snabb leverans!!

Blev otoligt förvånad då jag öppnade postlådan idag! Däri låg nämligen min bärsele som jag så sent som igår beställde!! Gissa om jag blev glatt överraskad! Det kan man kalla snabb leverans! Har redan testat den och Elsa var mycket glad både då hon satt på magen och på ryggen!  Även Gustav ville prova..och nog kan man bära han allt i den med, men då måste den nog skjusteras lite först (kan inte tänka mig att han på bilden nedan sitter så skönt) . Han tyckte den var PERFEKT! Den lille latmasken! Min rygg jublade iallafall!!

Missade öppna förskolan idag tyvärr.. Agerade privatchauför åt min kära mor istället! Hon skulle till massören i bjurs så då passade jag på att ta en fika hos Sofia istället! Vi bestämde oss för att åka till Sågmyra på em. Väl där blev det lite shopppande och så hämtade jag att mina fina kort på barnen hos fotograf petra! Nu måste det bara inhandlas lite fina ramar så jag kan sätta upp mina älsklingar på väggen!

By the way.. middaggen igår intogs på O'learys! Inte mitt favorit ställe direkt men eftersom det var min rare sambo som fick bestämma så blev det där! I vilket fall som helst var det mycket mysigt och trevligt att få en liten stund för oss två bara! Vi ska försöka komma iväg lite oftare bara vi två har vi bestämt då vi anser att det gör oss gott!


Glad...


gladare...


Gladast!!

En bra dag!

Japp då var det klart! Nu har jag beställt en bärsele!! Kunde inte hålla mig! Det får bära eller brista! Det blev en Allison. Inte riktigt den jag tittat på från början men med 50% rabatt så är den perfekt! Längtar så efter att kunna slänga upp Elsa på ryggen och ta härligt långa sköna skogspromenader! Nu får solen ta och titta fram på allvar och med den våren! LÄNGTAR!!

Har precis kommit hem från en icke så avkopplande massage! Elsa var på sitt allra sämsta humör så det var en riktig pina både för att det gjorde ont och för att hon surade! Men ack så skönt det känns nu efteråt! På vägen hem ringde min rara sambo och frågade om vi inte kunde gå ut och äta ikväll och kanske fråga mormor om barnvakt!  Jag var ju inte direkt svårövertalad! Barnvakt har jag redan fixat. Denna dag verkar bli riktigt bra!!

Efterlängtade sol!!

Ännu en dag till ända! Blev glad då jag klev upp och såg att solen var på frammarch! Jag är i stort behov av sol nu känner jag!! Humöret är ordentlig på väg utför..tror det hänger ihop med en hängig Elsa som inte vill äta mat samt bristen på sömn. Det gråa trista väder gör ju inte sitt till heller så lite solljus skulle inte sitta fel!

Tog med kameran då jag skulle lämna Gustav på förskolan och åkte ner vid "gamla fruas väg" för att ta lite kort! Elsa passade på att slumra lite i bilen! Några fina kort fick jag nog till tror jag. Börjar få lite bättre kläm på det där med inställning av exponeringstid och bländare.. Har ju dessutom varit på fotokursen ikväll och nog gick det upp ett annat ljus även ikväll!

Efter fototuren imorse åkte vi vidare upp till sofia för en kopp kaffe! Mycket trevligt! Försökte få i Elsa lite mat där också men det gick inge vidare. Vet snart inte vad jag ska göra för att få henne att äta riktig mat igen? Jag börjar bli riktigt frustrerad. Pratade med Bvc på em. och hade det inte blivit bättre till på torsdag så skulle jag höra av mig igen.

Fick ett mail fråm Sofia idag också. Hon i sin tur hade fått ett mail från företaget som säljer Beco bärselar.. De hade utförsäljning!! Nu kan man få tag på en bärsele för ca 800kr vilket är nästan 50% billigare än vad de kostar i vanliga fall!! Jag bara vill ha en sån till mig och Elsa.. men just nu har vi råd och det gör mig ont!!!! Är det så att det är nån som känner att de kan låna mig de pengarna ganska snart så är det bara att höra av sig!..=P Jag bara vill ha en sån!!!

