Bokskogen

I lördags tog vi en vända i den underbara Bokskogen någonstans i Malmö! Det var helt underbart och tiden flög i väg då vi gick de mysiga stigarna i skogen! Träden började bli fint gröna men det finaste just nu var marken som var helt övertäckt av vitsippor och en och annan gulsippa! Så himla vackert! Tyvärr tyvärr hade jag inte min nya kamera vilket jag önskade att jag hade då vi satte ner barnen i havet av vitsipporna! Elsa var inte riktigt helt nöjd över detta men Melle bjöd på leenden som räckte för dem båda! Det var verkligen som en dröm att traska omkring där och hade jag haft en sådan skog i närheten hade kanske t.o.m. jag börjat ta en promenad varje dag!..=)





















Jag kan ju inte annat än säga att jag längtar dit igen!!



Malmö i bilder

Tog lite kort under min Malmö vistelse som jag tänkte bjuda er på!


Ett härligt träd full med vita små blommor!


Allt var verkligen i full blom där!


Alla tomter hade i stort sett  ett prunkande magnolia träd!


Min absoluta favorit!!!


I'm in love!


Favorit nr.2


Godingarna!


Snygging nr. 1


Snygging nr.2


Mannen i huset?...


Bensträckar paus..


Snart går jag själv!! Vänta ni bara!


Blåsa bubblor är det roligaste jag vet!


PÅ tåget på väg hem i nya vagnen!


Det här var ju riktigt skoj! Snart hemma!







Bättre dag idag!!

Idag känns allt mycket bättre igen!..tänkte bara meddela det! Kanske är det solens förtjänst eller så är det åter "the one up above" som ville mig och mina medmänniskor väl! Who knows?!..Skönt är det iallafall!



yeah!

Stay away!!!

Idag är ingen rolig dag! Känner mig som en bitsk piraya! Sur och vresig! Blääää. Har bara lust att krypa upp i fosterställning och dra täcket över huvudet, gråta, skrika och bara försvinna för ett tag! Det värtsa är att jag igår kände raka motsatsen! Var på sprudlande humör! Det känns som om en högre makt spelar mig ett ordentligt spratt! Men jag ska bara be att få meddela denne någon att jag inte uppskattar skämtet! Jag är hellre glad än sur! Jonas gör nog bäst i att stanna på jobbet länge idag! Jag tror inte jag är nån toppen sambo för tillfället! Usch och fy! Våga inte driv med mig idag eller säga något som inte passar mig i tycket!..eller för den delen säg inget alls för det kan bli fel det med..så känns det! GgAAAAaaaa!!!!!!



Nu har jag varnat er....Leave me alone!!!


Vuxen gummi!..

Nån som vet vad det är?.. Fick idag höra av Gustavs förskolefröken att han bett henne om det.. hm.. Ja mycke ska man höra innan öronen trillar av..=) Nejdå riktigt så illa är det inte.. Den lille filuren hade ritat en teckning och stolt gått fram till fröken och bett henne om ett vuxen gummi.. Det tog ett tag innan hon fattade vad det var han menade och det hann snurra en och annan tanke i huvudet på henne! Det var såklart lite häftmassa han ville att sätta upp teckningen med!! =)


Vuxen-gummi?

Malmö

Vilken helt underbar resa det blev! Vädert var på topp samtliga dagar! Det kändes som att man åkt utomlands för våren..nej sommaren hade redan kommit dit! Allt var så grönt och fint och t.o.m syrenerna hade börjat blomma! Jag har verkligen fyllt på min energidepå till fullo så jag borde klara mig tills att sommaren även når dessa breddgrader!

Resan ner i bil gick över förväntan! Med två bebisar kan det ju gå lite hur som helst men de var som små änglar! Maria var lite orolig innan men det hade hon som sagt inte behövt vara!

Torsdagen blev en lugn dag. Först var vi iväg till Ikea en sväng då Maria skulle dit och inhandla nåt..Efter lunch for Maria och Melwin iväg på babysim så jag och Elsa stannade hemma hos Björn. När hon senare kom hem tog vi oss en lååångpromenad...iallafall i mina ögon.. Maria går tydligen mycket längre då hon är ute.. Tog en massa fina kort på min älsklingsblomma/träd MAGNOLIA. De var i full blom och jag ångrar verkligen att jag inte tog med min stora kamera..men, men det blev fina bilder ändå. Bilder kommer senare för jag har inte orkat tanka över dem till datorn än..

