Usch och fy...

...för kontorsjobb!! Skulle aldrig klara av att sitta åtta timmar rätt upp och ner framför ett skrivbord, framför en datorskärm!

Har idag gjort ett sånt pass och jobbat med pedagogiska planeringar. Resultatet av det är (förutom att jag blev klar med det jag skulle) är en huvudvärk från helvetet! Jag tror jag suttit och spänt ögonen på den där jäkla skärmen på tok förlänge!

Barnen har ju lov och vanligtvis skulle jag varit på fritids men eftersom jag undervisar i idrott så måste jag vara med på dessa "studiedagar" och jag kan bara konstatera att jag är mera praktiskt lagd även om det ibland också förstås kan vara roligt och intressant med sådant här jobb också. Men inte en hel dag! Så är det bara!

Det kan ju också vara så att jag redan innan dagens start var slut i huvudet efter en av E.:s otaliga vakna nätter.. men det är en annan femma! Nu säger jag dock godnatt!

Dagens #6

 

 

Kusinmys

Vilken himla mysig och skön dag det varit idag! Mycket kärlek och värme! Gjorde stan på fm och åkte vidare mot lillebror i Leksand efter en lunch på Sibylla...

Köpte med oss två pumpor och lite godis också till kaffet... Var sugen på lite vanilj smaksatt nespresso kaffe! Och jag blev inte besviken! ;) Efter fikat satte vi så igång med skapandet av våra Halloween-pumpor! Fina blev de men oj vad kladdigt!! Barnen gillade det dock! :)

Efter allt pyssel blev vi bjudna på hemmagjord mumsig pizza innan det var dags att åka hemåt igen! Men innan hemfärd hanns det naturligtvis med en massa lek och mys! En riktig toppendag helt enkelt!


 

På våran bro

 

 

Work

Nedan kan ni se lite av det jag jobbat med idag! Har gett eleverna ett tok- drygt pass utan att det egentligen var det som var tanken... Skulle köra redskap med dem och ställde i ordning tre "stationer" med av olika redskap att testa på för dem att jobba med! Nu gav de järnet och tog ut sig totalt och låg som döda sillar på golvet efteråt..Utan att det inte ens var meningen! (tittar man på bilden så ser det ju inte så märkvärdigt ut) Och jag som inte ska köra puls, styrka och kondition med dem förrens om några veckor..:) nu har vi kört två veckor med redskap så nu väntar boll efter lovet! Ska också bli jätte kul tycker jag!

Mina elever är verkligen tacksamma att jobba med! Det är så enormt roligt och de ger verkligen allt i alla lägen! Önskar det fortsätter så också! :)

 

 

Skänk pengar!

Ser på rosabandet-galan och grips av alla dessa människor som drabbats av bröstcancer! En hemsk sjukdom som jag bara kan hålla tummarna att jag klarar mig ifrån! Men ska sanningen fram så är jag rädd, riktigt rädd att även jag kommer bli drabbad för så nära finns det i min släkt! Jag har sett vad det kan göra och jag vet hur det känns att vara nära anhörig till någon som fått det! Och det är jobbigt, oron finns ständigt där! Läskig sjukdom! Nu har det lyckligtvis gått bra för alla jag känner! Men snälla skänk en slant ni med till forskning som kan rädda liv!!

Klurigheter

Guess who?

 

Egentid

Har myst ner mig i soffan och reflekterar över dagen! En ganska bra dag med mycket gjort! Dock kan man ju ibland önska andra lösningar på saker och ting men nånstans känns det som att "gilla läget" just nu är det som funkar bäst. Måste lära mig att jag kan inte ha kontroll på allt och försöka lösa det som jag anser vara rätt åt pipsvängen! En del saker ligger helt enkelt inte på mitt bord men jag blir ganska så frustrerad över andras oförmåga till att skapa lösningar! Speciellt sådana som faktisk ska kunna det!! Vill ju höja rösten och sätta ner foten men nej nu ska jag vara tyst ett tag (ett LITET tag är nog allt jag klarar dock).

Nåja, bra dag ändå som ska avslutas med lite hemjobb! Trots "mycket" planeringstid (om man jämför med planeringstiden på mitt förra jobb) på jobbet så räcker det inte riktigt till då jag egentligen har två områden, idrott och fritids, som ska klaffa och planeras. Idag gick planering åt till det ena så nu får kvällen gå åt till det andra! Synd bara att kompbanken blir så stor... Det är ju inte alltid så lätt att ta ut de där timmarna.. J. är iallafall på hockey ikväll så då gäller det att passa på!

Godkväll!


 

Dagens tanke #5

 

 

Helgbestyr

Ännu en vecka till ända! Svisch, svisch så har sju dagar gått! Så känns det tycker jag! Och denna helg har vi hunnit med lite extra roligheter också!

Direkt efter jobbet i fredags rattade vi bilen mot Stockholm och värtahamnen för att stiga ombord på Silja Galaxy! Detta tillsamman med Sofia och Daniel! Och skoj hade vi! Kom hem sent igår kväll och idag slog tröttheten till.. Men det var det värt!