Här kommer iallafall lite kort..












Den fruktade magsjukan.........

Oj,oj vilken helg det varit! Magsjukan drog fram över Elsa mitt i natten mellan torsdag och fredag!.. Tre pyjamaser hann hon med att spy ner innan morgonen. Under dagen lugnade det ner sig lite men våran lilla prinsessa var rejält medtagen. Hela fredagen satt jag parkerad i soffan med henne i knät. Förutom de gånger jag fick byta nerspydda kläder och otäcka blöjor!..uack! Våran vanligtvis glada och spralliga tjej var nu helt orkeslös..=( Efter magsjuke attacken följde feber, men nu så tror jag hon mår bra igen för hon börjar bli sig själv och vill äta mat! Maten bör dock intas i mindre mängder annars får jag det kastat tillbaka igen illakvickt..

Gustav, den lille prinsen, sov som sagt hos mormor mellan torsdag och fredag. Tur var väl det kanske. Vi bestämde oss för att skicka honom till stugan nästkommande natt för att om möjligt eliminera smittorisken..och ta i trä.. han är än så länge inte drabbad!

Mitt upp i detta så bör det väl också tilläggas att vår tvättmaskin slutat fungera igen.. Detta skedde nån gång i början på veckan. Vi hade då bestämt oss för att köpa en ny  och börjat kolla runt lite på nätet för att hitta en prisvärd bra maskin. Men nu blev det illa kvickt en vända in till Falun på lördagen för ett inköp av ny maskin.. Till en något högre summa än vad vi från början tänkt oss.. Suck! När ska vi få en slant över till något roligt?? Nu har vi iallafall en ny bosch som ger oss riktigt rena och fina kläder! Alltid något!! =P

Har på em. idag varit hemma hos mia och fotat lite inför tisdagens fotoläxa. Gick sådär. Vädrat var inte så roligt och mina bilder blev i mörkaste laget..måste nog träna lite mer på att ställa in exponeringstid och bländare. Men övning ger färdighet och jag är inte den som ger upp i första taget! Fick iallafall ett ganska bra kort på min fotobuddie! Haha!



Snapshot fotografen Mia i egen hög person

Ljuva tystnad!

Härligt glada, sprudlande, spralliga, högljudda barn i all ära men när dagen blivit kväll finns det väl inget skönare en stunds tystnad! Sitter nu för mig själv med datorn i knät och bara njuter av att få vara just ensam och ha det alldelens tyst runt omkring mig! Jag brukar annars ha det rätt rörigt runt omkring mig med både radio och tv påslagna samt två högljudda barn, men ibland bara älskar jag tystnaden! Det är som om min kropp själv ber om det ibland och blir inte tillfreds förens den infinner sig! Sen är det back to reality bara köra på i 120 igen!!

J. har för tillfället parkerat sig nere i källaren för att kolla på en i mina ögon helt meningslös hockeymatch. Jag tar förgivet att det är Brynäs som spelar... Han brukar kunna var rätt högljudd då han ser på hockey så för att inte väcka våran sleeping beauty så fick han snällt sätta sig där nere! Våran prins sover hos mormor inatt då hon var ledig imorgon! Han får ju tio gånger mer uppmärksamhet där så han är nog riktigt nöjd! Han ringde för en liten stund sen och skulle säga godnatt!

Den där lille prinsen är ganska telefon tokig för tillfället. Han ska slå alla nummer man själv ska ringa och slänger sig på telefonen om det ringer här hemma! Med en ljuv röst svarar han "Hej det är Gustav". Efter den öppningsfrasen struntar han sedan i vem det är och vem personen i andra änden vill prata med utan sätter igång sin egen talapparat och babblar på om det han förtillfället vill ha sagt! Testa så får ni se!! (eller höra) =P



Sovdags! Dock var hon inte lika trött som jag tyckte hon borde vara...