Fredag var vi i valet och kvalet om vi skulle åka upp till Ullared, men vi beslutade oss tillslut att stanna i Malmö. Kanske tur det för annars hade jag säkerligen gjort slut på en hel massa pengar. Vi åkte iallafall ner till staden och strosade omkring där hela förmiddagen. Vi tog oss sedan ännu en lååångpromenad hem. Väl hemma ringde Maria på en barnvagns annons åt mig (har så svårt att förstå en del skånska över telefon). Det var en rosa Carena Easy och den fanns kvar så jag slog till! Är mer än nöjd! 650kr fick jag ge för den..dock betalde jag bara själv 250 då jag fick 400 av Maria i födelsedags present!! Så nu har Elsa en rosa fin "shopping" vagn/sulky! På kvällen åkte vi utan barn hem till en av Marias vänner, Annica, där vi umgicks och snackade lite skit ett par timmar! Björn passade barnen och Elsa hade skött sig exemplariskt och sovit hela tiden! Hon har förresten sovit jätte bra alla dagar vi var där!

På lördagen åkte vi till jättestor barn-loppis och där fyndade jag rejält! Hade kunnat köpa mycket mer men tyvärr fick jag begränsa mig då jag fick lov att tänka på att jag skulle kunna frakta med mig allt själv på tåget hem. HIttade iallafall ett stort sjörövarskepp för 20kr., en discokula för 30kr, tre sago-cd för 10kr styck samt ett spel "Bamses honunsjakt" för 10kr så nu är Gustavs födelsedagspresenter inhandlade! Alla grejer var i mycket fint skick!
Eftermiddagen spenderade vi i bokskogen! Skriver mer om det vid ett senare tillfälle!

Sen blev det så till sist söndag och tyvärr dags för hemresa! Hade kunnat stanna ett par agar till minst! Resan gick även denna gång över förväntan. Det tar ju trots allt runt 8 timmar men Elsa gnällde inte en enda gång! Så detta kan jag göra om flera gånger =) Dock var det ändå ganska skönt att komma hem!!

Nu är det ny vecka och nya tag!! GRATTIS LILLEBROR och SOFIA som har födelseidag idag också! Tyvärr hittade jag inga bra kort att lägga upp på dem här..=)

Resan

Malmö

Nu bär kosan av till Malmö! Äntligen!! Ska bli så skönt! Hemmet ser ut som om en orkan dragit fram och tagit med sig väggar..fönster och dörrar, men lämnat kvar allt skit!..Ska bli kul att komma hem på söndag och allt utom tapetsering är färdigt! (förhoppningsvis) Jippi!!

Jag är med och tävlar!

"Jag är med i utlottningen om 1 presentkort värt 400kr från CALIMERO hos Tant Ulrika, var med HÄR du oxå!"

Veckoblogg!?..

Ja för tillfället känns det som att det är vad detta kommer att bli.. Har ingen som helst lust till att skriva..känns mer som ett "måste" och så var kanske inte meningen med detta. Kanske beror allt detta på att mitt liv känns ganska lugnt,tråkigt och händelselöst just nu...har inget jag direkt vill dela med mig av! Vi knatar runt här hemma och ibland borta, gör vardagens måsten men sen inte mycket mer.. Tråkigt?..JA! Jag är ju en otroligt rastlös person av mig..och nu har jag lyckats hamna i nåt slags döläge! Allt  jag gör sker dessutom i halvfart känns det som! Dock tror jag jag lyckats hitta boven i dramat..Pengabrist heter den.. Är så trött på att aldrig ha pengar.. Klart vi har tillräckligt med pengar för att kunna leva och må bra och säkert lite mer..men ändå inte tillräckligt i mina ögon.. Just nu går också alla våra "överskottspengar" till vår UNDERBARA utbyggnad!

Utbyggnaden är i full gång! Härligt! Snart har vi ett till sovrum! Tror det blir skitbra!! Har tagit lite bilder under byggets gång så jag kan lägga ut dem senare...before and after så att säga för att citera "Färjan-Håkan" (som förövrigt är en helt underbar personlighet..:) )

På onsdag åker i allafall jag och Elsa med Maria ner till Malmö! Ska bli skönt att komma hemifrån lite igen! Kanske är det som behövs för att få upp mitt humör igen! Vi stannar där till Söndag då vi tar tåget hem! Hoppas det går bra med Elsa på tåget bara! Håll tummarna!!



GRATTIS KATRIN som har födelsedag idag!   

