lyssnande öra och en tröstande famn!

Glädje

Solen gör mig glad i både hjärta och själ! Jag är verkligen en människa som behöver solens strålar för att må som allra bäst!

Idag gick vi upp tidigt! Elsa var väldigt billig i natt!! Så tidigt i morse gav jag upp och gick upp.. Efter lite pyssel och frukostbestyr styrde jag, Gustav och mormor kosan mot Rättvik och den årliga vårmarknaden! Skulle väl egentligen inte ha något speciellt men jag brukar ändå åka upp dit varje gång!

Väl hemma några timmar så hade svärföräldrarna dykt upp och J. och hans pappa hade börjat lägga golvet i vårat nya rum! Bygget går sakta men säkert framåt! Hade ju förhoppningar om att det nästintill skulle vara färdigt då jag kom hem från Malmö men under vistelsen där så blev de vattenläckage i nåt rör de bytt i samband med elementbyte så allt blev tyvärr försenat! Men nu är det inte mycket kvar!... Ny ytterdörr har vi också satt i! Så nu börjar det verkligen likna nåt! Var in till stan igår och köpte ljusa fina tapeter! Ni kan inte ana hur mycket jag längtar till att allt är klart! Känns som om jag bor på en byggarbetsplats som dessutom råkat ut för ett bombnedslag. Det är grejer och möbler överrallt, trångt och skitigt! Men den som väntar på nåt gott....=)

I morgon ska jag iväg med fobollen på upptakt. Vi ska iväg till nån höghöjdsbana och klättra bland trädkronorna och ha lite skoj! Spännande! Ser verkligen fram emot det! Nu ska jag slappa i soffan en stund och vänta på att älsklingen ska komma upp från bastun och laga mig nån god middag! Ciao!
RSS 2.0