God Jul!!!!

Nu är det nära!.. Gustav har längtat och väntat och nu äntligen är den stora dagen snart här! Nu är det städat och fint här hemma, julskinkan klar och resten av maten som vi står för! Det enda som är kvar nu är inslagning av klappar men det får ske under uppersittarkvällen! Myskvällen om jag får säga vad jag tycker! Har precis avklarat en supergod skinkmacka med senap på och julmust i glaset!

God Jul på er alla!

Dan före dan före doppare dan!

Hör och häpna...Jag har varit och tränat!!!  Faktiskt gick det ganska bra, men vi får väl se i morgron hur det känns! Då har jag iallafall en ursäkt för att slippa dammsuga och torka golv som jag fortfarande inte gjort!

Idag har jag och Gustav myst och klätt granen på förmiddagen och på eftermiddagen tog vi oss en härlig sparktur ner till mormor och hämtade Sune. Det var super bra sparkföre och Gustav kiknade nästan av skratt då vi for nerför långbacken i svindlande fart!  Detta betyder i praktiken att städningen inte hanns med idag men nu kan jag inte skjuta upp det mer då det inte är så många dagar kvar innan  julafton!

Idag fick vi även fin besök av kusinen Lova med mamma! Det var trevligt! De tog ett mat stopp här innan de skulle vidare till Falun för att julluncha! Hon är en månad yngre än Elsa med väger nästan ett kilo mer.. En riktig liten goding är hon!!

Just nu sitter jag och hör på hur Elsa ligger i sängen och gråter... Vi har bestämt oss för att testa femminuters metoden på henne då hon envisas med att vakna upp under nätterna och vägrar somna om.. Det är tungt att höra sitt barn gråta utan att gå dit och trösta men jag vet att detta fungerar då vi gjorde detsamma med Gustav. Det gäller bara att vara konsekvent. Nu har hon hållit på i tio minuter och alldelens nu somnade hon!!! Nu är det bara att hålla tummarna för att det håller i sig och att hon fattar galoppen snabbt!

Igår var Gustavs kompis Oliver här, tillika Saras son, och de bakade pepparkakor! Dock tror jag det försvann en hel del deg ner i deras magar..men det är väl en del av tjusningen med att baka just pepparkakor.. Det är ju så himla gott att stoppa lite i munnen då och då! Fina kakor blev det dock också även fast jag lyckades bränna de två första plåtarna!

J:s älskling B är hemma i Dalarna nu så just nu är han där och tittar på fotboll så det är ganska lugnt och skönt här hemma (nu när Elsa äntligen är tyst..). Jag antar att jag kommer se lite mindre av honom så länge B är här uppe men det unnar jag honom då han så sällan umgås med någon! Jag lovar att jag kommer att ta igen det så småningom..;-)

Tiden räcker inte till...

Det är inte lätt att få tid till att skriva samtidigt som man är en övertrött tv-spelsnördig småbarnsmamma!!.. Det vet jag av erfarenhet! Vi råkade visst köpa guitarhero igår och som av en händelse spelade vi fram till vi stupade i säng igår.. Uppenbarligen tyckte vi att det var så roligt eller också var det den dåliga förloraren i mig som vägrade ge upp då inte låtarna satt som de skulle! Svårt att avgöra!

Anyway back to reality... Idag har vi satt igång den stora julstädningen som säkerligen kommer att pågå ett par dagar då vi har svårt för att göra allt på en gång pga av tristess! Jag vet att det bästa vore väl att göra det på en dag istället för att ha tråkigt i tre dagar men jag fixar det bara inte...alltid finns det något som är roligare att göra.. Enda gången jag föredrog städning framför något annat var under mina studier till lärare då jag upplevede samma känsla för att plugga som jag idag gör för att städa! Till saken hör kanske också att jag är en obotlig optimist som tror på att detta tråkiga nån dag kommer att bli roligt och skjuter upp det av den anledningen men samtidigt så lever jag med en sann pessimist så det är väl inte så troligt att vi tillsammans kommer att uppleva den dagen!

Appropå ingenting så fick iallafall min undebara lilla tomte sig en helt egen tomtemor i onsdag och jag kunde se hur det glimmade till hans ögon då jag kom hem med henne. Nu ser i och försig denna tomtemor mer ut som en liten häxa men det hör inte till saken! Man kan ju inte vara på topp jämt med sitt skapande!

På måndag kommer äntligen Maria med familj hem till Dalarna! Som vi har längtat! Hon bor alldelens för långt bort enligt mitt tycke! men hon tycks inte tycka detsamma! Jag har iallafall en jättefin trettioårs present väntades här på henne som jag hoppas hon blir glad över! M stannar ända tills efter nyår!

Nyår ska vi förresten tydligtvis spendera hemma hos oss Då både Maria och Sara (eller rättare sagt Marcus) bjudit in sig till oss så det är väl bara at säga välkommen till att fira nyår hemma hos oss då! Jonas gillade iallafall iden för då får han ju stå i köket och fixa lite!