Ananaspaj

Gjorde en helt underbar god Ananaspaj i helgen som jag bjöd Sara och Marcus på! Sara ville absolut ha receptet så jag lägger väl upp det här så även fler kan göra denna himmelskt goda dessert! Den är dessutom super enkel att göra! Det måste den ju vara om jag skall lyckas!...=P

Ananaspaj
Pajdegen
150g margarin
                      1 dl socker                        
                     3dl vetemjöl                      
1 tsk bakpulver

Dessa ingredienser blandas ihop och tryckes ut i pajformen.
Förgrädda sedan pajskalet 10 min på 250 grader. Låt svalna.


Förgräddat pajskal och en fyllning som väntar på att bli ihälld!

Fyllningen
1 burk krossad ananas (mellanstor)
                                      2 dl creme fraiche                                     
                                                           1 ägg                                                           
2 tsk vaniljsocker

Blanda samman fyllningen och häll det i det förgräddade svalnade pajskalet
Grädda pajen på 200 grader i ca 20-25 min. Serveras ljummen med lite glass!


Färdiggräddad och klar...


...som tillsammans med lite glass blir till en himmelsk upplevelse!
(Om man gillar ananas förstås..=P )

Den gångna helgen!

Vilken helt underbar helg vi haft i stugan! Vi skulle egentligen åkt hem på lördagen men stannade till söndag då det var så skönt att vara där! I fredags skulle Sara med familj ha kommit men eftersom Oliwer inte var så pigg sköts det upp til lördagen istället. Och tur var väl det kanske för lördagens väder var absolut helt underbart! En strålande fin vinterdag! Fredagen var lite halvgrå och kall men vi trotsade och gick ut och grillade korv och krabbelurer ändå! Jag kände mig iallafall efter helgen riktigt utvilad!! Här kommer lite bilder från helgen! Bilder tagna med både den gamla och nya kameran..(klicka på dem för att få dem större)


Fredagens grilläventyr! Först korv med bröd sen smarriga krabbelurer (smakar lite som munk) till dessert avnjuten med en kopp kaffe!



Detta är den fina stuga som mina svärföräldrar har i Stjärnsund! Vi bara älskar att vara där både sommar och vinter!



Bushunden Sune var också med! Här kan ni se honom både framifrån och bakifrån...=)



Lördagens gäster!!



Det är härligt att leka i snön..



...men mist lika kul att åka pulka..eller glassa i vagnen!



Efter en heldag ute är det skönt att komma in och slappa lite! Spela spel eller mysa med syrran/brorsan hör till favoriterna!



Vi var iallafall helnöjda med helgens vistelse i stugan!!!!




stugmys!

Sitter just nu framför datorn i stugan! Vi passade på att åka hit då farmor och farfar inte skulle vara här över helgen! Gustav älskar verkligen att vara här, men det är sällan jag och J också sover här då det inte finns plats för hos vintertid. Lillstugan på gården är alldelens för kall att sova i på vintern. Men nu äntligen så gick det! Här är verkligen en idyll!! En sjötomt i stjärnsund, timmrad storstuga på tre och kök, gäststuga på gården och en härlig tomt med skog och hästhage inpå knuten!

Vi blir kvar här till lördag så nu hoppas jag på riktigt fint väder så vi kan vara ute mycket! Gustav har bestämt att han och J ska ha skidtävling imorgon, med korvgrillning till lunch! Bjöd hit Sara med familj, som blev överförtjust men de ringde nu på kvällen och sa att Oliwer fått feber så vi får väl se hur det blir med det besöket..tråkigt=( Tog med min "stekpanna" som jag använder över öppen eld (kallas för nåt speciellt, men har tyvärr glömt vad) Har tänkt att grädda lite pannkaka och krabbelurer över den öppna elden samtidigt med korvgrillningen! Ska bli så gott och mysigt!! Sune tog vi också med så han kan få vara lite lös och leka!

