Min fina present!


Nu ska här bli åka av!
( Sara och Terese, J. hade tydligen full koll på inställningar och det där ni pratade så han kan ställa in sånt själv sa han då jag oroligt påtalde det ni sagt till mig! Dessutom kan han valla..Han kan visst mer än man skulle kunna tro..)
Kan inte riktigt dra mig till minnes då jag sist åkte så jag får väl be mina skidåkande vänner om lite coachning! ;-)

Gott nytt år!!!

Avslutar själv det gamla året liggandes nedbäddad i soffan med en ganska illa däran halsfluss...:/ Fick en jourläkar tid i morse, åkte in till lassarettet och fick med mig kåvepenin hem som en liten födelsedags present! Läkaren frågade om jag själv tittat mig i halsen hur det såg ut..ja det har jag väl svarade jag, ja å har du kanske sett att det ser ganska illa ut och att jag borde sökt vård tidigare med tanke på den smärta jag haft, den höga febern samt smittorisken! Nu håller jag iallafall tummarna väldigt hårt att jag inte smittat nån mer i familjen..men den chansen att de redan blivit smittade är väl ganska stor tyvärr! :/

Tycker faktiskt lite synd om mig själv om man nu får göra det! Det är trots allt min födelsedag idag och nåt trevligare hade jag gärna haft för mig än att ligga här i soffan. Tur jag har en helt underbar sambo som iallafall tänker laga god nyårsmiddag (vi får väl dock se hur mycket jag lyckas svälja ner).

Fin present har jag också fått idag!! NYa längdskidaor och pjäxor! Är såå glad! Nu ska här bli åka av så fort jag blivit frisk! Tack snälla J, Min mamma och svärföräldrarna för den presenten!


GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!



fan,fan,fan!!

Minst sagt! Elsa har varit "nappfri" i 10 dagar men nu är den tillbaka i hennes mun...Hon har så sjukt mycket vattkoppor ÖVERALLT! Och kvällar och nätter är värst så istället för att inte komma till ro vid insomning och klia sönder sig totalt och gråta tillföljd, som gör att kroppen blir ännu varmare och med det mera klåda så "råkade" vi hitta en napp som tomten måste ha glömt.. Gissa vem som somnade på direkten!

jaja..får göra ett nytt försök då hon är frisk för det har faktiskt gått överförväntan bra! Inget tjat, gråt och gnäll över nappen det är bara det att hon aldrig kommer till ro då hon ska somna. Vanligtvis har hon somnat inom en kvart då vi lagt henne men nu tar det uppemot 1 timme ibland mer innan hon somnar och med vattkoppor på kroppen så är det inte lätt. Så hellre napp i två veckor till än fula ärr på kroppen efter sönderkliade koppor!


nappälskaren nr 1

annandag jul

Reashopping, fika hos både mormor och Sofia samt bio. Det är denna dagens schema. Skulle egentligen åkt till Stjärnsund till svärisarna på lite jullunch, men en klass 2 varning av vädret fick svärisarna att raskt skynda hem så dit kunde vi inte åka. Plan 2 var att åka till lillebror på lite julfirande, men eftersom E nu fått de där besvärligt kliande prickarna så var heller inte det aktuellt så istället fick det bli ovan nämda aktivikterer. Nu återstår bara bion och det är hög tid att göra sig iordning och styra bilen mot den stora staden och kolla in:



På återseende!

nu är dom här...

..vattkopporna...på dagen 14 dagar efter smittotillfället precis så som det står i all skrift om just detta sjukdomstillstånd. Nu är J riktigt nojig. Han har nämligen själv inte haft det så minsta prick på hans kropp och han får panik och tror att han med fått vattkoppor..stackars liten..;)

Julaftonen då? Jo den var mycket trevlig och fina klappar mottogs och delades ut. Det kom en tomte hit också, men G. misstänkte att det var en utklädd tomte då han såg konstiga ringar kring ögonen..Jag kan nog inte annat än hålla med...måste nog komma på nån annan lösning till nästa år!;-)

G. sa dock att det här var den bästa julafton någonsin så jag antar att han var nöjd med de klappar han fick.  E. var på topphumör hela dagen så hon var nog nöjd hon med! Jag själv fick några presentkort, två Humanity armand, en virkbok (ja, jag vill lära mig virka) och en morgonrock så jag är mer än nöjd jag med! J. fick av mig en kokbok (Morberg Grillar) och en parfym så han går omkring här och luktar sååå gott! Vad han önskade sig mest var det som Ola Lustig sjunger om här :

 


Han är rolig han och fortsätta önska kan han göra tills nästa år..;-)
Har mina funderingar på om det är J.som skrivit texten också..:D

Gladast av oss alla blev nog ändå min mamma som fick en platt-tv av oss. Hon ställer upp i vått och torrt och det var för oss ett sätt att kunna återgälda det! Hon är helt enkelt värd det bästa! ♥

Nu är det inte långt kvar till min födelsedag! I like! God fortsättning på er alla!

GOD JUL!

Tänkte önska er alla en riktigt härlig Jul och passar samtidgt på att lägga ut lite bilder från i lördags då vi firade jul hemma hos min pappa och hans fru Annika.


snöpulsning..idel glada miner!


vägen var lång men mysigt upplyst


Äntligen framme!

Morbror Micke grillar korv med tjejerna


Inne i värmen igen


Det är gott med lite pepparkaka och fruktsallad!