Nej nu ska jag ta och spela lite tvspel igen! Til next time..xoxo

Pyssel!

Imorgon ska jag, mamma och Kicki till en tomteverkstad och göra en tomte!  Först blir det lite soppa sen pyssel! Jätte trevligt är det! Jag har varit där tidigare med mitt jobb. Vi hade julträff där istället för att gå ut och äta julbord och faktiskt så tyckte jag att det var mycket trevligare att träffas och göra tomtar än att äta sig proppmätt på julmat som man ändå äter för mycket av innan julen är över! Det är min chef på jobbet som har en egen verkstad tillsammans med sin fru! De är riktigt duktiga och har en ganska stor export av tomtar både inom sverige och utomlands. Tomtarna är gjorda "from scratch". Det enda färdiggjorda är huvud med näsa. Kläderna får man också sy själv. Här är min tomte jag gjorde förra gången:


   

En tomte börjar ta form...



Det slutliga resultat... och imorgon kväll ska han få en vän!

Luciafirande på förskolan

Igår var det luciafirande på Gustavs förskola och de var alla sååå söta! Gustav hade sin tomtedräkt på sig utanpå overallen så han såg ut som en stoppad korv, men en söt sådan!


Visst är dom söta!


Tyvärr så lyckades jag inte lägga in lägga in en filmsnutt därifrån..måste lära mig det först.. Men det var kanske tur att det inte gick för på den filmsnutten hörs en telefon ringa oavbrutet. Jag fattar inte att man som vuxen inte har vett att stänga av telefonen inann och om man mot förmodan glömt det då kan man väl för sjutton gubbar svara lite snabbt eller stänga av då den börjar ringa istället för att låta den ringa klart. Usch va sur jag blir !! Jag var uppretad då och jag känner att jag blir lika arg nu då jag sitter och skriver!

Var även och shoppade lite kläder till barnen igår. Det ska ju till fotografen imorgon! Jag är riktigt nöjd med vad jag hittade, men jag har svårt att hitta tjejkläder. Jag är mer van med att leta killkläder och är nog lite petig med vad jag vill ha så även om utbudet är större för tjejer så tycker jag det är svårt. Här får ni allafall se de nyinköpta kläderna:



Jag tror att de kommer bli jättefina kort på barnen imorgon!



En framtida tv-spels nörd??

Ja kanske är det så att jag blir en sådan om jag forsätter så som jag gjort ikväll.. Vi har köpt ett nintendo wii som en förtidig julklapp till oss själva och i kväll har jag spelat och spelat och spelat wii sports!! Det var faktiskt skoj och om sanningen ska fram lite drygt också. Jag blev så svettig att jag fick lov att ta av tröjan och dessutom fick jag sendrag i vänster baksida lår... Detta tyder nog dock på att jag är ganska så otränad tyvärr!.. Men om jag fortsätter så här i ett par dar så är man nog i form snart!! =) Ska önska mig en balanceboard i födelsedags present så att jag kan träna ännu mer!

Elsa mår mycket bättre nu iallafall och de nattliga diareerna är ett minne blott.. Skönt! Nu sover hon sött i sin säng så att jag kan ha lite egen tid! Har lagat massor med barnmat idag till henne också! Det gick riktigt bra faktiskt och det bästa av allt..hon tyckte om och åt med stor aptit! Gustav sover hos mormor inatt! Han deklarerade förresten härom dagen att när han blev stor skulle han minsann bli en tjej! Jag frågade såklart varför men det hade han inget bra svar på..därför var det svar jag fick!.. Med tanke på hans förkärlek till färgen rosa, parfym, nagelack, halsband och armband så skulle det inte förvåna mig om det blir så men jag tänker iallafall hoppas på  att det inte blir så! =)

vaccination..

är aldrig roligt...Min lilla prinsessa har fått två sprutor idag och hon blev tokledsen. Det gjorde ont i mig när hon grät såå otroligt. Inte ens tog de sprutorna samtidigt utan istället lät de utsätta henne för detta obehagliga stick två gånger!
Vi har alltså varit på sex månaders kontroll idag hos läkaren. Hon hade dock inte gått upp så mycket i vikt,bara 200 g. så vi ska dit om en månad igen för att se om hon ökat mer. Hoppas bara inte hon har gluten eller nåt med tanke på att jag var övekänslig mot det då jag var barn! Hade hon inte ökat i vikt då så blir vi remiterade till barnmottagningen för utrednig av vad det kan bero på.. Hon har ju också haft diaree i två veckors tid nu men det tror jag beror på den förkylning hon också har och har haft. Stackars liten!


...här är hon iallafall glad!

Namnsdags överraskning!

Jag har en mycket snäll sambo ändå..trots hans hemligheter för mig! Igår kom han hem med en namnsdagspresent, nämlingen denna till mitt thomas sabo armband:



Gissa om jag blev både glad och överraskad. Det är ju inte direkt varje dag han ger mig presenter eller överraskningar! Det är högst sällan! Jag önskar dock att det skedde oftare men man blir ju desto gladare då det faktiskt sker om det är mer sällan! Jag älskar dig J.!

