Nyårsfirande!!

Befinner mig nu hemma hos min älskade vän Sofia! Ska bli så mysigt och så fint hon hade gjort! Fyra familjer som ska umgås, äta gott och bara må bra kvällen lång!

Detta möttes jag av då jag klev in i vardagsrummet...kan ni förstå hur mycket jag ser fram emot att sätta mig till bords?! Hoppas ni får en lika trevlig kväll som jag tänker se till att få!


 

 

 

Ett riktigt gott nytt år vill vi önska er ...

img_1827 (MMS)

Ett riktigt gott nytt år vill vi önska er alla! 2012 kommer bli ett bra år precis som 2011 har varit!

To do

Dagens "att göra"-lista lyder som följer:

*Kliva upp ur sängen (kl. är nu 10:36 och jag och E. ligger och myser och slötittar på tv:n efter att ha varit upp en snabbvända för lite frukostintag).
* städa inför morgondagens födelsedagsfika.
* börja fundera över om jag ska ta tag i tvätten (vet redan svaret på det).
* kanske baka något?
* lunch måste göras (J. är och hämtar G. i stugan vilket betyder att jag måste fixa den :/) (Denna punkt borde kanske flyttas upp lite i listan med tanke på klockan..).
* vila efter lunchen! (viktigt inslag under juledighet).
* slappa lite mer och invänta kaffebesök.
* längta efter G. som snart kommer hem.
* börja med middag (som även den måste göras av mig idag då J. ska och titta på något som kallas för hockey?!)
* tillverka morgondagens dessert.
* mysa ner mig i soffan och längta till morgondagen och hoppas på frukost i sängen!

Så det var väl allt.. Måste nog med andra ord ta mig ur sängen nu så jag hinner med allt! :) Ha en trevlig dag!




Önskningar

Ja hur otroligt det än må vara så har snart ett helt år gått och det är dags för mig att bli ett år äldre och ett nytt år att ge sig till känna! Bara en dag kvar eller en och en halv.. Beror lite hur och när man läser detta! Men hursomhelst så har jag ju stora delar av mitt barnasinne kvar och är sjukt förtjust i överraskningar och paket! :D så om nån nu mot förmodan tycker att lilla jag är trots allt värd ett litet paket och undrar vad jag kan tänkas önska mig så här i sista minuten så kommer det här:

Presentkort på Village och Åhléns
Nya glasögon
Ett skal till min iphone
Tulpaner
Något gott te från Village
Eller något helt annat som er egen fantasi knåpat ihop för att ge mig en total överraskning! ;D

Fast min största önskan är förstås att det nya året blir bra på alla sätt och vis! :)


Julgranspynt!

Varför göra som alla andra och hänga fina kulor i granen när man kan hänga en smurf där?

Jag undrar om det var så E. tänkte när hon hängde denne söta lilla figur i våran annars så fint kulbeklädda gran! :)

 

Minnen

Ser just nu på Annie! En filmatiserad musikal sen långt tillbaka. Denna väcker minnen från då jag var yngre och den alltid gick på tv under julloven! Jag bara älskar den!! Hittade filmen på Ica maxi härom dagen för 39 kr och kunde inte annat än köpa den!! Så nu har jag myst ner mig i soffan och drömmer mig bort tillsammans med Annie!


 

Blåsigt värre!

Klockan är 02:34 och jag ligger i sängen och lyssnar på hur Dagmar har tagit ett stadigt tag kring vårat altantak! Och helt ärligt är jag lite skraj! Gillar inte alls stormar av denna kaliber. Det känns som att vad som helst kan ryckas med. Tur man inte är ute inatt som så många andra är denna "juldagskväll/natt". Tänk alla dem som just i denna timme ska försöka ta sig hem från krogen..inte så kul! Satt i kökssoffan för en stund sedan och då åkte en ambulans förbi i snigelfart och det var verkligen snigelfart! Usch säger jag bara! Otäcka Dagmar, blås vidare nu så här blir lugnt!!!