Idag har det varit två vändor gymnastik, lite shopping och nagelfix! E. Skulle absolut ha lika fina naglar som sin mamma! Och så fick det bli! :)

 

Upp till kamp!

Sjukdagar kan också innehålla BeyBlade kamper..och då snackar vi inte bara en..utan mååånga!! Roligt är det dock och allra helst då vi alla kan vara med på lika villkor!

 

 

 

 

 

Vab

Sjukdagar = mysdagar! G. har bara lite feber idag, skönt! Vi tar det lugnt och bara myser! Vad passar då bättre än lite förmiddagsfika med glass kombinerat med spel? Vem tror ni vann??

Fixat..

..chipsen alltså och jag har stillat mitt begär! ;) Nu kan jag med ro skriva ner några rader om hur bra och dålig min dag varit..

BRA:
Jobbet!,hade idrott med underbara 1:or som slet som djur så de blev alldeles röda i ansiktet då det jobbades med olika redskap! Efter en superbra förmiddag blev eftermiddagen på fritids helt outstanding! Vi körde "fångarna på fritids" och det blev en succé!! Krävdes en hel del förjobb av oss vuxna, men åh andra sidan fick vi tillbaka allt i form av glädje! Och vi är ju där för barnen och självklart gör vi allt för att de ska få ut något bra av sin tid på fritids! I dag blev det det lilla extra, som pricken över i:et! Nu gäller det bara att gnugga geniknölarna och komma på någon ny "överraskning" om nån vecka igen! :) I love it!

DÅLIGT:
Komma hem efter en toppenbra arbetsdag och mötas av sjuka barn! Vår lilla prins har feber och vår lilla prinsessa har munnen full med blåsor!..Höstblåsor? Så imorgon blir en vab-dag och då ska jag pyssla om dem på allra bästa sätt! Tycker inte om när mina barn mår dåligt! Mina hjärtan!

Kan inte hålla mig!

Jag måste bara ha en stor skål av detta nu! Blir att hoppa in i bilen och inhandla nedanstående och stilla begäret! Det finns inget annat! Punkt och slut!

Dagens tanke #4

Mera mardrömmar!

Mina ögon går i kors och klockan är bara 19:55!! Jag får panik!! E. håller på att ta kål på mig nattetid!

Jag vet inte vad hon är inne i för mardrömsperiod, men nåt måste det vara.. Hon vaknar ungefär varje /varannan timme och är sååå ledsen! Somnar endast om igen om man lägger sig bredvid en lång stund. Att smyga upp för tidigt är inte ens lönt att försöka med! Inatt nångång, minns inte när, bar jag in henne till vår säng för att åtminstone få nån timmes sömn! Och så här har hon hållit på ganska många nätter nu!!!!

Lägg där till alla blåsor hon fått på tungan (pga. sömnbrist) som gör att hon får panik och kan inte äta vilket leder till en tom mage att sova på och det kan vi väl alla räkna ut leder till än mer sämre sömn!

Så om jag verkar otrevlig och tycks gå i min egen värld, om vi skulle råkas mötas nånstans, så har ni svaret på varför jag beter mig underligt här!

GOD NATT!

Dagens tanke #3

 

 

Höstens eviga mardröm

I mitt tycke är hösten härlig, MEN det finns också en baksida med denna årstid och det är alla dessa jäkla LÖV! Löv som bara måste ner från träden... Har funderat på lösningar som att såga ner alla lövträd på gården, men vad hjälper det då grannarnas löv också verkar samla sig på vår gård!? Och jag kan ju inte gärna smyga in på grannarnas tomt och såga ner deras träd också en becksvart natt..eller?

Hursomhelst så fick jag lite hjälp av barnen och deras kompisar i lördags..alla bäckar små som man ju brukar säga! Och på köpet fick vi en ny snygg? kompis också som sitter på vakt utanför den gamla lekstugan! :)

 

 

 

 

 

 

Dagens tanke #2

 

 

Det går för fort!

Sitter försjunken i fåtöljen med kaffekoppen i handen! Det är lördagförmiddag och en strålande höstdag utanför! Lyssnar till mina båda barn som har stängt in sig i varsina rum med sina kompisar!

Ja till och med lilla E. har en lekkamrat här! Måste nog inse att båda barnen börjar bli "stora" på både gott och ont! G. spelar hög popmusik och tävlar med beyblade med bästa kompisen och ljudvolymen ekar ikapp med skratten och glädjen därinne! E. och kompisen är mitt uppe i nån lek med dockorna där det övas i att ta ansvar och kommunicera. Att både ge och ta kan vara svårt för 3:åringar men ack så viktigt att kunna behärska! För att man ska kunna vara bra lekkompisar!

En härlig lördagsförmiddag helt enkelt även om jag samtidigt kan känna att tiden går lite för fort fram!..

Dagens tanke #1

 

 

Njuter!

Myser i soffan och sippar på ett glas rött! Har nattat nöjda och glada barn och är mätt och belåten efter en god middag som hjärtat gjort! Vad mer kan man begära en fredagskväll! Jag är lycklig! Längtar också till morgondagens fotbollsavslutning! Livet är härligt!!