Skärtorsdag,

Dagen då alla påskärringar far till blåkulla på konferens! Min son gjorde ett tappert försök att ta sig dit som påskgubbe idag men slocknade utmattad i sängen efter diverse äventyr under dagen! Fick han en önskan som skulle slå in så tror jag nu att han skulle be om att det var skärtorsdag minst en gång i veckan... Han har varit i himmelriket idag så mycket godis som han har fått!! Det godiset kommer för hans del räcka måååånnnga lördagar framöver om inte hans mamma och pappa hjälper till och som den lilla godisråtta jag är så kan jag väl ställa upp och hjälpa till då!!



på väg ut för att önska våra grannar Glad Påsk!




det var lite spännade att stå och vänta på vad man kunde få att lägga i kaffepannan!




Han upptäckte dockk snabbt att han gjort för få påskkort så det blev en vända hem igen för att göra flera kort
= mera godis!

(klicka på bilderna så blir de större)

Han började sin färd som påskgubbe redan till förskolan imorse! Efter förskolan åkte vi direkt till Kicki och Ruben för att önska dem en Glad Påsk..till Gustavs besvikelse fick han inge godis där, men väl MYCKET pengar istället! Han blir nog dock glad över dem dden dag då det blir dags för godisköp istället då han inser hur mycket man kan få den summan!

Efter allt påskande på vår gata så bar det iväg till morfar som bjudit in till korvgrillning och fika! Alla barn och barbarn var där utom Ida och Johannas man Jonas! Det var verkligen jättekul att träffa alla! Judith hade börjat gå och Kusin Lova var på god väg att börja krypa! Elsa var på riktigt gott humör bland alla lekkamrater och Gustav fick en härlig avslutning på denna trevliga dag! Bästa överraskningen stod Elenor och Mattias för som skulle få en liten i början av Juli! GRATTIS! Pappa hade visst glömt bort att berätta det för oss! .. så typiskt av han! =) Tänk vad roligt det skulle varit om de inte hade varit där idag och så skulle vi ha träffats i sommar istället (det går oftats så länge mellan gångerna vi ses tyvärr) och de skulle haft en liten skrutt med sig då... Snacka om chock!, dock roligt!!!

Har idag också varit till öppna fsk i Bjursås för omväxlings skull. Det var Sofia som bad mig vara med henne dit då hon var rädd att bli ensam med den ack så tråkiga "ledaren". Fyra barn var det där då jag kom dit och nja..jag tror jag håller mig till Grycksbo i fortsättningen! Mycket trevligare både vuxna och barn! Väl hemkommen och Elsa sov middag satte jag mig att spela tv-spel ..är inne i en sån period igen och det är skrämmande vad snabbt timmarna går när man är inne i spelandet. Jag förstår de barn som gnäller över sina föräldrar som säger åt sina barn att spela max en timme...man hinner ju ingenting på det. Dock kommer jag bli en av de föräldrarna då jag anser att det inte är bra för dem att bli fast framför tv/datorn! No mercy!!

GLAD PÅSK!!!!


I Love Rock n Roll!!!



Åhhhh jag bara älskar denna! Mina tankar far oavkortat till mellanstadiet och det helt kravlösa och enkla liv man levde då!! Anledning till att jag vet att det var under just mellanstadiet hänger såklart ihop med den kille jag var så uppöveröronen kär i då.. Han gillade såklart denna låt så då började ju jag också göra det! Svårare än så var det inte då! Men jag tror jag gillat den ändå för det är sånt go i den!!


Ännu en dag till ända.. Och snabbt har den gått också! Och vad jag har hunnit med att gjort mycket! Det är så skönt att orken och lusten till att göra saker äntligen är tillbaka! Har t.o.m med storstädat och tvätt!! Då måste jag ju vara frisk!! :) Hann också med en vända till stan för inhandling av frön som jag och Gustav ska så inom en snar framtid. Blev inspirerad av senaste "vi föräldrar" tidningen som planterade luktärter i toarullar! Köpte också nya springskor och stövlar till prinsen då de stövlar han hade på förskolan var två storlekar för små.. För båda paren fick jag ge 228kr. vilket jag tyckte var en alldelens utmärkt lagom summa! Jag är nöjd, så även Gustav!!

