Sötnöten hade till och med knäppt skyddsut...

img_9388 (MMS)

Sötnöten hade till och med knäppt skyddsutrustningen!

Haha! En slagen hjälte! Vi tog oss en tur ...

img_5500 (MMS)

Haha! En slagen hjälte! Vi tog oss en tur till stugan idag efter förskolan. Med hem från förskolan blev hjälmen. G. deklarerade ganska snabbt att säkrast är att ha hjälmen på utifall vi skulle krocka.. Vet inte om han tycker att jag kör så illa?? Dock måste det ha gjort honom tillräckligt avslappnad för att tillåta sig själv en liten tupplur!

Så här fin var E. när jag hämtade henne på...

img_0332 (MMS)

Så här fin var E. när jag hämtade henne på förskolan idag. Stackars skruttan hade gjort sig illa på en grävskopa.. :(

På cykeltur i det underbara vädret! Kan in...

img_6417 (MMS)

På cykeltur i det underbara vädret! Kan inte sätta ord på hur skönt vi haft det under påskledigheten! Humör och väder har varit på topp! Bloggen har också haft påskledigt, men en uppdatering kommer inom kort.. Om inte för er skull så för min för att nästa år kunna gå tillbaka och minnas denna härliga påsk!

Prinsen har varit på besök hos frisören fö...

img_2698 (MMS)

Prinsen har varit på besök hos frisören för första gången i sitt snart sex år långa liv! En mycket stolt kille med dödskallar på sidorna! Är väl bara att inse att mina glansdagar som frisör är över..:)

Har tappad all energi och glädje och allt ...

Har tappat all energi och glädje och allt på grund av höstens jobb.. Och det som precis bara har blivit vår och jag borde vara sprudlande glad, fylld av energi och glädje inför sommaren. Men tänk vad snabbt man kan tappa allt pga att det inte blir riktigt som man tänkt sig. Jag är bara så rädd att den arbetssituation jag befann mig för ett år sedan ska upprepa sig och det var rent ut sagt förjävligt. Visst nu kanske jag målar fan på väggen i onödan men jag tror jag måste få göra det ett tag tills allt sjunkit in... Jag är bara så rädd. Vill inte att min energi går åt till saker jag ändå inte nu kan förändra. Energin behövs till barnen och J. som får ta många oförtjänta "smällar" bara för att jag är i obalans. Förlåt.

Första för i år!! Jag bara njuter, detta ä...

img_5249 (MMS)

Första för i år!! Jag bara njuter, detta är livet! Har haft en superskön dag och morgondagen blir säker lika skön! Imorgon är det match också! :D idag fick vi också oväntat besök.. En liten fågel flög skräckslaget omkring från rum till rum innan jag lyckades fösa ut den genom ett fönster . Har dock nu upptäckt lite fågelbajs här och där  så nu behövs det storstädas..inte lika trevligt!

Fredag = äntligen helg! Har precis slagit ...

Fredag = äntligen helg! Har precis slagit ner rumpen i fåtöljen efter en låång dag! Fast även om dagen känts lång så har den varit riktigt trevlig! Öppnade på jobbet ( vilket gör sitt till att ögonlocken börjar kännas tunga redan), slutade 11.30, hem lite pyssel på gården, lunch och slappa innan avfärd mot Insjön. Nya skor till G. skulle inhandlas men hittade inga. Usch vilket dåligt utbud de hade! Styrde istället bilen mot lillebror i Leksand och efter lite mysig fika där, ute i solen, så blev det ett besök på Kupolen och minsann så hittades ett par skor där! Mission complete! Men då var klockan så mycket att ett besök på McDonalds blev nödvändigt! Men nu äntligen är vi hemma och nu väntar bara en tvätt innan jag välförtjänt kan krypa ner i sängen! J. då? Jo han tyckte minsann efter min Spanien resa att han med all rätt kunde åka till stugan för lite egentid.. Så efter lunch tog han sitt pick och pack och drog! Hoppas han kommer hem imorgon. Nån längre tid i lugn och ro tycker jag inte han behöver!!;-D

Middag ute i "kvällssolen". Äntligen går d...

img_2017 (MMS)

Middag ute i "kvällssolen". Äntligen går det mot rätt tider! Underbara vår!

tänk att det alltid ska vara nåt

Fick i måndags reda på att vissa förändringar ska ske på jobbet i höst och jag kan inte påstå att jag är nöjd över dessa! Kunde inte bli sämre faktiskt tror jag! Jag har underbara kollegor i dagsläget men hösten ser inte lika ljus ut..dock bara att gilla läget..hoppas på att allt blir bra och att något nytt intressant jobb dyker upp..;-)

Gick till jobbet med tunga steg i morse..energin som jag samlade på mig i Spanien bara rann ur mig då jag fick veta nyheten..:( Hoppas morgondagen blir bättre! Måste tänkta positivt!