Har tagit med kameran så jag hoppas det kan bli några riktigt fina vinterbilder härifrån också! På tisdag börjar fotokursen by the way.. Ska nu sätta mig framför brasan med ett glas rött! Det är stugmys det!!

Bvc-besök

Idag var jag med Elsa till bvc för 8 månaders koll. Hon växer på bra och följer sina kurvor! Hon är nu 70cm lång ocgh väger 7,5 kg. När Gustav var 8 månader var han lika lång men vägde 8,8kg. Han var en liten knubbis jämnfört med Elsa..



Liten blir större...



Våran lilla trollunge!

Stora familjer!

Såg igår ikväll på programmet familjen Annorlunda på tv.  Wow säger jag bara!! Hur orkar de?? Jag förundras över hur de  får vardagen att gå ihop...eller är det bara tv som framställer det så? Det tror jag! För er som inte sett programmet så handlar det om tre familjer som har många barn! En familj har fem barn, en åtta och en tio! (läs mer om dem här)Och jag som tycker det iblalnd är drygt med två. Inte drygt i bemärkelsen att ta hand om dem men för att man är så j**vla trött! Om jag är trött vad borde inte de då vara eller är de mamma nån sorts supermorsor som ätit kryptonit eller nåt för att få till det?

Jag är imponerad av dem, verkligen! Men samtidigt så kan jag tycka lite synd om barnen som inte riktigt får vara barn. Familjen med åtta barn, där mamman förövrigt inte lever tillsammans med någon av de åtta barnens pappor, åkte igårdagens program till badhuset. Trist nog så får de två äldsta hjälpa mamman med de yngre barnen så att de själva som är i tonåren inte själv kan ha skoj! Killen ville själv latja i vatten rutchkanor men fick inte det då han blev tvungen att ta hand om två av sina småsyskon. Det blir lite fel tycker jag då det inte är han som valt att ha så många syskon. Samtidigt kan jag känna glädje för dem som lever i stora familjer...det finns alltid någon där för dig! Vilken enorm trygghet det måste vara!




Familjen annorlunda!! Dessa tre familjer är helt otroliga!! Det är med förundran jag följer detta tv program!

Sådan Husse sådan hund..eller? =)

Detta är våran hund Sune när han var liten och söt! Dock tror jag att han lider av damp och möjligtvis nån annan störning..=) Se och döm själv!...


 

Klockrent!

Du vet att du är småbarnsförälder när...

 

… du blixtsnabbt, utan att tänka dig för har delat din egen falukorv, på din egen tallrik i 9 pyttesmå bitar.

… du ser fram emot att börja jobba igen och få HELA 30 minuters lunch att disponera för dig själv!

… din högsta önskan är att få sitta på toaletten ifred.

… du kan diskutera barnens bajsvanor med en likasinnad väninna runt middagsbordet utan att bli det minsta äcklad.

… du på allvar överväger att köpa hörselkåpor med radio till dig själv i julklapp, kosta vad de kosta vill!

… du blir löjligt glad över att kunna åka till ICA Maxi..helt själv.

…. någon skrivit #55555555555555555546jfidahngriaaauyhhhhhhhh
miooooooooooahhhhhhhhhy9999===#”" på din mobil och skickat det till halva adresslistan.

… du står helt handfallen när barnen lyckats somna framför Bolibompa kl 18.15 och visar sig sova hela natten

… du varnar dina barn för “läbbiga gubbar” när de bara ska gå till brevlådan och hämta tidningen.

… du hellre skulle offra din vänsterfot än att väcka ett sovande barn en fredagkväll

… du rusar till Gekås barnavdelning det absolut första du gör där du kommer innanför dess dörrar.

… du har gett upp soffan och tänker köpa en ny om ungefär 12 år.

… du alltid är sist på plats på kalaset, även om det är grannen som har fest.

… ni lämnar barnen hos mormor och morfar kl 15 när ni ska på fest kl 19, så ni hinner ha sex innan.