Nappfri!!

Gustav har äntligen slutat med napp! Och det har gått superbra! Jag är sååå stolt över honom! Han har varit utan napp nu i 5 nätter och han grät bara lite första kvällen och nästan inget andra kvällen och sen var det bra! Tilläggas bör att han tredje natten sov hemma hos våra vänner som vi var på middag hos och vi trodde då att han aldrig skulle kunna somna men det var inga problem! Klart att han frågat efter nappen men när vi förklarat att den är hos tomten tillsammans med hans önskelista så har det varit ok! Nu vill det dock till att han får lite saker från den önskelistan också och överst på listan står en robot så det måste vi nog se till att någon köper!


Min stora pojk!

Snåla är inget för mig!

Aahhh! Förmiddagar är bra sköna då Gustav är på förskolan och Elsa sover! Lite egen tid kan jag inte påstå att jag har för mycket av! Lite sur är jag dock (fast också glad).. J. rinde hem från jobbet precis och som av händelse berättar han att han visst hade ett ex antal tusen på sitt spelkonto. Och här har jag gått på knäna ett längre tag för att få det att gå ihop..Vilken gris han är! Hans svar på tal var att det är aldrig fel att snåla.. yeah right! Jaja då kan man kanske förvänta sig en fin julklapp i år iallafall då!! More gifts for me!!! Wiiii som M hade utryckt det!

Sälen!!

Två inlägg på en och samma kväll..lika bra att ta ikapp för missad tid.. Jag höll ju på att glömma... Jag är såå himla glad! Vi
(eller M.s mamma rättare sagt) fick stugan i sälen v. 12 som hon ansökt om! Detta betyder i praktiken att vi: Jag, M. , våra barn och våra mammor (barnvakter, om man så vill..) åker dit på en härlig mini skidsemester! JIPPI!! Längtar!!! Och då M. ska vi le, le mot ljuset!!....:-)


Håll tummarna för att vi slipper detta...

Ett UFO?!

Ojoj! Det här med att blogga är visst mer krävande än jag trodde.. Att skriva lite varje dag borde väl vara en piece of cake tänkte jag i mitt stilla sinne, men mer fel än så kunde jag visst inte ha. Min tid vill liksom inte riktigt räcka till hur mycket jag än vill och försöker. Förresten är det inte bara tiden det hänger på..i mitt fall är det nog mer tröttheten som är den största boven! Jag fattar inte att den inte kan förstå att den inte är välkommen hos mig!

Min minsta älskling har dragit på sig en ordentlig förkylning som förmodligen dragit fram i hennes tarmar vilket resulterat i en veckas lång diarre.Det känns som det iallafall... När man precis gjort ren den lilla pytterumpan och börjat satt på en ny blöja tar den lilla damen i och trycker ut ett till lass..och så är man tillbaks vid ruta ett igen.. fyra gånger på rad gjorde hon det häromdagen.. Inte såå skoj! Stackars liten! Grönt är det dessutom av allt snor hon drar i sig! Uack! Inte nog med allt bajsande dagtid hon har dessutom börjat gjort det på natten också då man med glädjeskutt hoppar in till toaletten och byter blöja..eller inte! Suck! Jaja Förhoppningsvis blir hon väl frisk en vacker dag! Just nu är det det dock väldigt dåligt väder..ett långt ihållande lågtryck i bästa metrolog anda!

Och som om det inte vore nog med hennes bajsande i en veckas tid så kommer den största älsklingen hem från jobbet igår dragandes på en mysig magsjuka! Men den får han dock ta rätt på själv!..:-) Jag tog iallafall då med mig barnen och åkte hem till mormor och sov där! Två magsjuka barn är inget jag gärna också pysslar med i min annars så sysslolösa vardag!

Har varit hemma hos S. idag. Ville dela med mig lite av de trevligheter jag har här hemma. Jag vill ju inte uppfattas som en snåljåp..;-) Och där rätt som det var när jag tittade ut genom hennes köksfönster får jag då syn på ett UFO! I hennes granne Saras vardagsrum har det till synes belägrat sig ett sådant..eller? Sara själv hävdar att det är en lampa inköpt på hennes senast tripp till IKEA..jag är dock inte lika säker! Jag fick dock gärna komma dit för en inspektion. Kanske jag gör det imorgon men inte utan mina solglasögon då det på något sätt såg ut att stråla väldigt starkt från detta gigantiska oidentifierbara föremål.. Kanske tar jag med mig S. att hålla i handen! Hos den där Sara vet man inte riktig vad som händer.. Alltid är det något nytt spännande som sker och tur är väl det för vad skulle jag och S. annars prata om på dagarna.. hihi! Och du Sara kom nu inte och kritisera mitt skrivande..gör nåt bättre själv vettja!..Nej just det ja du har ju så fullt upp på ditt icke så krävande jobb hela dagarna så det går ju inte..:-)

xoxo... (me and gossipgirl)
RSS 2.0