Dock infann sig en konstig känlsa i kroppen idag..jag blev sugen på att ut och springa lite..!?! Hallå..jag ogillar ju skarpt att löpträna..vad är det som händer? Kan det vara träningslägret som satt sina spår? Jag har inte tränat på ett par dagar nu och börjar känna hur det kryper i kroppen..träningsabstinens? Tur att vi har fotbollsträning imorgon då..så jag kan se till att blåsorna på tårna får vara kvar ;-D

landat i verkligheten

Är tillbaka på svensk mark sedan igår. Har haft en helt underbar resa tillsammans med ett undebart gäng fotbollsbrudar! Kommer sopa banan med motståndarna i år!;-) Det har varit väldigt varmt och svettigt, intensivt, tungt och förbannat roligt!! Har STORA blåsor på fyra av mina tio tår och är ordentligt överansträngd i muskelfästet bakom knät men det var det väl värt! Har inte haft så mycket tid till att bara slappa, men bara miljöombytet och möjligheten att bara fokusera på mig själv i ett par dagar har varit riktigt skönt. Välbehövligt! Känner mig inre alls som en dålig mamma som lämnar mina barn i nästan en vecka utan ser det snarare som en investering för dem för hem kommer en utvilad, pigg och glad mamma med massor av tid och längtan till sina barn! En glad och nöjd mamma genererar glada och nöjda barn så är det bara!

Dock kom verkligheten ikapp väldigt snabbt då jag och J. idag har varit med G. åp det planerade operationen. Allt har gått bra och nu kan allt bara bli bättre! Självklart har han jätte ont nu när han ska kissa men det är väl inte så konstigt med tanke på att den lilla snoppen är svullen till dubbelstorlek och med stygn och sår efter snitten. men läkningen brukar gå fort och om några dagar ska det inte göra ont mer! Håller mina tummar hårt!

Det är aldrig en rolig känsla då ens lilla barn ska opereras och sövas. J. var med in när sövningen skulle ske och det var en mycket skärrad J. som kom ut därifrån.. Sen den timmeslånga väntan innan man får träffa den hjälplösa lille prinsen igen..:( Nu gick ju allt bra men, men att se honom ligga där på uppvak uppkopplad mot maskiner och en syrgasmask är inte så trevligt. Satt väl där i en kvart innan han började vrida på sig och försöker sluddra fram några ord. Det första dock hörbara var: Har jag ätit upp glassen redan?..Haha.. igår då G.och J. var inne för info och få nål i armen hade han fått sett en bild på ett barn som fått en glass efter operation så var det det enda han såg fram emot.. och han blev väldigt nöjd när han fick en piggelin i sin hand..dock var han halvsovande då han åt den, men det hindra inte!

Mitt upp i allt detta så fick jag snabbt lov att åka hem på ett seminarium med skolan då jag missade det igår.. men allt gåt om man vill!

Elsa tycker dock det är lite jobbigt med all uppmärksamhet G. får nu så efter middagen ikväll satt hon tyst och fixade med nåt i sitt rum..sen kommer hon gåendes med en lindad fot..strålande glad med en förhoppning? om att få lite uppmärksamhet hon med! Sötnöt!!


ligger på uppvak


äter den efterlängtade glassen


en skadad lillasyster? ser nästan ut som om hon fått hjälp med lindningen
men nej..det där har hon fixat själv!
En blivade läkare kanske?




Och nu är jag här.. På Camp Nou i  Barcelo...

img_6210 (MMS)

Och nu är jag här.. På Camp Nou i  Barcelona tillsammans med 90000 andra fotbollsgalningar! :) FcBarcelona möter Almeria, 0-0 i halvtid. Vilken känsla att vara här!!