… du första gången efter att ha slutat amma blir aspackad, när du drack _en_ öl, för att du trodde du tålde sprit som förr i tiden.

… du alltid har dåligt samvete, no matter what!

… du drömmer om miljonvinst, drömsemester och..sovmorgon!!

… du blir rörd när ditt barn ritat en teckning på en familj som ser glad ut.

… du måste stiga upp och titta till dina små sovande knattar vid varje avvikande andetag, så att de inte kvävs i sömnen av nåt… oidentifierbart, trots att du är fullt medveten om att om du själv hade sovit hade du aldrig ens hört det.

… du faktiskt lyssnar noga efter avvikande andetag, hostningar eller slå-huvudet-i-sänggaveln ljud innan du själv somnar.

… ditt rultiga barn iförd knallrosa dräkt med fjädrar och tyllkjol uppdragen under armhålorna visar en piruett på dansuppvisningen med 27 andra barn, och du på allvar tror att alla andra föräldrar tittar lika hänfört som du på just ditt barn!

… du under amningstiden har så ont i dina mjölkstinna bröst att du på allvar kommer att nita den som av misstag råkar stöta ihop med dig.

… du känner dig som 100 år klockan 7 på morgonen, och minst lika gammal kl 19 på kvällen.

… du tittar in i barnens överfyllda rum, suckar, och stänger dörren.

… du tänker på barnen 25 timmar om dygnet.

… du packar med matsäck för ett mindre kompani när ditt barn ska på utflykt med skolan.

… du skriver en handlingslista och glömmer den hemma. Handlar ändå för 1200 spänn, men inte en enda vara du kan laga middag av.

…du helst vill glömma dagens kaloriintag efter 2 gedigna väninnefikor på stan.

… du kippar efter andan då hela familjen besöker paret-utan-barn som visar sig ha en VIT soffa.

… du hör någon i din mobil som vrålar “hallåååååå, är där någon?!” och din bebis sitter och stirrar skyldigt på den.

… någon på jobbet påpekar för dig att någon med ditt mobilnummer ringt upp henne och flåsat i luren i går eftermiddags, tre gånger, och du vet direkt vem den skyldige är.


 

Någon som känner igen sig?? =)

I like this one!!!

Vinterfint!!

Idag är en sån där riktigt härlig vinterdag! Solen skiner och det är runt 10 minus ute!! Har på förmiddagen varit ute med mina barn som åkt pulka och bob! Fick dock lov att gå in för att äta mat, men kanske vi hinner ut en vända till på eftermiddagen!  Man vill inget annat än vara ute sånna här dagar! Nu är båda två vackert rödrosiga om kinderna och båda åt mat med god aptit! Bara av att titta ut ger mig ett stort leende på läpparna! Det är så himla vackert!  Hade med mignya kameran ut så jag kanske lägger upp lite bilder senare!

Dock finns det vissa tråkigheter denna dag för nu har den där förbannade tvättmaskinen lagt av igen.. Har sån lust att ta nåt riktigt hårt och slå den sönder och samman med, men då lär den ju aldrig fungera igen.. Det är bara så drygt då den lägger av titt som tätt.. Vill ju inte gå med skitiga kläder heller! Å inte här min tvättmaskinsreparatör hemma heller så den där blöta tvätten som ligger i får nog ligga där ett tag och kommer säkerligen börja lukta illa och behöver således tvättas om..Suck!

Nej nu blir det kaffe och bulle istället!!

FESTEN!!