Imorgon ska bilen in på reparation..så jag blir utan bil :( Känner mig riktigt isolerad då! Behöver iallafall inte gå ner till förskolan på morgonen för jag kunde lämna in den efteråt. Tur att verkstaden ligger inom gångavstånd iallafall! För latmasken Anna måste ju gå hem därifrån dock! ;) Har vi tur (jag och Elsa) så får vi besök av goa vännerna Sofia och Lova på fm. Hoppas!!

Fler bilder!

Har ju använt kameran en del då jag tränat inför fotokursen som tyvärr slutar redan imorgon..Åtta veckor har verkligen rusat förbi... En del bilder är bättre än andra..en del lite sämre ljusmässigt! Det är det som är det svåra tycker jag att få till då man manövrerar kameran manuellt.. Antigen blir bilderna överexponerade eller så blir de underexponerade.. jag mäter och mäter detta ljus men med lite mer träning så blir jag bättre! Det är jag helt övertygad om. Jag har ju iallafall fattat vad det handlar och hur man gör! Alltid nåt!! Det jag gillar att fota är närbilder samt svartvita foton så det är väl mest det det kommer att bli då jag fotar... Här kommer iallafall lite blandade "träningsbilder".

9 mån. gammal..Elsa har precis lärt sig krypa!

Smile!?








Yeah!!


Oliwer!


In action!

Min underbara gudson Melwin!


I drömmarnas värld..


Boggie bus!


Porträttfotografering under kursen!


Älsklingarna!




Falun by sunset..


..några minuter senare!



Back on track!!

Jajamänsan!! Äntligen känns det som om livet är på väg tillbaka!! Men fy vilken vecka (och lite till) det har varit! Är fortfarande inte återställd så det blir iallafall ingen träningen i veckan, men nästa vecka då j**lar!

Helgen har iallafall varit underbar! Bara tagit det lugnt och insupit solens härliga strålar! I fredags tog jag med mig mamsen och barnen upp till Rättvik och gick ut ut på långbryggan! Jättehärligt i solskenet! Tänkte vi skulle ha ätit lunch på Sjövillan också men de hade ett otorligt dåligt utbud av barnmat så vi gick till Fricks istället där Gustav kunde äta lite pannkaka! Sjövillans utbud var mindre portioner av "dagens rätter" och det var inget som jag hade fått i prinsen..Synd tycker jag då det var jättefint därinne! En annan gång kanske..

I Lördags tog vi en vända ut till Magnus, Jonatan och Josefin. Där blev det lite korvgrillning och lek! Mycket trevligt! Söndagen bjöd på en riktigt trevlig tipspromenadvända med Sara, Oliwer, Sofia, Daniel och Lova! Tyvärr, tyvärr så lyckades Familjen Hedlöv/ Slåtteby dra hem flest poäng..men det var nog bara en lyckträff.. (får vi hoppas) Det får bli revanch nästa söndag istället!

Mycket mer har inte hänt då krafterna inte funnits.. Hoppas på en mer innehållsrik påskvecka istället. Vi ska iallafall runt till släkten lite under "påskdagarna". På torsdag ska vi hem till pappa på påskfika/ korvgrillning. Han ringde i går och frågade om vi kunde..de skulle försöka samla ihop alla barn och barnbarn vilket jag hoppas de lyckas med för det är så trevligt att träffa alla då det inte sker alltför ofta tyvärr. På fredag blir det påsklunch hos mamma och på lördag bär det av till stugan. Där ska vi fira J.s mormor som fyllt år!

Nu har vi också bestämt oss för att bygga ut huset. Det är det absolut billigaste alternativet och eftersom det inte kommer ut så många hus till försäljning nu och vi ganska omgående är i behov av ett till rum så får det bli så.. Skulle det sen vara så att vårt drömhus dyker upp så kan vi ju flytta ändå.. Förhoppningsvis kan byggandet köra igång efter påsk! Ska bli riktigt spännade! jag får dokumentera allt i bilder då det blir dags så ni också får se..

Appropå bilder så hade jag med kameran upp till Rättvik.. några fina bilder blev det allt samt en riktigt rolig bild på Gustav.. Upptäckte vad han gjorde då jag inspekterade kortet... Dock är han nog inte medveten om vad han gör själv..det ser bara så ut! Den lille spjuvern.. Han stod och pratade om man kunde gå på stenarna i bakgrunden.. Se själva!


Ja vad säger man...


Jippi!


Mormor med Elsa


Coolingen!


Puh..snart framme!!


Rättviks kyrka





I like close-ups


Även denne profil hade sponsrat en bräda! Bra gjort!
RSS 2.0