Nu är vi här..Myser i solen och tränar jär...

img_7192 (MMS)

Nu är vi här..Myser i solen och tränar järnet! Kan inte bli bättre!

söndagen i bilder















Detta var en av de roligaste söndagar barnen har haft tror jag. Dagen spenderades till stor del utomhus i regn med kalas och ponnyridning och var det inte regn så hade det självklart bildats sjöar av vatten som var underbara att plaska i (och E. här ska du tacka sofia för att du fick plaska i den största av alla), jag var dock inte lika imponerad av alla vattenpölar. Första tipspromenad gick också av stapeln. Jag kammade hem 9 rätt precis som vinnaren, dock vann jag inte på grund av utslagsfrågan.. bättre lycka nästa gång!

lloret de mar

Snart är jag här...



tänkte bara berätta det! :D

önskningar..






Vi hade fina kusinerna här på besök för ett tag sedan..och ja ni ser ju själva vad mina barn hade för önskningar..:)

snor

snabb fråga: Hur mycket snor kan det finnas i människas näsa? Jag tror att jag snytit ut minst flera liter på bara två dagar..kan det vara möjligt..dessutom verkar det inte vara slut än på långa vägar.. Mina kära sjuksköterskevänner ni kanske kan svara på detta..känner ju ingen läkare eller annan professor i ämnet som kan svara..:D

Dock träffade jag en  läkare i lördags men då kändes denna fråga inte relevant..jag försökte mest se snygg ut där jag gapade och visade mina vita prickar i halsen..men hur snygg är man då liksom.. anledning: läkaren var ung och skapligt snygg !:D

detta var en parantes till min fråga..fokusera på den istället...vill ju ha svar!!!


nu är det nära...

Mycket ska hinnas med idag. Skola, jobb, packa, mysa med barnen (och älsklingen), handla det sista, och lite mer skola innan man kan pusta ut på bussen som tar oss till flyget. Flyget mot det lite varmare landet och de stundande träningarna som jag längtar till!

Börjar bli lite stressad faktiskt, mest för att jag inte vet riktigt vad som ska packas ner..har svårt att förstå att imorgon så befinner jag mig i sommarvärme..

Skolan måste också hinnas med innan..har ganska mycket att göra klart innan och borde väl egentligen sitta och läsa nu istället för att skriva det här..

G.s operation blev dock inte förrens nästa vecka på tisdag så då hinner jag ju hem! Det känns skönt!! Dock drygt att han ska dras med det onda ända tills dess.

nej nu blir annat av här..på återseende! :D

Barnen är på utomhuskalas hos Jossan i LA....

img_8254 (MMS)

Barnen är på utomhuskalas hos Jossan i LA. Regnet öser ner men vad gör väl det när det finns fika?! Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder..;-)

halsfluss...IGEN!

Blev ingen bra helg det här.. :( Åkte till stugan igår (fredag) för så var det planerat och tanken var att vi skulle stanna där tills på söndag men så blev det inte. Vi åkte hem idag istället. Efter att inte ha sovit en blund inatt pga att halsen gjort så ont så ringde jag sjukvårdsrådgivningen i morse och fick då en tid på akuten. Väl där konstaterades ännu en halsfluss!! Jag blir bara så matt! Tur är väl iallafall att jag inte väntade lika länge som sist med att åka in utan nu fick jag ju pencillin snabbt så att det också går över snabbt. Träningslägret är räddat!

Igår kväll var jag till och med så desperat så att jag testade att gurgla i lite whisky men det enda det resultrade var att jag kräktes..J. mer eller mindre asgarvade åt mitt tafatta försök att få bort basiluskerna. Jag vet iallafall nu att jag inte ska testa det igen för det hade då ingen verkan!

Nu känns det som att allt som kan gå fel inför resan har gjort det..så nu borde det väl inte hända något mer... Vet inte hur jag ska se på allt detta..som tecken på att jag inte borde åka eller som tecken på att kroppen och allt annat runt omkring ser till att fixar sig innan resan så att inget kommer ske då jag är borta? Vad tror ni? Jag väljer att tro på det sista! :) Nu ska jag bädda ner mig i soffan och fortsätta kurera mig!

Längtar mig till bort sommar och värme nu, men det står inte på innan den är här, den svanska sommaren alltså! Spanien resan ger mig bara lite försmak.:)





Solnedgång vid bryggan i stugan
det är något jag längtar jag till, att sitta där på bänken i min ensamhet och filosofera och bara njuta av tysnaden
RSS 2.0