I lördags var jag på fest! Den första sen jag fick Elsa! Och god dammit vad skoj jag hade! Jag kunde inte komma dit tidiagre än till halv tio då jag var tvungen att amma Elsa för natten först! Men det gjorde inget att jag blev lite sen! Bara det att få göra sig fin innan, välja kläder och smink var en ren lycka! Två peoples beer hade jag också nedstoppade i väskan innan det begav sig ut till Sara. Där var det fullt hus av mestadels arbetskamrater till henne! Men det gjorde det samma då alla var så trevliga och vid gott mod! Jag drack mina två öl, snackade skit och dansade ett par timmar. Hade kunnat stanna hela natten om det inte varit för att jag runt ett snåret insåg att det var ett gäng på väg hem som hade skjuts.Hade tänkt att gå hem men jag tog tacksamt emot skjutsen då det var ganska kallt ute och det är en ganska lång väg att gå! Det var iallafall helt underbart att få komma hemifrån ett tag och bara vara samma gamla Anna som innan graviditet och barn! SKOJ SKOJ SKOJ hade jag!! Och inte behövde jag något starkare innanför västen heller då jag var tillräckligt berusad av lycka!
Hoppas det snart kommer fler fester framöver för jag hade nästan glömt bort hur roligt det är!

FY skäms på mig själv!

Lite dåligt samvete har jag allt för jag är så dålig på att uppdatera mig här.. Men återigen, om jag nu ska sylla på nåt, så är det tröttheten jag skyller på! Fast just för tillfället känns det som om jag hunnit ikapp mig själv lite och känner mig lite piggare! Den gångna veckan var helt ok och helgen helt toppen! I onsdags var jag på träning (Ja, jag har gett mig f-n på att hålla igång nu!) Och den var det drygaste jag varit med om på länge..snudd på att förlossningen var enklare... Jag hade träningsvärk redan då jag satte mig i bilen på väg hem! Och de nästföljande två dagarna var rent ut sagt outhärdliga! Jag stapplade fram som en gammal gumma! Och varenda rörelse från degen och nedåt till tårna kändes som om min kropp var redo att kapitulera och anse sig som slagen! Men skam den som ger sig!!! Jag har fortfarnde ont i låren, men nu är det en baggis jämfört med hur det har känts! Skippade dock träningen i lördags pga av andra festligheter! Jag har nämligen varit på FEST!!! Mer om det senare! På lördag förmiddag hann vi också med en utflykt till J:s mormor i Sandviken! Det är inte alltför ofta vi är där och hon blev verkligen jätteglad att vi kom dit hela familjen! J:s mamma, pappa och syster var också där. Det var en riktigt trevlig utflykt, en utflykt vi borde göra oftare!

Det vilar en förbannelse över mig...

...och den lyder "tro inte att du ska få sova en hel natt under ett års tid!" Jag vill bara gråta och skrika rakt ut av trötthet! Kan inte minnas att jag var så hör trött när Gustav var bebis.. När Elsa för en gång skull sover en hel natt ja vad händer då..jo jag ligger vaken, totalt sömnlös, med en låt (av helt oförklarlig anledning) sjungades i mitt huvud.. Nämligen denna från tv serien våra värsta år..

Love and marriage, love and marriage
Its an institute you cant disparage
Ask the local gentry
And they will say its elementary

Try, try, try to separate them
Its an illusion
Try, try, try, and you will only come
To this conclusion

Love and marriage, love and marriage
Go together like a horse and carriage

Med denna upprepandes i huvudet gång på gång var det smått omöjligt att somna..den är sjukt irriterande och dålig!!!

Aja! Det är iallafall en helt underbart fin vinterdag idag om man tittar ut genom fönstret! Men stoppar du ut näsan genom dörren så är det risk att du förfryser den då det är 16 minus ute! Till råga på allt så har vår pelletspanna lyckats slagit av så när jag klev upp i morse var det bara 17 grader inne..brrr! Till saken hör att jag är totalt kass på att få igång pannan igen så när J kommer hem lär det väl vara minusgrader inne också! Nu eldar jag som en tok i kaminen, för att inte frysa fötterna av mig!

Igår kväll tog jag iallafall en riktigt skön lång promenad! Fick lov att ut och röra på mig lite för att komma ur trötthets- koman jag för tillfället lider av! Jag passade samtidigt på att rensa tankarna lite! Det var en välbehövlig promenad jag borde göra oftare!



Please!! Leave my head alone nighttime!!!
RSS 2.0