God Jul!! Sitter julfina i bilen på  väg t...

img_5788 (MMS)

God Jul!! Sitter julfina i bilen på  väg till Gävle för att fira jul hemma hos farmor och farfar! Barnen är spända av förväntan! Vi har precis innan avfärd varit hemma hos min farmor och farfar! En tradition vi haft sen jag var liten! Tomten kom dit med julklappar och hälsade att han redan varit i Gävle och lämnat paket så nu är väntan olidlig i bilen! Hoppas ni alla får en skön julafton!

Nisse

Det här är Nisse! Vår egen "lilla" julnisse som kommit med uppdrag/aktiviteter åt barnen varje dag sen den 1:a december.

Dagens aktivitet: Baka julgodis!

 

Mer tv

Sitter kvar i soffan och gråter! Fäller tårar över alla fantastiska svenska hjältar som finns i vårat land! Vilka beundransvärda människor!! Finns inte ord!

Har precis sett på hur en 60+ kvinna gå emellan ett knivslagsmål mellan tre män i en spårvagn. Vagnen var full av människor som bara står och stirrar medan hon rådigt griper in och går emellan med sitt eget liv dom insats! Hon räddade livet på de tre männen!

Undrar hur de andra i vagnen tänkte genom bara att stå bevittna det som hände istället för att tillsammans hjälpas åt!? Svårt att säga hur man själv skulle reagerat men jag vill tro att jag hjälpt henne!! Något annat hade inte varit ok! Hade man kunnat leva med sig själv och sitt eget samvete om någon dött om man man inget hade gjort? Hur hade du agerat?




Reklampaus

Det är precis vad det är just nu i Vampire Diares på TV6. Kan inte hjälpa det men jag är helt såld på den ungdomsserien..eller fjortisprogram som J. säger!

Men kan man vara annat än såld då skådespelarna är sååå snygga! Jag är ägd helt enkelt som mina kära elever skulle uttryckt det! :) Men kolla själv och erkänn att jag har rätt!! ;D jag har följt denna serie typ över ett år och tänker kolla så länge den går!

Det är nåt mystiskt över dessa vampyrserier/filmer för jag är lika såld på twilight-filmerna!! That's a fact!

Nu är pausen slut och jag återgår till att drömma mig bort! :) Gör det ni med!


 

 

 

Så var det dags igen!

Med luciafirande alltså! G.s tur denna gång! Och jösses vad han sjöng! Blev riktigt imponerad! Trodde inte han besatt den förmågan, för han sjunger väldigt sällan hemma. Men tro mig då jag säger att han hördes och alla texter satt som en smäck! Riktigt stolt mamma här!




 

Luciadagen

Jaha så var det redan Lucia och med andra snart julafton ju...:)

Har varit hemma och vabbat med G. idag, men imorgon får han gå till skolan igen. Vi har myst och haft trevligt besök av faster Åsa, Stefan och söta lilla Liv! Ett mycket välkommet inslag i den annars så långsamma dagen!

E. fick vara en stund på förskolan och leka lite innan hon fick komma hem och vila upp sig inför kvällens luciafirande på förskolan och passa på att kusinmysa lite hon också!

Efter nån timme hemma kläddes det sedan om och det var dags för dagens höjdpunkt för E. Hon har väntat sen igår då hon fick låna en luciakrona av Lova. Men nu äntligen var det dags och det gick så bra! Alla vara såå otroligt söta och sjöng så bra! I bilen hem sen var dock alla krafter slut så hon hann somna på de två minuter det tar att åka hem!! Skruttfian våran!

Trevlig Lucia på er alla iallafall!!



 

Dagens #10


Tankar på tomten

E. sitter i djupa tankar framför en brasa, långt ute i en hage, någonstans i närheten av morfars hus.

Alldeles nyss visade tomten sig, smygandes, långt borta men ändå tillräckligt nära för att få tyst på 6 stycken spralliga och glada barn som var i full färd med att grilla korv och mätta sina hungriga magar. Dit tog vi oss pulsandes i snön, åkandes bob och pulka på en marshallupplyst stig!