Kusinmys


I väntan på tomten..


och där kommer han!


Tomtekram 1...


tomtekram 2


och så här glad kan man bli för ett stort paket!


mer paketutdelning!


GOD JUL ÖNSKAR JAG ER ALLA!!

....

Dan före dan före dopparedan och jag ligger nerbäddad i soffan och är tokförkyld! Åkte hem från jobbet i tisdags och det händer inte ofta! Men då var det kört! Kan ju inte smitta ner alla härliga små sötnötar inför julen även om det förmodligen är dem som smittat mig! :)

Börjar dock känna mig lite bättre (med viss övertalan från min omtänksamme bror som precis ringde och trakasserade mig lite)  så imorgon hoppas jag att jag är på benen igen och gör lite nytta! Det är en del som jag måste hinna med innan "the big day"! Så då går det verkligen inte an att ligga i soffan och snora!

I lördags var vi med om någonting riktigt trevligt som jag verkligen hoppas blir till en tradition! Vi var hembjudna till min pappa och hans fru på julfirande eftersom vi inte firar där vanligtvis. Nu hade de iallafall smalat ihop merparten av de barn och barnbarn de har till en mysig eftermiddag/ kväll. Vi började med att promenera i mörkret ut till hagen bakom farmors hus. Barnen sattes i pulkor täckta av fårskinn. Vägen dit var ganska lång men den var skoteruppkörd och upplyst av marschaller. Väl framme brann två eldar och det stod bänkar runt omkring att slå ner sina trötta ben på. Där blev det korvgrillning och mys framför brasan! Efter en liten stund vandrar det också runt en tomte i utkanten av "hagen". Och barnen håller med spänning koll på honom!

När magarna var mätta och kylan krupit innanför vår varma kläder begav vi oss hem till pappa/morfar igen och där bjöds det på gott fika! Rätt var det var så knackar det på dörren och in kommer tomten till allas förtjusning! Det blir klapputdelning och vi var nog alla väldigt nöjda med vad vi fick! Som sagt så var det en mycket trevlig upplevelse som jag gärna är med om igen. Bilder tog jag men dem får jag allt lägga in en annan dag!

Så här skrev min brors härliga fru på sin Fb status efteråt och jag håller helt med:
"Har varit med om något supermysigt som jag verkligen hoppas blir en återkommande tradition. Pulkavandring ut i skogen efter maschallupplyst skoterspår.. till en brasa, där väntade grillning av korv, tomten gick på avstånd och kikade...tack Olle och Annika och ni andra som var med för en supermysig eftermiddag kväll!"

Nu ska jag ta och gnugga min örflärpar och se till att bli frisk! ;-)

vilken fin julklapp..

Vattkoppor lagom till julafton...inte direkt något man önskat sig men tyvärr ser det mörkt ut! Jag och E. var hem till bästa sofian på fm kaffe idag och då upptäcks det vattkoppor på lilla L. crap..om man räknar med en inkubationstid på 14 dagar så blir det på juldagen...:/ Håll nu tummarna att det tar lite längre tid för vi hade ju tänkt fira i gävle med både gammelfarmor och lilla nyfödda kusin Liv och man vill ju inte direkt smitta dem.. Sååå typsikt! Vanligtvis hade jag välkomnat de små prickarna men nu känns det inte lika bra!

I'm in love!

Jag har köpt ny telefon!! Närmare betsämt en   .
Ja ni såg rätt..en Iphone 4! Och jag är såå nöjd! Den överträffar verkligen mina förväntningar! Var egentligen helt nöjd med min gamla telefon också, men J. fick mig på andra tankar! Och jag ångrar mig inte för en sekund!!!

Och idag är det fredag också för er som missat det..:) Vilket innebär idolfinal med fredagsmys mat! Vad kan vara bättre efter en låååång dag? God mat i kombination med Jays örongodis! Lovely! Trevlig helg!

en HET middag på tu man hand....Buzzador

Jag är


Buzzador är en marknadsföringskanal där konsumenter delar med sig av sin ärliga uppfattning om produkter eller tjänster.


Hursomhelst så har jag nu testat från Santa Maria!




Paneng kyckling

2-3 portioner

olja till stekning
2-3 kycklingfiléer (300-400 g), tunt skivade
1 påse Paneng Red Curry Spice Mix
1 burk Coconut milk

Tips:
1-2 msk Fish sauce
1 röd paprika

TILLAGNING
Stek eller woka kycklingen i oljan. Strö över kryddmixen. Tillsätt kokosmjölk och koka i ca 3 minuter. Servera med Santa Maria Thai Egg Noodles eller jasminris.

Tips! Byt gärna ut kycklingen mot fläskfilé. Tillsätt 1-2 msk Santa Maria Thai Fish Sauce och en tärnad röd paprika.













Riktigt gott om man gillar stark mat!! Men det bästa av allt..det gick så snabbt!
Jag gillar vanligtvis inte att stå vid spisen men det här var en positiv överraskning!
Det är ju vanligtvis J som står för matlagningen men denna kväll hjälptes vi åt!
Testa ni med vettja!


who are you?

Är ju så nyfiken...vilka är ni som läser här? Ni är ju inte så många men ni kan väl vara snälla och lämna en kommentar. Är ju alltid kul att veta oavsett om jag känner er eller inte...


Jag eller Nicke Nyfiken...svårt att avgöra?

Och hörrni var inte blyga, jag vill bara veta av ren nyfikenhet! :)

RSS 2.0