Bra dag!

..har det varit idag! Efter två dagar hemma med krånglande mage kändes det skönt att vara pigg idag och gå till jobbet! Elsas mage har heller inte varit i balans men nu tycker jag att även den verkar vara det igen också!

Slutade kl.15 idag och mötte då upp min mamma på stan. Hon hade då med sig mina två busfrön som hon hämtat på förskolan. "Mannen" min har åkt till stockholm och lämnat oss själva en hel helg..det var visst nåt som hette elitloppet/elitloppshelg som han skulle på..;)

Anyway, mormor tog båda barnen med sig på bussen in till den stora staden och för Elsas del var det första gången hon fick åka buss! Hon hade varit helt exhalterad berättade mamma och sagt då hon satt i mormors knä "åka buss ä lolit!" Vilket betyder för er som inte pratar elsas språk att det är roligt att åka buss! =)

Väl framme så blev det både fika och shopping..me like!!! Big time! Hittade fina kläder både till mig själv och barnen! Synd bara att Jonas messade och sa att han inte vunnit nåt idag..hade behövt det för min shoppingspree! ;)

Fler sånna här dagar skulle jag inte tacka nej till! Imorgon blir det dop, Lilla Tuva ska få sitt namn välsignat, så nu ska jag tömma och ladda kameran!

Tens

Hittade detta klipp på en blogg jag följer! Som jag skrattade vill jag lova! Klippet är på 7 minuter...men håll ut för test 2 är riktigt bra! Killen där är ju störtskön!

♥ Prinsen fyller 5 år ♥

Åren bara flyger iväg och nu idag så har mitt älskade barn blivit 5 år gammal! Kunde aldrig drömma om att jag skulle kunna få en så underbar liten prins som förgyller mitt liv så oändligt, varje dag!!

♥♥♥KÄRLEK♥♥♥

Testpilot åt Smartson.se

Har precis skickat in en ansökan om att bli testpilot hos Smartson.se för en Canon EOS 550D. Skulle ju vara riktigt skoj om man blev utvald! Man kunde teama ihop med någon och jag valde då självklart Sofia! Vi använder ju våra nuvarande kameror ganska flitigt och det skulle ju så klart vara skoj att använda en sån här lyxkamera, som man dessutom kan filma med! Döpte vårat team till "spontant vardagsliv!" Skicka in en ansökan ni med här! eller http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

Så här ser skönheten ut!

 

Med EOS 550D dokumenterar du din egen story med enastående detaljrikedom. Den kreativa friheten innebär att du kan fånga det där avgörande ögonblicket, se alla detaljerna i den vackra solnedgången eller följa händelserna i den lokala fotbollsmatchen.


Egenskaper
  • 18 MP APS-C CMOS-sensor
  • DIGIC 4
  • ISO 100-6400, H:12800
  • 3,7 b/s i bildserie
  • Videosekvenser i Full HD
  • 7,7 cm (3,0") 3:2 ClearView LCD med 1 040 000 punkter
  • iFCL-mätning
  • Snabbkontrollfönster
  • Uttag för extern mikrofon
  • Beskärning videosekvenser

Stillbilder eller videosekvenser – valet är ditt

energitjuv...

Igår då solen lyste som allra klarast passade far och son på att spela lite fotboll och allmänt busa ute på gräsmattan! Den äldre utav dem två blev tillslut så trött att han behövde vila sig lite. Han slog sig ner ute på altanen där hans dator stod i gång och började surfa lite (förmodligen på nån trav sida...) Den smarte sonen säger då vänligt efter att ha suttit bredvid en stund och tittat
-Pappa om du trycker på det där röda krysset uppe i hörnet så får du mer energi!

Ja vad ska man svara på det...för om sanningen ska fram så är det ju faktiskt så att datorn tyvärr tar mycket tid och energi. Tid som förmodligen annars hade spenderats med just barnen och det har väl den lille luringen räknat ut för längesen! Har nu lovat mig själv att inte sitta vid datorn då jag egentligen kan ha kvalitetstid med mina barn istället. Hoppas också J. tänker till och gör detsamma! Han stängde iallafall av datorn just då och fortsatte leka med sin son en stund till!

Ibland behövs det små väckarklockor som väcker en ur sin lilla bubbla!

Underbara älskade unge!

Måste ju passa på att Gratta min Gudson Melwin på hans två års dag idag också! Tyvärr så bor ju bästa familjen i Malmö så Grattis kramar och presenter får vänta tills i sommar =( Önskar såå att de bodde närmre! Tänker på dem dagligen och vill inget hellre än att kunna umgås med hela familjen så ofta jag vill! Långt borta fysiskt men väldigt nära i hjärtat! Kärlek ♥

 

Nedan är en helt underbar liten sång jag kom att tänka på till Melwin! Letade på Youtube för att kunna få den förmedlad till er men den fanns inte.. Jag får väl sjunga den för honom istället då vi ses!


VEGGIE TALES - THINK OF ME

Think of me everyday
Hold tight to what I say
And I'll be close to you
Even from far away

Know that wherever you are
It is never too far
If you think of me
I'll be with you

Know that wherever you are
It is never too far
If you think of me
I'll be with you

Think of me everyday
Hold tight to what I say
And I'll be close to you
Even from far away

Know that wherever you are
It is never too far
If you think of me
I'll be with you

♥♥♥

Hittade istället denna dock så att ni kan på ett ungefär kan höra hur den låter sångmässigt..=)

 

 

Morgonstund har guld i mund!

Sitter här med morgonkaffet och undrar vad denna regninga dag kan ha att erbjuda. Hade önskat mig sol och värme, men förstod i natt, då jag vaknade av regnet, att den drömmen var långt ifrån att slå in!