Vi har med andra ord firat "jul i hagen" hos morfar och Annika för andra året i rad! En mycket mysig nystartad tradition som vi hoppas lever kvar länge, länge! Dock var G. inte med för han är inte pigg och har lyckats dragit på sig en tråkig förkylning! Han och J. var hemma och myste istället och gjorde sånna där killgrejer som att spela hockey på tv-spelet, köpa hem pizza och avsluta kvällen med att se på hockey på tv:n. Så på honom gick det ingen nöd även om han helst hade velat vara med i hagen...

 

 

Slurp!

Blev precis serverad en kaffedrink av han jag bor med! Han vet precis hur jag vill ha det! ;D

Jag älskar kaffedrinkar med MYCKET grädde! Så enkelt är det!

 

Vård av barn...

...i dagarna två! Dock har det varit full fart ändå. E. hostar och snörvlar, men mest på nätterna vilket resulterar i en trött och lättretlig tjej på dagarna som inte orkar med en hel dag på förskolan med högt tempo och många barn runtomkring (därav hemmadagarna) Men hemma har hon det lugnt och skönt och orkar då ändå hålla igång som vanligt...

Idag blev således G. ledig eftersom det bara är fritids för honom på fredagarna. Så i dag har vi försökt fylla dagen på bästa möjliga sätt med bl.a. pepparkaksbak hos mormor och massor med lek i den nya härliga, efterlängtade snön som fallit hela dagen och som tycks fortsätta falla. Mycket mys och lite syskontjafs har också hunnits med!

Till middag slog jag till på stort med korv och spagetti... dock med ett litet annat utförande än på det vanliga sättet! :) Det blev iallafall en succé!




 

 

Mera bak!

Haft en riktigt mysig eftermiddag idag med barnen med pepparkaksbakning! Det var minsann våran tomtenisse "Nisse" som kom med den aktiviteten idag! (nån dag ska ni få se vår nya familjemedlem! ;)).

Blev ett ganska stort lass med pepparkakor, så nu klarar vi oss fram till jul! Fick även J. att dekorera ett stort hjärta! Ni kan ju gissa vilket?!..:)

 

 

Här går det undan!

Sitter och ser på när G. tränar innebandy! Han valde att vara målis idag.. Svettigt värre! Frågan är blev det mål eller inte? :)


 

Aj som ...!

Sitter här och tycker riktigt synd om mig själv fredagskvällen till trots! Och har bara mig själv att skylla också!..det gör det hela inte bättre..:/

På de två sista minuterna i idrottshallen hinner jag höra illa mig ordentligt! Alla eleverna hade gått och jag höll på att plocka ihop. Då på något konstigt sätt som jag inte ens kan förklara så stöter jag i höger lillfinger i en plint så det knakar till och börjar, efter nån sekund, tokvärka. Det gör så ont att jag börjar kallsvettas och blir svimmfärdig! Det blir rött och börjar svälla upp och så fort jag rör på det så skär det som knivar! Försöker göra klart det sista, lägger lillfingret plant mot pärmen jag har med mig och går bort till fritids. Alla där får såklart tycka till och slutsatsen blir spricka eller fraktur.. Tejpar ihop det med ringfingret och spjälkar upp det mot en glasspinne, ringer vc och de vill att jag ska komma dit och få det kollat, men efter lite koll så har de ingen akuttid kvar så de föreslår att sväller det mer ska jag åka in till akuten och gå det kollat (akuten en fredagkväll=nej tack!). Klantigt är bara förnamnet.. Drygt är efternamnet för man blir litelätt handikappad med högerhanden skadad och minsta rörelse gör förbannat ont. Nu är handen i högläge och hoppas på att svullnaden lägger sig och smärtan avtar!

Så ja att tycka synd om mig själv tänker jag fortsätta med! Så är det bara! ;)


RSS 2.0