Ett test till..:)

Idag var jag tillbaka på jobbet igen! Skönt!! Jag tycker om att jobba, men inte med huvudvärk ståendes i en idrottshall med ett gäng glada och högljudda elever! Det är ingen bra kombination. Men efter lite ryggbehandling igår morse så är huvudvärken som bortblåst och jag kunde imorse ta emot de söta 1:orna med ett brett leende! :)

Det är sånt härligt höstväder ute nu! Hög luft, lite småkyligt och fina färger! Underbart! Och igår bokades en kryssning in till nästa helg med familjen Hedlöv! Ska bli såå roligt och välbehövligt! ;)

Kan nedanstående stämma förresten? ;D

 

 

Måste ju testa!...

...att använda nya blogg-appen till iphone! Jag har ju då jag velat blogga från mobilen skickat mms-inlägg, men nu kanske jag slipper den kostnaden! Värt att testa vilket jag gör just nu!

 

 

 

 

 

 

Men åhhh så skönt med en svensk seger mot ...

Men åhhh så skönt med en svensk seger mot Holland i kväll i emkvalet!! 3-2!! Jag som vanligtvis inte ser på fotboll på tv, fast jag älskar att spela själv, satt som trollbunden! Em i sommar! Bra jobbat Killar! Heja Sverige!!! FOTBOLL NÄR DEN ÄR SOM BÄST! HELT KLART! Fick bara lov att göra ett litet inlägg om detta för det är så j***a bra gjort av alla inblandade! En bragd! :)

Något att tänka på!

img_7768 (MMS)

Något att tänka på!

Idag ligger jag i sängen och har en vård a...

Idag ligger jag i sängen och har en vård av mig själv dag! Huvudet håller på att sprängas i miljoner bitar när som helst! Hoppas hoppas set håller ihop!! Kändes Inge bra imorse att ringa till jobbet och säga att jag måste vara hemma idag och veta att det inte finns några vikarier att få tag på! Idrottslektioner blir nog inställda tyvärr för de där goa eleverna :/ Har sovit hela förmiddagen, nu ska jag se till att få i mig lite lunch och försöka gissa mig till hur jag mår imorgon och åter ringa till jobbet och meddela dem!..

Det är oktober månad och därmed också rosa...

img_8117 (MMS)

Det är oktober månad och därmed också rosa månad! Stöd rosa-bandet insamlingen du med! För mig känns det viktigt! FÖR MÅNGA i min närmaste närhet har drabbats av bröstcancer så jag vet vad det handlar om! Och det är ingen lek. Det är tungt och förjävligt att ta sig igenom! Men det går och med mer pengar till forskning kan det bara gå bättre! <3 http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/

En mycket nöjd kille med ett fånigt leende...

img_2308 (MMS)

En mycket nöjd kille med ett fånigt leende!! Varför? Jo för att kepsen på huvudet är sprillans ny och av märket Fox! För en mamma som inte fattar det där riktigt med alla "inne" grejer så är det tydligen något som är helt rätt just nu! Iallafall om man går på sonens skola... Själv tror jag inte G. fattar det där med "inne"- grejor men han kom hem en dag från skolan för nån vecka sedan och satte sig på sitt rum och började rita rävhuvuden. Jag frågar såklart vad han ritar och  han förklarar då att han sett en häftig keps på skolan och ville själv ha sånt märke på sin.. Så när han ritat färdigt så klippte han omsorgsfullt ut dem och började tejpa fast på dem på sin egen keps! Till sin förtvivlan lossnade det hela tiden och jag ser hur tårarna börjar fukta hans ögon! Mamma-hjärtat tog då överhanden och sa att när det blir marknad i Rättvik om nån vecka så ska du få vara med och titta om det finns någon sådan att köpa där, en riktig! Så idag var den dagen här och den keps som valdes var denna och lyckan är total!! :)

latmasken tar sig ton!

Jag kan inte förstå..men jag har blivit så otroligt lat! I somras körde jag järnet och kände att jag verkligen kommit igång, men sen smög sig förkylningar på och det blev ett uppehåll i tränandet och nu när fotbollen är slut så har energin helt försvunnit!! Jag vill så gärna, men det vill sig inte bara! Jag hittar på tusen olika ursäkter och anledningar till att inte få tummen ur.. och åka och träna, eller bara ta en löptur! jag blir så less på mig själv!

Efter jobbet idag var jag helt inställd på att åka på lite hurtgympa ikväll, men nu är den tanken helt absurd.. Vad ska jag göra? Och tro inte att jag tänker ta era förslag på allvar för jag kommer säkert hitta på några bra svar som rättfärdigar min inneboende latmask! Men ni kan ju försöka! ;-)

Så här blev det, den nya frissan! Känns ko...

img_5536 (MMS)

Så här blev det, den nya frissan! Känns kort och ovant men jag är riktigt nöjd!!

Hoho! Idag ska denna rymdvarelse iväg och ...

img_1957 (MMS)

Hoho! Idag ska denna rymdvarelse iväg och bli friserad! Funderar på en liten förändring...får väl återkomma med hur det blev! :)

RSS 2.0