Ikväll blir vi iallafall bjudna på mat hos mamma och Kjell! Ska bli trevligt! Nu ska jag dock se till att ordna lite inför Gustavs stundande kalas nästa vecka! Jonas sitter med "sin" datorn mitt emot mig just nu och letar efter husvagn på blocket. Han har helt snöat in på att vi ska ha en så och jag ska väl villigt erkänna att det är en ide jag stöttar! =)

Vill dock uppmana alla att gå in på denna länk och skriva på för att om möjligt kunna minska antalet barn i barngrupperna på förskolorna runt om i landet!

Sabaton

Ikväll var det meningen att jag faktiskt äntligen skulle få möjligheten att se Sabaton! Är väl inte direkt min typ av musik men anledningen till att jag dock ändå vill se dem är att min barndomsvän M. sen några år tillbaka är sambo med Oskar Montelius tillika gitarrist i det eminenta bandet.

Men efter dagens marknads besök så fick jag spränghuvudvärk ala Migrän (eller migrän och migrän vet jag väl inte då det inte något jag brukar ha) så jag fick lov att ställa in! Tillägas bör att jag också är sjukt trött av nån konstig anledning :( Jag är djupt besviken och faktiskt lite ledsen! Det är inte var dag man får en gratisbiljett av snälla Oskar och se Sabatons exklusiva konsert med endast 250 st biljetter. Signerade och laminerade. Dom skulle spela låtar från kommande plattan Coat of arms och testa en helt ny scenshow...

Arg! Jag som aldrig brukar få sån huvudvärk och åka på Sabaton med huvudvärk (om jag nu skulle ha trotsat den) tror jag inte hade varit nån hit! Ni som vet vad de spelar för typ av musik kanske kan förstå vad jag menar..Jag hade till och med köpt öronproppar jag skulle ha med mig =)
Jag gick och kisade med ögonen i två timmar på markanden på grund av den starka solen så jg misstänker att det är den som är boven i dramat! :(

Killen längst till höger tillhör min vän M.

Skivomslag till deras senaste platta



Härliga Semesterdag!

Idag tog jag en semesterdag! Det har varit väldigt mycket på jobbet de senaste veckorna och jag bara kände att det nu behövdes en dag ledigt tillsammans med mina barn! Det känns som om jag knappt träffat dem under dessa veckor då jag flera kvällar har jobbat så sent att de har hunnit lagt sig innan jag kommit hem!:'(

Så dagen till ära tog vi en lugn och skön "sovmorgon" innan vi intog en mysig förmiddagsfika/lunch hos bästa Sofian! Efter lunchvilan så hämtade vi upp mormor och begav oss till den årliga marknaden i Rättvik. Har sedan många år tillbaka besökt den på fredagen tillsammans med mamma och varför bryta en trevlig tradition! De är så mysigt (kan tyckas konstigt) att bara strosa omkring där och kika på allt och alla som finns där, oavsett om det är samma saker år efter år! Och alltid kommer man hem med nåt fynd! Gustav och Elsa var också nöjda som fick åka karusell och köpa lotter! Det enda tråkiga jag fick med mig hem var en ordentlig huvudvärk.. :-/

På väg hem frågade jag Gustav vad han ville äta för mat och svaret kom snabbt: pizza! Så jag ringde Jonas och vi beslöt efter önskning från Gustav att sitta nere på pizzerian och äta. Gustavs nyaste förskolekärlek Helin bor där och lite lek med henne hanns också med!

Rättviksmarknad from above!

Valborgsmässoafton!

Sista April var det igår! Tänk att det redan är Maj månad, jag förundras varje dag över hur snabbt tiden verkligen går! Jag hinner inte riktigt med..vill pausa och det nu! Det är ju för sjutton snart midsommar!

Anyway.. igår var det iallalfall valborgsmässoafton och med det den traditionella majbrasan! Gusatv har aldrig varit med och sett den tidigare och i år hade de pratat om brasan på förskolan och Gustav ville såklart kolla på den i år! Så jag satte Gustav i Elsas cykelsits på min förövrigt nya cykel och så trampade jag ner till brasan! Brasan skulle tändas kl. 21.00 så vi var väl där runt tio i. Tio minuter senare ville han hem (alltså innan de hunnit tända brasan!) han blev skitskraj för de smällare som ett gäng barn där höll på med! Så det var väl bara att gå till mormor och hämta cykeln och vända hemåt. På vägen mötte vi mormor, som kom från jobbet, och då fick Gustav andra tankar och frågade om mormor och Kjell ville se den stora brasan som vi nu såg var tänd! Så vi tog en vända dit igen, Gustav, mormor, Kjell och Jag! Nu var allt frid och fröjd igen och det förut så skrämmande smällarna hördes inte lika tydligt då brasan sprakade! Ett gäng kompisar träffade han också på! Vi styrde dock vår kosa hemåt innan fyrverkerierna startade pga av att Gustav började bli riktigt trött! Fyrverkerierna hann vi dock med att se lite av nästan hemma , längst upp i holländarbacken! Jag lånade ut min kamera till Gustav en stund under kvällen och då jag tittade igenom den sen så upptäckte jag en lite trevlig karabat som hamnat i Gustavs blickfång! Se själva kvällen i mer eller mindre oskarpa bilder! :) 






En nyfunnen vän?




På väg hem...


Nästan hemma ser vi hur det börjar glittra långt borta mellan träden!






Hoppas ni hade en minst lika trevlig valborg som vi hade!!



RSS 2.0